Zing en swing mee met de leukste familieconcerten in Het Concertgebouw

3 oktober 2023
Luister, zing en swing mee met een van de vrolijke, mooie, grappige familieconcerten in Het Concertgebouw. Er zijn concerten voor baby's, peuters, kleuters en grotere kinderen. Op je stoel blijven zitten wordt lastig!

Jazz voor kinderen | 8+

Nina is ontzettend verlegen. Volgens de dokter is er een perfecte oplossing: muziek! En waar vind je dat meer dan in Het Concertgebouw? Zal Nina op 22 oktober veranderen in een echte jazz-zangeres? Komt dat zien!

Op stap met Dikkie Dik | 2-4 jr

Dikkie Dik is jarig en daarom wordt er een feestje gevierd. Klassieke Dikkie Dik verhalen, liedjes, muziek en poppenspel komen samen met veel interactie met het publiek. Gaan jullie in de herfstvakantie mee op avontuur? Op 24 & 25 oktober.

Griezelen met Halloween | 6+

Op 29 oktober is het griezelen en bibberen geblazen. De heksen, spoken en vleermuizen zijn dan van de partij. Laat je meevoeren in een verhaal vol spookachtige muziek door de Nordwestdeutsche Philharmonie!

Hij komt, hij komt..... | 4+

Sinterklaas is bijna jarig en daarom organiseren pianist Cor Bakker en zijn vrienden een feest voor hem. Zou het Sinterklaas en de Pieten lukken om langs te komen? Beleef het al zingend en dansend op 29 november.

Het Witte Sneeuwbal-bal | 3+

De mooiste winterliedjes komen voorbij tijdens dit muzikale sprookje in de kerstvakantie. Op 28 december brengen sneeuwgedichtjes en twinkelversjes je helemaal in de kerstsfeer. Zing en dans mee tijdens Het Witte Sneeuwbal-bal!

Kerst op de Noordpool | 5+

Brrr, het wordt een avontuurlijke en koude kerstmiddag op zaterdag 23 december. De reis gaat namelijk naar de Noordpool. Maar geen zorgen, de muzikale verhalen en bekende kerstliedjes houden je warm. Iedereen mag meezingen!

Be Matthäus | 8+

Speciaal voor het Bach Festival heeft Ton Meijer een nieuwe interactieve productie ontwikkeld. Be Matthäus neemt jullie op zaterdag 16 maart mee langs de hoogtepunten van Bachs meesterwerk, zijn Matthäus-Passion.

Een stierlijk muzikaal verhaal

Dit familieconcert gaat over een kleine stier die te bang is om de arena in te gaan. Lukt het Toro toch om zijn angst te overwinnen? Stap op 7 april in de Spaanse landschappen van Sevilla vol prachtige muziek uit Bizets 'Carmen'! 6+

Sofie ontdekt Zuid-Amerika

Verlaat samen met Sofie ons koude kikkerlandje op zondag 14 april. Sofie danst de samba, vecht met krokodillen, steekt de Amazone over, viert carnaval en poetst schoenen. Leer alles over de rijke muzikale culturen onderweg! 6+

Vier de lente | 3+

Het is de hoogste tijd om uit je ei te kruipen en op avontuur te gaan! Zing, spring en dans mee in deze muzikale en spannende ontdekkingstocht. Op 30 april wordt in Het Concertgebouw vol energie de lente gevierd!

Familie Vermi-Celli | 8+

Valentina verlangt naar een BFF, want in haar familie is zij het vreemde eendje. Op 19 mei verlaat ze het huis. Ze ontmoet de muzikale goeroes van het gevoel, die haar alle hoeken van hun emoties laten horen. Zou ze haar BFF vinden?

Babyconcert | 0-16 maanden

Dit concert wordt speciaal gespeeld voor de allerkleinsten! In de Spiegelzaal vindt een afwisseling van muziek en stilte, van luisteren en meedoen plaats. Ga mee op reis naar de wereld van muziek, instrumenten en muzikanten! Op meerdere data in 2023 en 2024.

KleuterSinfonietta | 4-5 jr

In Speelgoedfabriek Tokkel en Strijk komt al het speelgoed tot leven. Het is een magische plek, waar speelgoed leert spelen. Kom de fabriek op stelten zetten: kom strijken, tokkelen, zoemen, brommen en zingen uit volle borst!
Er zijn meerdere concertdata.

Kindermuziekweek

Zet 'm alvast in je agenda, de Kindermuziekweek 2024 van 5 tot en met 14 april! Dan is er van alles te beleven. Trommel er op los in de workshop West-Afrikaanse muziek en trommelen of bezoek een familieconcert!

Schrijf je in!

Ben je tussen de 9 en 14 jaar? En zou je zelf wel eens op het podium van Het Concertgebouw willen staan? Schrijf je dan voor 18 april in voor het Koninklijk Concertgebouw Concours 2024. Alle niveaus & muziekstijlen zijn welkom!

Podcast Mijn Instrument

Lijkt het je leuk een instrument te spelen maar twijfel je welke? In de podcast Mijn Instrument vertellen kinderen waarom ze welk instrument hebben gekozen en laten ze horen hoe hij klinkt. Leuk om thuis of onderweg te luisteren!


Voor alle familieconcerten in Het Concertgebouw, klik op de roze button. Naar de website