• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Beleef Landgoed StaverdenTerug naar het overzicht

In de kleinste stad van Nederland ligt een prachtig landgoed; Landgoed Staverden vlakbij Ermelo.

Wanneer je landgoed Staverden betreedt, ervaar je meteen een bijzondere sfeer. Het landgoed betreft een rijke historie, schitterende tuinen en prachtige witte pauwen. 

Staverden is met haar 52 inwoners de kleinste stad van de Benelux. Je kunt hier heerlijk genieten van een ontspannen wandeling in de bosrijke omgeving en een bezoek brengen aan de Brasserie. Onder het genot van een hapje of drankje heb je een prachtig uitzicht op het kasteel en de kasteeltuinen. Ook staat er ieder weekend een springkussen

Op het landgoed leven zo'n 28 witte pauwen. Je kunt ze bewonderen bij de pauwenkooi die op enkele honderden meters van het kasteel afligt. In de kasteeltuinen kun je heerlijk wandelen. Er zijn hier heel veel doorkijkjes te vinden. Ook is er een doolhof geïnspireerd op een doolhof uit Versailles.

Voor de kleinste kids is er een zandbak aanwezig en bij het bezoekerscentrum kunnen de kids kleurplaten en verschillende speurtochten krijgen.  

Wil je meer weten over Landgoed Staverden? Klik dan op de roze button.

Tip: Om de hoek zit Schaapskooi & Bezoekerscentrum Ermelo. Een leuke locatie voor een fietstochtje of wandeling.

Landgoed Staverden

Uddelermeerweg 2
3852 NT Ermelo
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Stoere buitenactiviteiten

Stoere buitenactiviteiten

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum. Wie is er als eerste over de stormbaan? Maak je klaar voor een watergevecht bij de waterbaan of test je rij-skills in een mini-jeep!

Bekijk het aanbod