Ga er op uit in maart en april: bekijk de tips

14 maart 2023
Ga op pad met je kids deze lente! Maart roert z'n staart en april doet wat ie wil,.. en wij? Wij gaan er lekker op uit! Want wat is er weer veel te doen in Amsterdam! Dus pak die kids en ga op stap. Hier een rijtje super tips voor je.

Kindermuziekweek 2023

Vanaf 24 maart t/m 2 april kun je genieten van allerlei soorten muziek tijdens de landelijke Kindermuziekweek. Een 10-daags programma boordevol optredens, orkesten, workshops, interactieve lessen en vele andere inspirerende activiteiten.

Muziek in Het Concertgebouw

De Kindermuziekweek wordt groots gevierd in Het Concertgebouw! Op het programma staan twee muzikale familieconcerten, een zangworkshop onder begeleiding van een zangcoach en een toffe workshop 'Maak je eigen cello'!

Buurvrouw en buurvrouw

Geïnspireerd op de beroemde klussers betreden nu 2 buurvrouwen het podium. Niet met hamers en spijkers, maar met strijkbouten en stofzuigers. Een grappige voorstelling bij Theater de Cameleon op 19 maart waar ook weleens wat mis gaat.

Kiezen voor Vincent

Ontmoet de familie van Vincent van Gogh in een interactieve tentoonstelling vol projecties en animaties. Een speurtocht en speciale multimediatour vertellen je over de collectie. Of bepaal zelf eens welke schilderijen jij tentoon zou stellen.

Shorts! 7+

Beats, rap, piano & keys: kinderen ontdekken hun talent tijdens de Shorts! van Muziekschool Amsterdam! In zes lessen komen ritmes, melodieën en rijmschema's voorbij. Schuilt er een DJ, producer of popster in jouw kind?

Familieconcert Sofie en de...

Zou jij de tijd ook wel eens willen versnellen, vertragen of stoppen? Sofie wel! Gelukkig zijn daar de mannetjes van de tijd! Kom luisteren hoe dit afloopt op 26 maart tijdens de Kindermuziekweek in Het Concertgebouw. (6 - 9 jaar). Boek voordat de tijd voorbij is!

Voorstelling: Slinger! (4+)

Er zijn drie kinderen. Ze slingeren aan hun stapelbedden. Ze mogen alles wat jij niet mag! Simone de Jong speelt op 18 maart een acrobatische voorstelling geïnspireerd op de Stampertjes. Leuk voor kinderen die alles durven bij het Plein Theater!

KidsFort feest

Bij FORTtreffelijk op het fort van Markenbinnen kun je je eigen feestje samenstellen, precies zoals jij dat wilt! Kies uit een potje lasergame, vuurdoop, een escaperoom en meer! Een unieke locatie voor een onvergetelijk feestje.

Kaboom Animation Festival

Geniet van de leukste, grappigste en mooiste animaties tijdens het Kaboom Animation Festival! Dit jaar van 24 maart t/m 2 april in Amsterdam én online. Kinderen bewonderen korte animaties, allemaal met een mooie boodschap!

Geen oog dicht (8+)

Videocamera’s, maquettes en muziek nemen het publiek mee in de wereld van Maia en Ótti! Bewonder op 29 maart een surrealistisch sprookje bij het Plein Theater over het in de ogen kijken van je angsten en samen op avontuur gaan!

Creatieve schilderworkshop

Ga net als de Amerikaanse schilder Sam Francis aan de slag met kleuren, vormen, vlekken en druppels in Museum JAN! In het atelier liggen op 19 maart de spullen klaar voor de workshop 'action painting'. Klaar voor de start? Schilder in actie!

Nieuwe kinderkledingwinkel

NIEUW op Kidsproof! Ondersteboven Puck is een super hippe kinderkleding-winkel in Amsterdam én online! Je vindt hier oa babypakjes, schoenen, boekjes, knuffels, badcapes en nog veel meer! Leuk voor jezelf of voor een cadeautje.

Familietip: Lange Tanden (6+)

Bewonder een familievoorstelling over een heel bijzonder schoonheidsideaal in Schouwburg Amstelveen. Zondag 19 maart wordt exclusie belicht door de ogen van een 11-jarig jongetje. Een voorstelling vol muziek, typetjes, lach en een traan!

Nieuw: Driftkikkers festival

Iets nieuws doen? Laat je kind mee filosoferen op 1 april! Het Wijsgerig Festival DRIFT organiseert voor de eerste keer speciaal voor kinderen deze middag. Met theaterworkshop, gesprek, filosofielesje én goodiebag.

Korting! Trampoline springen

VROG heeft met dit druilerige weer een toffe actie! Tot de meivakantie spring je met een fikse korting op woensdag- en vrijdagmiddag! Dus moeten de stuiterballetjes hun energie kwijt? Boek snel met kortingscode VROG9! 6+

Het is bijna bloesemtijd!

De eerste bloesem is gespot in het Amsterdamse Bos! Nog even en dan staat het hele gebied in volle glorie. De bloei vindt meestal twee weken plaats tussen half maart en half april. Houd de site in de gaten en kijk je ogen uit! Naar de website