icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

De 20 leuktste uitjes in Juni: Dit kan weer

16 juni 2021
Wauw, we kunnen merken dat musea en theaters weer open gaan en feestjes en clubjes weer kunnen! Onze mailbox stroomt de laatste week vol met toffe tips. Deze 20 willen we heel graag met jullie delen.....

Minimal Music Festival

Boek je familieroute tijdens het Minimal Music Festival in Het Muziekgebouw. Met een spannende speurtocht backstage, een SoundLAB workshop én je duikt samen de studio in om een minimal music klassieker in een nieuw jasje te steken! Cool toch?!


Bezoek het Kindermuseum

Ben je wel eens op bezoek geweest bij Max de Matze en de familie Hollander? In het Kindermuseum in het Joods Cultureel kwartier maak je kennis met hen en hun joodse tradities. Leer de Hebreeuwse letters, speel muziek en vlecht & bak een echte challe!


Speuren naar sterren!

Herken jij alle sterren? En wist je dat in het Oude Egypte de hemelgodin gebogen stond over de aarde? Het Allard Pierson is open! Met de nieuwe tentoonstelling Godinnen en mét een speciale kinderspeurtocht Sterrenkijkers.


Instrumenten Uitprobeerdag

Welk instrument zou jij wel eens uit willen proberen; de saxofoon, de drums, de trompet of laat je je verrassen en kies je voor een MYSTERY instrument? Op 27 juni kun je ze allemaal proberen bij Muziekschool Amsterdam. 7+


Proefles Musicalschool

Je zoon of dochter op het podium van een echt theater? De inschrijving voor het nieuwe lesseizoen van Telekids Musicalschool is geopend! Liever eerst uitproberen? Meld jouw talent dan NU aan voor een proefles in september.


Mozarts Muziekdoosje 4 mnd+

Een concert voor de allerkleinsten van 4 t/m 14 maanden in de Vondelkerk. Uit het muziekdoosje van meneer Mozart komen de mooiste liedjes om bij weg te dromen, te wiegen, te klappen en te kruipen. Op 30 juni en 3 juli!


Nieuwe SoundLAB data!

Gelukkig, het SoundLAB is weer open! Hier maak je te gekke sounds met de bijzondere en wonderlijke instrumenten die Het Muziekgebouw heeft verzameld voor je. Kom samen met je familie of met je vriendjes en doe de workshop!


Diamanten en bellen

Duizend schitterende diamantjes, kleurrijke superbellen en coole digitale effecten. Zo gaaf, de moderne kunst van Studio Irma is nog te zien in het Moco. Echt ieder kind&puber vindt dit fantastisch! Extra tof: t/m 12 jaar gratis.


Must See

Kids reizen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen langs de Hollandse iconen zoals de molen, tulpen en kaas als échte toeristen. Uiteraard zijn er heel veel spelletjes en activiteiten én is het snoepwinkeltje natuurlijk ook weer open!


Wereldwijs met Klaas

Wereldwijs met Klaas is een superleuk initiatief van UNICEF en helemaal gericht op kinderen. Je kind ontvangt elke maand post van Klaas van Kruistum over een kind uit een ander land en leert over hun leven daar. Leuk & leerzaam!


Mode uit het Rijksmuseum

Draag jij graag jurkjes? Of liever een spijkerbroek en gympen? In de 19e eeuw kon je niet zomaar kiezen. Verbaas je nu in het Museum Ons' Lieve Heer Op Solder over de Mode uit die tijd..(En over die geheime kerk natuurlijk)


Tips voor (zon)veilige zomer

Met dit mooie weer moeten we oppassen dat onze kids niet verbranden. Daniel Kadouch, dermatoloog, geeft tips. Daarnaast ontwikkelde hij duurzame UV werende badkleding, Tenue de Soleil. En wij mogen 10% Kidsproof korting geven!


Nieuw: H20 Esportskampen

Gamen komt tot leven bij de H20 Esportskampen! Door de combinatie van binnen- en buitenactiviteiten, waarin gamen en Esports, sporten en bewegen én creative tech centraal staan, beleef je een unieke week deze zomer!


Zondag Vaderdag

Is papa de allerliefste van de hele wereld? Dan ben je vast in het geheim al verrassingen aan het bekokstoven. Toch nog wat extra inspiratie nodig? Verras papa op Vaderdag met één van deze ideeën en zet 'm in het zonnetje.


Top-idee van MOVE!

Dit soort initiatieven worden wij zo blij van: Jij gaat met je vriend of vriendin lekker lunchen of borrelen bij madame Cyclette en MOVE neemt je kids mee voor een te gekke workshop in de Mobility Experience! Zie je daar!


Fleurig knutselfeestje!

Of je nu van mozaïeken houdt, of van een robotje timmeren, een bloemenvaas schilderen of vooral van bloemen plukken...Bij de Pluktuin Amstelveen weet je zeker dat je een te gek kinderfeestje hebt!


In Oranje!

Yeah, het EK Voetbal is begonnen én Nederland doet mee! Ken je deze kinderfilmklassieker over voetbal al? Kriterion draait hem nu, superlache toch?! Tip: Kom in het oranje, ben je helemaal in de stemming!


For little scientists!

Is your child curious? Fascinated by the world? Do they wonder about the “hows” and “whys” of their surroundings? The Science Camp explores the creative curiosity of these questions. With indoor & outdoor activities, one day or one week.


Nieuwe hotspot!

Heerlijke natuurspeeltuin en lekker terras met hapjes en drankjes van eigen oogst. Wat een supertof concept is het gloednieuwe restaurant Pof! Van de eigenaren van Noorderlicht dus dan weet je: Hier wil je niet meer weg!

Ietje, Fietje & vergeten liedje

Ietje en Fietje wonen al jaaaren samen. Heel rustig & gewoon. Tot ze een uitnodiging krijgen voor een bal... Heerlijke muzikale en vrolijke voorstelling in de Schouwburg Amstelveen op zondag 20 juni. Lekker zingen 3+

 Op zoek naar gezinsuitjes, familie-uitjes op een specifieke datum, check onze Uitagenda.