Recreatiegebied de SchammerTerug naar het overzicht

In recreatiegebied Bloeidaal en De Schammer inLeusden kun je prachtige vogels spotten!
Langs de beken in de Gelderse Vallei is van oudsher een gevarieerd landschap met bloemrijke hooilanden, rietlanden en moerasbossen.

Er zijn drie mooie wandelroutes die je kunt lopen of fietsen:
- Het Beekdal (2,5 km)
- Het Venster (5 km)
- De Blauwborst (2,5 km)

Tussen het rietland kunt je veel vogels spotten zoals de blauwborst, karekiet en rietzanger. Wij hebben er zelfs een ijsvogel en de tureluur gezien! Ook de nieuwe natuur in De Schammer trekt vogels aan. 

Op zandkopjes ontwikkelt droog grasland. In de lage delen komt grondwater aan de oppervlakte dat eeuwen geleden op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe in de grond gezakt is. Dit is ideaal voor hooiland met koekoeksbloemen en orchideeën.

Bloeidaal is in 2007 ingericht en heeft zich ontwikkeld met prachtige natte schrale graslanden, rietland en bloemrijk hooiland. Het vormt een trekpleister voor vogels
 
Naast een recreatieve functie, heeft De Schammer ook een functie als opslagmogelijkheid van grote hoeveelheden regenwater.

Klik voor meer info op de roze button of om te kijken hoe je er komt. 

Tip: Meer fijne natuurgebieden vind je in ons eropuit overzicht

Recreatiegebied De Schammer en Bloeidaal

Schammersteeg
3835 PT Stoutenburg
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De nieuwste lockdown tips

De nieuwste lockdown tips

Na al die maanden lockdown komen er nog steeds elke week nieuwe coronaproof uitjes en lente inspiratie bij op de website. Lees hieronder de nieuwste tips!

Naar de tips