4 originele en lekkere recepten voor Pasen

29 maart 2021
Binnenkort is het weer Pasen en dat betekent natuurlijk genieten van een heerlijk zelf gemaakt paasontbijt of een gezellige Paasbrunch. Samen aan tafel met jje gezin en de tijd nemen voor al dat lekkers. Zoek je nog een leuk receptje dat je kan maken voor het het Paasontbijt of kan je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de Paasbrunch?
Met de receptjes in deze blog kun je in ieder geval alle kanten op! Je geeft er gemakkelijk je eigen draai of smaak aan dus dat komt wel goed Pasen. Kies je favoriet uit deze paasrecepten, of maak ze gewoon allemaal. Ook de kids kunnen wel een handje helpen want moeilijk zijn deze gerechtjes niet….wel èrg lekker!

Zet bijvoorbeeld een fijne mix neer van zoet en hartig en voor ieder wat wils! Hieronder lees je 2 beproefde cruffinrecepten om jullie een beetje op weg te helpen wat betreft de lekkere smaakcombinaties.

Nutella/ Banaan Cruffins
Misschien ben je nog niet bekend met dit fenomeen, maar het is eigenlijk een kruising tussen een muffin en een croissant maar dan met een heerlijke vulling. Een soort gevulde muffins van croissantdeeg. De herkomst van de cruffin is niet helemaal duidelijk. De één zegt Australië en de ander zegt dat ze zijn bedacht in San Francisco. Waar ze ook vandaan komen…cruffins zijn vooral èrg lekker en het leuke is dat je de vulling (als je ze zelf bakt natuurlijk) helemaal zelf kan bepalen en er zo je eigen smaak aan kan geven. Met de cruffins kun je alle kanten op. Ideaal dus voor de paastafel. Gebruik je ingredienten als chocolade pasta, fruit, kaneel, jam of (poeder) suiker dan heb je al snel een heerlijk zoete variant.

Hartige Cruffins
Gebruik je voor de vulling (kruiden)kaas, reepjes ham of kip in combinatie met groentes als tomaat, prei of asperges dan krijg je heerlijke hartige cruffins die het goed bij de brunch of zèlfs paasborrel doen.

Ter info: Je kan een gekozen vulling meebakken of de cruffin vullen nadat hij gebakken is (opvullen met bijv. banketbakkersroom of bosbessenjam). In het geval van de bovenstaande receptjes zijn beide vullingen meegebakken. Handig om te weten; voor 1 cruffin heb je ongeveer 2 eetlepels vulling nodig. Met dit recept kan je dus misschien wel meer dan 60 variaties bedenken! 

Paas eierpotjes met zalm en spinazie
Het volgende receptje is er een met ei want dat mag natuurlijk niet ontbreken met Pasen. Dit keer niet gebakken,gekookt of gepocheerd….maar in gezellige potjes uit de oven met ander lekkers. Een leuk en simpel paasgerechtje waar je echt eindeloos mee kan varieren.

Tip: Maak met Pasen verschillende eenpersoons eipotjes met de favoriete ingrediënten van je gezinsleden of vrienden. Of laat de kids hun eigen potje maken, succes verzekerd! Zo kan je bijv. ipv. spinazie ook wat in stukjes gesneden champignons, cherrytomaatjes of mozzarella gebruiken. Aspergepunten, hamblokjes of kipreepjes met groene kruiden, artisjokharten met zongedroogde tomaatjes en tonijn met reepjes geroosterde paprika. Kies zelf maar…

Een eierpotje smaakt heerlijk met geroosterde halve bagels die je evt. al 3 dagen van tevoren kan maken. Ze zijn heerlijk om zo op te peuzelen maar de combinatie van het knapperige brood met het zachte ei is gewoonweg overheerlijk!

Als laatste nog een recept voor zoete pannenkoekjes met wortel en walnoot.

Carrot cake pannenkoekjes Deze pannenkoekjes zijn favoriet bij kinderen! De wortelpannenkoekjes lijken namelijk verdacht veel op carrot cake of zoals we in Nederland gewoon zeggen: worteltaart. Zèlfs koud zijn deze pannenkoekjes lekker …helemaal als je er een lekkere romige topping bij serveert. Niet slecht toch voor bij een luxe paasontbijt of brunch?

Tip: je kan je beslag evt. bakken in een geschikte paasvorm zoals een paashaas, lentebloem of eivorm voor in de koekenpan. Rond deze tijd liggen deze vormen overal in de winkels. Dit maakt het pannenkoekje extra feestelijk en het is natuurlijk super leuk voor de kids! Vergeet niet de vorm in te vetten zodat je pannenkoekje er mooi uitkomen.

Klaar met het bakken van de zoete wortel pannenkoekjes? Maak dan nog snel een lekkere topping,  want net als bij een carrot cake of worteltaart maakt de topping het toch ècht helemaal af!

Loopt het water je al in je mond bij het zien van al dit heerlijks? Je kan natuurlijk al best een receptje uitproberen in het weekend of op een vrije dag. Zo ga je in ieder geval goed voorbereid het Paasweekend in want voordat je het weet is het zover…

Fijne Paasdagen alvast!

Deze heerlijke originele receptjes zijn bedacht door Leoni van HappyMonday blog. Zij schrijft samen met haar zus iedere maandag een leuke blog over food, lifestyle, diy en leuke unieke plekjes.