• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Meivakantie: 11 Musea met toffe gezinsactiviteiten

24 april 2024
Bezoek deze vakantie een museum met je gezin! Deze musea in Amsterdam hebben speciaal voor families super leuke activiteiten deze meivakantie!

Vakantie in het Rijksmuseum

Waan je in de 17e eeuw en maak een hippe kraag. Chic hoor! Maak vervolgens een (zelf)portret op de voorhal, in de stijl van Frans Hals, of een stijl die je leuk vindt. Er is van alles te beleven voor de hele familie. Kom het ontdekken!

Verzetsmuseum Junior | 9+

Een middag in het Verzetsmuseum Junior is extra bijzonder rondom de Herdenking- en Bevrijdingsdag! Maak kennis met vier echt bestaande kinderen uit de oorlog. En zoek met je kind met het speurboekje naar antwoorden.

Food in de meivakantie

In Het Scheepvaartmuseum hebben de activiteiten deze vakantie een voedsel-tintje. Duik in de wereld van koffie, loop de boodschappen-route en leer hoe eten aan boord van het VOC-schip vroeger bewaard werd. Gratis t/m 12 jaar.

De Tijdreisgids

De geschiedenis komt tot leven in het Amsterdam Museum. Een Tijdreisgids neemt kinderen met verschillende schilderijen en voorwerpen mee door de tijd. Spelenderwijs leren ze steeds meer over de stad van toen, nu en straks!

Vakantie met Rembrandt | 6+

Stap in het Rembrandthuis in de schoenen van de beroemde schilder. Hondje Kwast staat te popelen om kinderen rond te leiden. Ook is er een nieuwe workshop: CUT! Hier leren kinderen van alles over storytelling!

Meivakantie op Solder

Een Family ticket zorgt in de vakantie voor een hoop vertier in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. In de speurtocht dwalen kids door de kamers en de audiotour leert je over de achtergronden van de christelijke feestdagen, leuk!

Verkade Experience

Wat een overheerlijk uitje: de Verkade Experience in het Zaans Museum! Waan je in een twintigste-eeuwse koekjes- en chocoladefabriek waar de geschiedenis van Verkade tot leven komt. Kinderen worden hier echte cacao-experts!

Ieniemini vakantie-uitje

Bij het Muizenhuis Mini Museum wordt de Meivakantie volop gevierd! Met de bingo speuren kinderen het hele museum door en in de workshops kunnen ze zelf aan de slag. Ook Karina Schaapman, de maker, komt langs voor al je vragen!

Vier vakantie met Van Gogh

Schilderen en tekenen, ontspannen tijdens de familieyoga, op een speurtocht door het museum: het kan allemaal in de wereld van Van Gogh. Het verrassende vakantieprogramma is leuk voor de hele familie en gratis voor kinderen t/m 17 jaar.

Pesachfeest in het museum

Wist je dat Pasen eigenlijk voortkomt uit het Joodse Pesach? Op 28 april is het feest in het Joods Museum junior! Hier leer je wat Pesach inhoudt en kun je een eigen Seiderschotel maken. En 23 april t/m 5 mei kun je matzes komen bakken!

Word Waterwijs

Ga deze vakantie op speurtocht door het Zuiderzeemuseum, duik het waterlab in of stap onder de waterpoort. Ook Expeditie Waterwerken is weer open! Van 4-6 mei kunnen de kinderen bovendien creatief aan de slag tijdens Tussen Kunst & Kidz!


Voor meer uitjes in de meivakantie, klik door op de roze button. Naar de website