Familiemaand Rijksmuseum met Edson: 8 Tips die je moet zien & doen

29 september 2021
De hele maand oktober staan families centraal in het Rijksmuseum. Edson da Graça, pesentator van Willem Wever, heeft meegeholpen aan een bomvol en grappig programma. Met opdrachten, workshops, speurtochten, rondleidingen en meer. Resultaat: Een familiemaand met Edson twist. Ps: toegang voor kinderen tot en met 18 jaar is gratis!

Soundlab Muziekworkshop 7+

Wist je dat er echt hele wonderlijke instrumenten bestaan? Op 9 en 10 oktober ga je in een groepje en onder leiding van een acteur en muziekdocent, er een muziekstuk mee maken. Benieuwd hoe dat klinkt? Reserveer een plekje.

Edsons Teken-challenge 6+

In de hal van het Rijksmuseum staan in het weekend -en in de herfstvakantie dagelijks- de tekenezels voor je klaar. Kruip erachter en luister welk schilderij Edson jou beschrijft. Kun je met jouw tekening het schilderij daarna vinden? Ga de uitdaging aan!

Bouw een 3D-kunstwerk 4+

Leuk hoor, al die schilderijen en tekeningen in het Rijksmuseum. Maar Edson wil jou even op een andere manier aan het werk zetten! Dus handen uit de mouwen en in de picknickruimte aan de slag met een heus bouwwerk!

Help! De muziek is zoek 4+

Er is paniek. Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de opperklok van het Rijksmuseum verdwenen. Tijd voor een speurtocht met grote spoed! Acteurs nemen je mee langs de verhalen en gekke versieringen uit de pruikentijd. Boek deze familierondleiding!

Masterclass 8+

Ken je Iriée Zamblé? Ze maakt prachtige portretten van Afro-Nederlanders en gaat jou op 23 oktober de kneepjes van het portretten maken leren. Hoe maak je nu van een portret echt iets bijzonders. Een echte masterclass in de Teekenschool.
Reserveer een plekje voor deze masterclass.

Een magische voorstelling 6+

Laat je betoveren in de speciale Rijksmuseum-show van illusionist Magic Nape. Ontdek hoe magisch jouw eigen fantasie is en leer de kunstwerken uit het museum op een andere manier kennen. Op 31 oktober in de Teekenschool.
Boek tickets voor de show ?

Meer informatie over de familiemaand

En er zijn nóg meer activiteiten in de Familiemaand! Ga bijvoorbeeld 'Wild Kijken', laat je rondleiden door Ronny Flex, Nikkie Tutorials,  Rafael van der Vaart, Defano of Teske in de snapguide tour of speel het familiespel en nog veeeel mee. Er zijn ook prikkelvrije rondleidingen en rondleidingen in gebarentaal.

Familiespel

In een uur ontrafel je met je familie 8 geheimen in het museum. Je speelt met en tegen elkaar. Lukt het jullie om de geheimen te ontrafelen, dan wacht er aan het einde van een tour een verrassing. Wij deden 'm en vinden het familiespel echt een aanrader!


Veel plezier!