10 snel klaar recepten voor kerstdiner op school

14 december 2015
Naast dat mijn kinderen graag opgedoft naar het kerstdiner gaan, moet er natuurlijk ook een idem dito schaal met kersthapjes voor het kerstdiner mee! Lees hier onze tips voor 'Easy going' recepten!
Het kerstdiner op school is toch wel één van de leukste en spannendste avonden op school. Mooi aangekleed, in het donker op weg naar school en dan snel het met lichtjes en kaarsjes versierde klaslokaal in om te kijken naast wie je zit. Mét natuurlijk een schaal lekkers.
En dat laatste, dat vind ik nou best ingewikkeld. Want ik ben géén keukenprinses, ik wil het liefste sámen met de kinderen het gerechtje klaar kunnen maken én het moet lauw of koud óók lekker zijn.
Dus daarom, voor de gemaksmoeders onder ons, mijn top-10 ‘Hoe-overleef-ik-het-kerstdiner-op-school?’-recepten:

1.    Marshmellow pops. Op een stokje dus, want dat is helemaal hip. Ik heb me ooit gewaagd aan cake pops, maar dat was me echt te ingewikkeld. Deze marshmellow-variant is stukken makkelijker: stokje erin, gesmolten chocolade erop smeren en sprinkles erover strooien. En kinderen vinden ze ook nog eens héél lekker! Voor recept, klik hier.

2.    Kerstboompjes op een stokje. Kan niet misgaan. Bakprinsessen bakken verse brownies, ik weet uit ervaring dat chocoladecake uit de supermarkt ook prima werkt. Driehoekje uitsteken, groen en rood gekleurde m&m’s er opplakken (met een beetje poedersuiker en water of gesmolten chocola) en hopsa, een zuurstokje van onderen erin prikken. Naar het recept.

3.    Uitsteek-komkommertjes Vorig jaar waren ze bij ons een grote hit! Ze zien er leuk uit, ze zijn gezond én je kunt ze samen met je kind(eren) maken. Het enige wat je nodig hebt zijn kleine uitsteekvormpjes. Klik hier voor meer informatie.

4.    Feestfruit met choco-dip. Een beetje gezond, maar dan wel met een feestelijke chocodip erop! Fruit aan het stokje prikken, aardbei als hoedje boven op en dippen maar! Extra leuk als je er nog wat groen-rode spikkeltjes over heen sprinkelt. Naar recept!

5.    Gevulde eieren. Eieren koken is niet echt mijn specialiteit, ze zijn standaard lekker hard. Dat komt bij dit recept goed uit! Het eigeel meng je tot wat lekkers en de kinderen spuiten het met veel plezier weer terug in de eieren! Ben je een pro? Spuit het mengsel er in kerstboomvorm in en doe kleine spikkeltjes op de puntjes!

6.    Soesjes met spikkels. Deze soesjes koop je kant en klaar uit de vriezer van de supermarkt. Dubbeldip ze: eerst in opgewarmde chocolade en dan in een bakje met rood-wit-groene spikkels. Mjam wat een lekkere soesjes!  Wil je een iets hartigere variant? Maak ze dan met soepstengels!

7.    Olaf op een stokje. Met satéprikkers, marshmellows en dropjes maak je zo een sneeuwpoppetje als toetje! Kun je (ijs)koud serveren! En als je net wat handiger bent dan ik, kun je ‘m vast op Olaf laten lijken ;-) Ziehier hoe je ze maakt!

8.    Appelroosjes. Bladerdeeg, appel en kaneel zijn altijd een goeie combi. De appelplakjes leg je op lange stroken bladerdeeg, oprollen en in de oven! De truc: de appelplakjes heel even in kokend water met citroen leggen, zodat ze niet breken. Ziehier voor het recept.

9.    De állermakkelijkste Maar dan wel even leuk gepresenteerd én met een gezond extraatje: poffertjes met aardbeien en poedersuiker op satéprikkers! Mmmm......lekker

10.    De uitsmijter De soesjes kerstboom! Oewah, zó mooi en zó lekker! Dompel je soesjes in glazuur of gesmolten chocolade en stapel ze tot een mooie toren. Strooi er eetbare pareltjes overheen voor de finishing touch. Extra leuk als je om het bord kerstlampjes (op een batterijtje) legt…. (bij mij dit jaar op de planning, dus de foto vólgt!)

Fijn kerstdiner!
Annemarie