De leukste Halloween activiteiten met kids in en om Amsterdam

16 oktober 2023
Halloween is het feest om het einde van de zomertijd te vieren. En natuurlijk ook om lekker te grrrriezelen! Bekijk snel de griezeligste activiteiten in en om Amsterdam!
Halloween is een oud Keltisch feest op 31 oktober, om het einde van de zomertijd te vieren. Wij vinden het vooral een spannend spooky feest, waarbij iedereen zich zo griezelig mogelijk mag verkleden!

In Amsterdam zijn er genoeg griezel activiteiten voor kinderen. We hebben de leukste Halloween activiteiten op een rijtje gezet!

Woensdag 25 oktober

Halloweenfeest

Op woensdag 26 oktober kunnen jouw kids verkleed naar OCCII Kinderpret komen. Ze worden hier magisch gevaarlijk geschminkt, kunnen griezelknutsels maken, gruwelijke hapjes maken en iedereen laten schrikken!



Vrijdag 27 oktober

Halloweenklimmen bij FunForest

Tijdens Halloweenklimmen bij FunForest op 27 oktober hangt het bos vol met griezelige versiering. Er zijn zelfs acteurs aanwezig die jou de stuipen op het lijf jagen!
Op 28 oktober kun je ook nachtklimmen in het bos. Klimmen in het donker, maar dan zonder griezels.



Halloween Spooktocht

Durven jullie het aan? Een kinderspooktocht in het Fort van Forttreffelijk? Het fort werd vroeger afgesloten om te voorkomen dat de ‘gekken’ zouden ontsnappen. Nu, vele jaren later, is besloten te onderzoeken wat er is overgebleven in deze gevangenis. Alleen de dappersten worden naar binnen gestuurd…

Zaterdag 28 oktober

Halloween op NoordOogst

Binnenkort gaat het flink spoken op NoordOogst. Hier wordt Halloween gevierd met een griezelig goed programma vol: pompoen snijden, knutselenm, scary schmink, lugubere live muziek, enge hapjes & toverdrankjes. Ook rijdt er een spooktrein rond…



Griezelen in het Grachtenhuis

Op zaterdag 28 oktober is het weer tijd om te Griezelen in het Grachtenhuis. Trek je engste Halloween kostuum aan, volg de spannende griezelspeurtocht door het museum en ontmoet de oud-bewoners die hier de afgelopen eeuwen gewoond hebben.



Trick or treat

Bijna Halloween! Dat betekent tijd voor pompoenen, spookachtige huizen en lekkere snoepjes! Verzamelen jullie ook je eigen voorraadje? Op 28 oktober staat de Rivierenbuurt in het teken van Trick or Treat. Kinderen en huizen kunnen zich nu aanmelden.

Zondag 29 oktober

Griezelig familieconcert

Uit de donkere wouden van Duitsland komen de musici van de Nordwestdeutsche Philharmonie naar Het Concertgebouw. Ze nemen de griezeligste muziek mee. Spanning en sensatie van Mendelssohn, een trollendans van Grieg en Harry Potters uil Hedwig vliegt langs.



Griezelig Halloweenfeest

Kinderboerderij Bijlmerweide wordt het domein van heksen en andere griezelige figuren. Een middag vol spanning en vermaak voor de kinderen die nergens bang voor zijn! Op de boerderij vind je ook pannenkoeken, suikerspinnen en een loterij. En kinderen mogen verkleed komen!

Halloween in het Filmmuseum

Tijdens Halloween beleef je spannende films waarin je je soms een hoedje schrikt bij Eye Filmmuseum. Daarna teken je een eigen flipboekje en laat een stilstaand beeld bewegen. Er is ook een grimeur aanwezig om iedereen wat enger te maken!



Halloween op de boerderij

Kom Halloween vieren bij Speelboerderij Elsenhove! Je krijgt een heksendrankje, wat lekkers en natuurlijk een pompoen om uit te hollen. Ook worden er spannende verhalen voorgelezen en kun je je laten schminken. Kom je ook?

Halloween in Buurthaven

Trek je warme jas aan en kom Halloween vieren in Buurthaven! Op het programma staan onder andere: halloween knutselen, spelletjes spelen, een zumbaworkshop en spelletjes spelen rond het kampvuur.



Heksenexamen

De hele maand oktober is het pompoenenmaand vol pompoenactiviteiten bij Pluktuin Amstelveen. Op 29 oktober is het bijvoorbeeld tijd voor het Halloweenfeest voor kids: Heksenexamen (4-10 jaar). Voer alle opdrachten uit voor een toverdiploma!



Dinsdag 31 oktober

Halloween in de Waag

Kom lekker griezelen bij Speeltuin de Waag. De speeltuin wordt gedecoreerd in Halloweenstijl. Er is warme chocomel aanwezig om lekker op te warmen. Een cosy middag voor het gezin!

Woensdag 1 november

Jan Klaassen gaat griezelen

Bij de poppenkast is het nog Halloween! Kom je griezelen met Jan Klaassen bij OCCII Kinderpret? De held van de poppenkast is natuurlijk nergens bang voor. Maar in deze voorstelling krijgt hij toch flink de bibbers!





Tip: bij Halloween horen natuurlijk uitgeholde pompoenen enge versieringen en als je ook iets heeeel engs op tafel wilt zetten, bekijk hier hoe je creepy snacks maakt. Naar de website