HenschotermeerTerug naar het overzicht

Heerlijk wandelen bij het Henschotermeer, spelen op de toestellen en lekker zwemmen in Woudenberg.
Aan het Henschotermeer tussen Leusden en Woudenberg kun je lekker luieren en genieten van de mooie omgeving.

Voor een actief en 'natuurlijk' kinderuitje heeft recreatiegebied Henschotermeer speelweiden en speelheuvels waar kinderen èn volwassenen zich heerlijk kunnen uitleven met allerlei spelletjes en kunnen zwemmen of pootje baden in het natuurwater.

Er is een zandstrand en als je geen zand zand tussen je tenen wilt hebben kun je ook kiezen voor het gras. Een fijne speelplek voor iedereen!

Het strand aan het Henschotermeer is 4 kilometer lang en is prima geschikt voor allerlei strandspelen zoals beachvolleybal. Je kunt ook gaan hardlopen of wandelen rond het meer als je een meer actief kinderuitje wilt. Er zijn diverse gemarkeerde routes.

Heb je trek in iets lekkers? Bij het Henschotermeer staat het Oude Strandhuis waar je kunt genieten van een hapje, drankje, ijsje, live muziek en van een mooie zonsondergang!

Henschotermeer

Zeisterweg
Woudenberg
Openingstijden Geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Honden zijn niet toegestaan.
Prijs Check nog even de website Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Stoere buitenactiviteiten

Stoere buitenactiviteiten

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum. Wie is er als eerste over de stormbaan? Maak je klaar voor een watergevecht bij de waterbaan of test je rij-skills in een mini-jeep!

Bekijk het aanbod