• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

10 Redenen om ARTIS deze lente en zomer te bezoeken

10 juni 2024
Van de kleinste microben tot grote olifanten; in ARTIS is er voor alle leeftijden iets te zien, te ontdekken, te onderzoeken en te leren. Van het Aardbewoners Festival tot Zoomeravonden. Van reizen door het heelal tot een familiespel. Lees hier waarom een bezoek aan ARTIS komende maanden echt op je TO DO lijstje moet.

Aardbewoners Festival | 15 - 23 juni

Voor alle aardbewoners is er van 15 t/m 23 juni het Aardbewoners Festival. Hoe houden we onze planeet een beetje leefbaar? Met workshops voor kinderen, een speurtocht voor de kleintjes en activiteiten voor de oudere nieuwsgierige kinderen. Zet 16 juni alvast in de agenda! Sterrin vertelt dan waarom de buitenbeentjes in het dierenrijk zo belangrijk zijn!
Meer over het festival ?

Toffe workshops

15, 16, 22 en 23 juni
Steek je handen uit de mouwen bij de toffe workshops! Bouw een insectenhotel, brouw een spirulinashake of ontwerp een eigen aardbewonders kunstwerk. Hoe leven alle verschillende aardbewoners samen in jouw ideale wereld?

Ga op ontdekking

Elke dag tijdens het festival.
Speciaal voor de nieuwste generatie aardbewoners: haal een zoek-en doe-plaat op en ga op ontdekkingstocht door het park. Kom in contact met alle aardbewoners van ARTIS. En ontdek hoe wij verschillen van jager-verzamelaars.


ZOMER in ARTIS-PARK

Bezoek ARTIS-Park

Elke dag geopend
Wij zien ARTIS een beetje als onze achtertuin en komen er geregeld! We zagen dat er een olifantenbul is komen logeren en de anoa weer midden in het park loopt. Kom je de leeuwen spotten in hun nieuwe verblijf? Of bekijk ARTIS van grote hoogte vanuit de nieuwe speeltuin.

Zoomeravonden

Van 6 juli t/m 31 augustus
Tijdens de Zoomeravonden is ARTIS-Park elke zaterdag tot zonsondergang open. Het park vult zich met muziek, optredens, foodtrucks. Picknick in het gras of doe de kinderroute. Welke dieren worden 's avond actief en welke liggen lekker te slapen?

ARTIS-Groote Museum | 8+

Het museum van grote vragen

Dagelijks
Ervaar de verbinding met jezelf, je lichaam en al het andere leven op de wereld. Test je emoties, ruik je verleden en proef de toekomst in dit bijzondere rijksmonument. De interactieve installaties maken het museum leuk en leerzaam voor nieuwsgierige kinderen.

Familiespel 100% verbonden

Ieder weekend
Heb jij je wel eens afgevraagd hoe pinguïns elkaar herkennen in grote groepen, hoe de steek van een brandnetel werkt of wat onze handen eigenlijk zo bijzonder maakt? Dobbel je door het museum en ga op zoek naar antwoorden op grote vragen.

Reis mee in ARTIS-Planetarium

Reis door de ruimte

Dagelijks
Er zijn elke dag voorstellingen in de grote koepel te zien. Verken onze aarde vanuit de ruimte, en reis door het zonnestelsel en ver daar voorbij. Beleef een ruimte-avontuur met Artis de Partis naar Planeet Sok (4+) of ervaar hoe al het leven op aarde met elkaar is verbonden.

Expeditie zonnestelsel | 4+

diverse dagen
Jonge ruimtereizigers, verzamel je! De nieuwe live voorstelling Expeditie Zonnestelsel neemt je mee op een interactieve reis langs manen, planeten en asteroïden. Help mee de koers door de ruimte te bepalen en kom er achter wat onze aarde zo bijzonder maakt.

ARTIS-Micropia

ARTIS-Micropia na tijdelijke sluiting weer open!
Je ziet ze niet, maar je draagt er honderduizend miljard met je mee; microben. In ARTIS-Micropia worden ze zichtbaar. Zie hoeveel je er uitwisselt met een kus, waar de meeste op je lichaam zitten en ontdek waarom ze zo belangrijk zijn. Een interactief museum waar onze kinderen met verwondering uitkwamen en die voor heel wat gespreksstof leidde 's avonds aan de eettafel.

Word lid van ARTIS

ARTIS is in alle seizoenen een bezoek waard. Met het ARTIS-Park lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot ARTIS-Park. Het Alles ARTIS-lidmaatschap geeft ook gratis toegang tot ARTIS-Micropia en ARTIS-Groote Museum. Verder zijn er voordelen als korting in de winkels en horeca en gratis tickets voor vrienden.

Er is al een lidmaatschap vanaf € 88,-. ARTIS is een stichting zonder winstoogmerk.

Weten wat er allemaal in ARTIS te doen is? Klik door op de roze button. Naar de website