Nationaal Militair MuseumTerug naar het overzicht

Ontdek de wereld van de krijgsmacht in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg!
Er is van alles te zien en te doen in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Leef je uit in een F-16, bestuur een tank, leer NATO-taal, maak je eigen buskruit of schakel vijandelijke tanks uit! Zelf dingen doen is leuk én leerzaam.

Naast veel activiteiten zijn er onder andere 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Ontdek de mens achter de krijgsmacht in deze persoonlijke portretten. Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen in het Nationaal Militair Museum!

Niet alleen is het NMM zelf een bezoek waard, ook de omgeving heeft genoeg te bieden. Genieten van de bijzondere natuur van Park Vliegbasis Soesterberg, fietsen langs militair erfgoed of de kunstwerken op het terrein en in de shelters ontdekken. 

Maar ook kun je heerlijk buitenspelen rondom het NMM. Bezoek de toren, klim omhoog en kijk of je je eigen huis ziet liggen. Leef je uit in de zandbak of de grote waterspeeltuin vlakbij het buitenterras van het museum.  En echte stoere kinderen en volwassen kunnen de stormbaan eens uitproberen. 

Hier kunnen de kinderen hun energie wel kwijt. En je kan de dag afsluiten met een picknick!

Het museum is uitgeroepen tot het Kidsproof museum 2023 van de provincie Utrecht! 

Klik voor meer info op de roze button.
Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
In de schoolvakanties ook op maandag open van 10.00 tot 17.00 uur
Prijs Klik door naar de website van het museum voor de actuele prijzen Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Stoere buitenactiviteiten

Stoere buitenactiviteiten

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum. Wie is er als eerste over de stormbaan? Maak je klaar voor een watergevecht bij de waterbaan of test je rij-skills in een mini-jeep!

Bekijk het aanbod