Zomervakantie: 16 Musea met toffe gezinsactiviteiten

1 juli 2023
Bezoek deze vakantie een museum met je gezin! Deze musea in Amsterdam hebben speciaal voor families super leuke activiteiten deze zomervakantie!

Musea met een tof familieprogramma
NIEUW: Missie Meesterwerk

Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het kunstwerk nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Met de modernste technieken onderzoek je deze zomer in het Rijksmuseum echte kunstvoorwerpen.


B.B. met R & Sabi Suriname

Kook en proef de lekkerste Surinaamse gerechten tijdens de kookzondagen. Ontwerp je eigen Keti Koti button in de feestwinkel of ga op junior- of familietour in Sabi Suriname. Het Tropenmuseum is deze zomer echt leuk voor het hele gezin!

Dit is Kwast!

Kwast was Rembrandts hondje. Vandaar dat je hem op veel van zijn schilderijen ziet, lollig hè? En Kwast kent alle hoeken & gaatjes van zijn voormalige huis, het Museum Rembrandthuis. Kom je mee speuren met de nieuwe multimediatour?

Verzetsmuseum Junior

Stap in de tijdmachine en ga mee naar Nederland in de jaren 1940-1945. Aan de hand van waargebeurde verhalen leren kinderen in het Verzetsmuseum over de Tweede Wereldoorlog. Extra spannend met het gratis speurboekje!

Verrassende kunst

In het Moco Museum vind je kunst die nergens anders te zien is. Je bewondert hier de bellen en diamanten van Studio Irma. NFT laat zien hoe digital art werkt. En vergeet de knuffelbank niet. Zeker weten dat kinderen het geweldig vinden!

Familiedagen in 't van Gogh

Elke woensdag en vrijdag in de zomervakantie staan families centraal in het Van Gogh Museum. Schilder een landschap, krijg een toffe tekenopdracht van een kunstenaar bij de Tekenkar of doe mee met de familieyoga en meer.

Amsterdam in Vuur en Vlam

In het Stadsarchief bewonder je t/m 6 augustus de uitvindingen van Jan van der Heyden. Met de Kinderkijkrroute lopen kinderen door de tentoonstelling om later zelf aan de slag te gaan in de werkplaats! Met op 26 juli familierondleiding!

Bezoek het Paleis

Als de koning er niet is, mag het publiek naar binnen bij het Koninklijk Paleis! Met een speurtocht en audiotours voor kinderen en volwassenen maak je kennis met de indrukwekkende geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Kijk je ogen uit!

Zomer in het Joods Museum

Wat weten jullie van Joodse tradities? Laat je verwonderen door de cultuur en de geschiedenis in het Joods Museum. Extra leuk tijdens een gratis familietour of een workshop 'poster ontwerpen' en 'regenboogboterkoek' maken!

Jouw kindermuseum?

In het Amsterdam Museum mogen kinderen meedenken over de bouw van een kindermuseum! Van 28 aug t/m 1 sept start het project met de eerste lab-sessies. Dat betekent aan de slag met theorie, kunst en bij musea op bezoek!


Iets bijzonders bezoeken!

Kijk je ogen uit in het goed bewaarde grachtenhuis uit de 17e eeuw: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Met de Lieveheersbeestje-speurtocht of vrolijke audiotour wordt een rondje door dit historische plekje heel bijzonder! Al leuk vanaf 5 jaar.


Met extra zomeractivitieiten!

Het Amsterdam Museum is hét museum over Amsterdam: toen, nu en straks. Maak hier deze vakantie je eigen bloem, bekijk een tentoonstelling over de WOII, luister naar verhalen over de slavernij of volg duif Gigi door het museum!


Maak je eigen 3D eiland

Breng je fantasie in kaart in het Allard Pierson en maak met knipsels en prints je eigen droomeiland. Wie komen er allemaal te wonen en hoe gaat het eiland heten? De workshop is geschikt voor kids van 6 t/m 12 jaar.

Zomervakantie bij Move

Deze vakantie beleef je super diverse workshops en activiteiten bij Move Amsterdam! Met opties als Freestyle football, Drone vliegen, Stuntsteppen en Racen als een F1 coureur valt er genoeg te kiezen. Nieuwe herinneringen maken!


Walvissen, water en schepen

Start met Walvisyoga, maak op het Open Plein een kleurrijke tekening over Bigi Kayman, vaar mee met Plastic Whale of doe de botenroute. En natuurlijk stap je aan dek van het VOC-schip bij Museum van het jaar Het Scheepvaartmuseum. Naar de website