• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

24x lieve Vaderdag verrassingen

1 augustus 2022
Is papa de allerliefste van de hele wereld? Dan ben je vast in het geheim al verrassingen aan het bekokstoven met de kinderen. Toch nog wat extra inspiratie nodig? Verras papa op Vaderdag met één van deze lieve en originele verrassingen en cadeautjes.
Net als papa: maak een fotoboekje waarbij de kinderen papa nadoen. Bijvoorbeeld achter het stuur in de auto, bij de barbecue, werkend in de tuin, aan het werk achter zijn laptop. Het leukste is als ze papa’s (veel te grote) kleren en schoenen hierbij aantrekken.

Neem papa mee voor een stoer uitje zoals bijvoorbeeld klimmen bij Fun Forest, lasergamen en bowlen bij Aloha of kom samen racen in de Mobility Experience.

Laat de kinderen een pot versieren en stop deze daarna vol met verrassingskaartjes. Op elk kaartje staat een leuke activiteit om komende tijd te doen. Elke week mag papa er eentje kiezen.

Vul een picknickmand, huur een bootje en verras papa met een boottochtje door Amsterdam!

Is papa wel de allersterkste van de hele wereld? Laten we het testen! Bedenk een parcours voor in het park (er zijn er genoeg in Amsterdam) dat papa moet afleggen. Als hij alle opdrachten heeft volbracht krijgt papa een zelfgemaakte diploma.

Hmmm… liefde gaat door de maag! Verras papa met zijn favoriete maaltijd of een heerlijk ontbijt op bed.Leuk voor creatieve en muzikale kinderen: maak een liedje voor je vader en geef een groot optreden op Vaderdag.

Hoe goed ken jij je vader speurtocht? Zet een leuke speurtocht uit door de wijk. Laat papa onderweg grappige vragen en weetjes beantwoorden over zichzelf. Bijvoorbeeld: ‘Wat wilde je worden toen je klein was’. Zo komen jullie achter de leukste dingen.

Maak met het gezin (behalve papa natuurlijk) een kwartetspel over papa en speel dit op Vaderdag.

Klassieker: knutsel een mooie stropdas voor papa die hij uiteraard de hele dag moet dragen

Hou samen met papa een game-wedstrijd. Wedden dat papa niet tegen zijn verlies kan ;) Mist papa de kantoorsnoeppot als hij thuiswerkt? Maak of koop zijn favoriete snoepjes en geef hem een leuke gevulde pot cadeau.

Verzin voor Vaderdag een dagprogramma vol echte papa-dingen. Denk aan: scheerschuim schilderen, slipperracen, aftershave raden…

Doe maar chic! Maak een 5-gangen diner met alle favoriete hapjes van papa.

Nodig papa uit in de vader-spa. Borstel zijn haar, geef hem een gezichtsmaskertje én maak een lekker voetenbadje.

Is jouw vader geen ochtendmens en staat hij altijd te laat op? Knutsel een mooie klok als verrassing.

Ontvoer papa naar een lekker zwemplekje of strandje en daag hem uit waterspelletjes te doen. Wie het laatste er in is, is een....Geef papa ’s ochtends een boekje met 50 bonnen voor knuffels en kusjes die hij de hele dag kan inleveren.

Maak een stop motion filmpje over papa waarin je vertelt dat je van hem houdt.

Maak je eigen ‘happy socks’ voor papa!

Geef papa een tegoedbon voor de auto met 3x 'privé wasstraat'.

Koop een groot schilderijdoek, waterballonnen en verf en ga in de middag samen met papa aan de slag. Vul ballonnetjes met verf en gooi ze op het doek. We zijn nu al benieuwd naar het resultaat.

Fijne Vaderdag!

Voor leuke uitjes op vaderdag? Klik op de roze button
Naar de website