Korenmolen De HoopTerug naar het overzicht

Korenmolen De Hoop in Bunschoten is een prachtige molen die je kunt bezichtigen.
Eeuwenlang stond er langs de Spakenburger Gracht een korenmolen. De molen was flink beschadigd door een storm in 1930 en de kosten om de toch al wat vervallen molen te herstellen, waren te hoog. Totdat in 1967 een garagebedrijf de grond onder de molen wilde gaan gebruiken voor de bouw van een showroom. Daarin paste de molen niet en het historische gebouw werd met de grond gelijk gemaakt.
 
Eind vorige eeuw ontstonden er gedachten om de molen te gaan herbouwen. Een grote opgaaf, maar de stichting kreeg het voor elkaar. Op 30 november 2007 werd het startsein gegeven voor de bouw.
 
Bij de molen is ook een restaurant gerealiseerd met de toepasselijke naam Brasserie Wieken. Vanaf het terras bij de molen is er een prachtig uitzicht over de stadsweiden. De wieken malen gestaag hun rondjes terwijl de gasten beneden genieten van de geneugten van het leven.
 
De molen is te bezichtigen onder begeleiding van een molenaar op woensdagen en zaterdagen.

Op zoek naar een educatief kinderuitje? Kijk eens op Kidsproof.nl

Korenmolen De Hoop

Stasspui 2
3752 CL Bunschoten
Openingstijden De molen werkt op woensdag en zaterdag, dan kun je de molen bekijken. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Stoere buitenactiviteiten

Stoere buitenactiviteiten

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum. Wie is er als eerste over de stormbaan? Maak je klaar voor een watergevecht bij de waterbaan of test je rij-skills in een mini-jeep!

Bekijk het aanbod