icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Schaapjes kijkenTerug naar het overzicht

zondag 13 december - zondag 28 februari
Breng een bezoekje aan Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo en maak er een heerlijke wandeling!
De kudde Veluwse heideschapen gaat bijna dagelijks met de herder de heide op. In het bezoekerscentrum  zijn educatieve filmpjes en interactieve natuurspellen  over de schapen en de natuur in de omgeving. 

Vanaf het bezoekerscentrum kun je fijn wandelen over de hei of in het bos. Haal één van de speurtochten (downloaden kan ook) of loop het lammetjespad bij de schaapkooi. 

Wanneer je bent uitgewandeld, kunnen (groot)ouders uitrusten met een kopje koffie of thee terwijl de kinderen nog hun energie kwijt kunnen in de speeltuin of een kijkje kunnen nemen in de Schaapskooi.

Tijdens de lockdown is Bezoekerscentrum en Schaapskooi Ermelo gesloten maar kun je er wel terecht voor een 'koffie to go' of iets lekkers. De appeltaart kunnen we je zeker aanraden!

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om de pasgeboren lammetjes in de schaapskooi te zien, maar je hoeft ze niet te missen! Vanaf 8 februari staat er een tent met een groot scherm waar je de pasgeboren lammetjes kunt zien en volgen. 

Regelmatig worden er activiteiten en workshops bij de Schaapskooi georganiseerd dus houdt de uitagenda van Kidsproof in de gaten!

Let op: het adres is Postweg 50, maar neem bij de Postweg – afslag van de Drieërweg, Ermelo. Volg de bruine aanwijsborden van de schaapskooi.

Meer weten of een wandelroute downloaden? Klik dan op de roze websitebutton.

Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo

Postweg 50
3852 PK Ermelo
Openingstijden Zie roze websitebutton. Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs