12 Magische tips voor de Disney familiemaand in het Rijksmuseum

27 september 2023
Klaar voor wat magie? In de familiemaand oktober staan families centraal in het Rijksmuseum. En Disney ook! Ga mee met Mickey op zijn tekentour of volg een (gratis) workshop. Dit is er allemaal te doen. Enne.. neem de hele familie mee (t/m 18 jaar gratis).

Disney Tekenroute

Niemand minder dan Mickey Mouse daagt je in deze route uit. Gebruik je fantasie in de speciale opdrachten en tekenchallenges van Mickey en ontdek een wereld vol magie! De hele maand oktober en leuk voor de hele familie!
Check it out ->>

Familierondleiding

In oktober is de familierondleiding extra magisch. Raadsels, kijkopdrachten, geuren, tekenen, kleien: volwassenen komen minstens zoveel nieuws te weten als kinderen. Bijvoorbeeld over de Nachtwacht. Ga samen aan de slag!
Bekijk de tour ->>

Tovertekening | 4+

Ontdek hoe je brein je voor de gek houdt. Hoe? Dat kan al met een simpel stokje en een stukje karton. In deze workshop ga je hiermee aan de slag en maak je je eigen mini-tekenfilmpje. Dat wordt echt net magie! Ook fijn, je kunt gratis meedoen.
Alles over magie ->>


Workshop Deftige dieren

Heb je wel eens een aapje met een kraag om gezien? Of eentje die zijn tong naar je uitsteekt? Ook deze dieren met menselijke trekjes vind je in het museum. In de Voorhal teken je met houtskool zelf een dier met een 'extraatje'. Zo leuk.
Bekijk de activiteit ->>

Masterclass met Disney | 8+

Dol op tekenen? Op 22 en 29 oktober is er een magische tekenles. Jullie krijgen tips van een echte tekenaar van Disney! Stap voor stap leer je hoe je zelf verschillende dieren kunt tekenen. En natuurlijk Mickey Mouse!
Boek de masterclass ->>

Schilderen als Disney

Meerdere dagen kun je aan de slag met je eigen schilderij. Na een betoverende achtergrond, ga je in het museum op zoek gaat naar de hoofdpersoon. Met een vleugje magie uit de Teekenschool wordt jouw schilderij vast sprookjesachtig mooi!
Meer informatie ->>

Het hele jaar door, in de vakanties én in de familiemaand


Wild kijken | 6+

Bij de balie van het museum kunnen kinderen een tas halen om de kunst te verkennen. Met de vette teken- en kijkopdrachten ontdek je de gekste details. Welke kunstwerken en verrassingen vinden jullie?
Ga op onderzoek ->>

Op pad met Pim & Pom | 3+

Pim en Pom hebben een missie: er is een muis ontsnapt uit een van de schilderijen op de Eregalerij. Helpen jullie de muis te vinden? Met een knuffelbare audiotour speuren jullie samen met de twee katten door het museum.
Dagelijks te doen ->>

Expeditie Rijksmuseum | 6+

In de geheime kamers van de Teekenschool ga je op expeditie. Verdwijn in de boekenkist van Hugo de Groot of reis af naar het koude Nova Zembla. Wij gingen op expeditie en vonden het de leukste geschiedenisles ever.
Ga mee op expeditie ->>

Help! De muziek is zoek | 4+

Er is paniek. Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de opperklok verdwenen. Tijd voor een speurtocht met grote spoed! Acteurs nemen je mee langs de bijzondere verhalen en gekke versieringen uit de pruikentijd.
Meer over deze theatrale rondleiding ->>

Te gek familiespel | 7+

Ooit nagedacht over hoe de dames vroeger met hun enorme hoepelrokken naar de wc gingen? En waar de uitdrukking 'het huishouden van Jan Steen' vandaan komt? Wij weten het inmiddels. Echt leuk voor de hele fam!
Aan de slag ->>

Voor pubers, mét telefoon

Krijg je je kids moeilijk van hun telefoon? Hebben ze een favoriete Youtuber? Deze rondleiding is de oplossing. YouTubers geven een persoonlijke tour en dagen ze uit om mee te doen aan verschillende challenges. Mét telefoon! 12+
Klik en snap ->>

Veel plezier tijdens de familiemaand oktober in het Rijksmuseum! Naar de website