Zomervakantie: 14 Musea met toffe gezinsactiviteiten

1 juli 2022
Bezoek deze vakantie een museum met je gezin! Deze musea in Amsterdam hebben speciaal voor families super leuke activiteiten deze zomervakantie!

Musea met een tof familieprogramma


Zomerse poldersafari

Molens, de Zaan, Zaanse huisjes, polders en prachtige Hollandse luchten. Dat ga je allemaal zien tijdens de poldersafari bij het Zaans Museum! Doe inspiratie op in het Museum en op de Schans en ga daarna met de speurtocht op stap.

Test hoe snel jij bent!

Ren jij harder dan een krokodil? Kun je een Tour de France fietsen? Gek op race-auto's? Bij de Mobility Experience van Move Amsterdam kun je je lol op! Leuk om met het hele gezin te bezoeken. Bekijk ook de zomerworkshops!

Ontdek de musea van ARTIS

Van het allerkleinste leven tot de grootste vragen: ontdek deze zomer de musea van ARTIS. Sta oog in oog met dé overlever in Micropia, het beerdiertje. Of leer hoe jij verbonden bent met een plant en een dier in het Groote Museum.

Welk cadeau hoort waarbij?

Cadeaus zijn super leuk om te krijgen, maar waarom geef je een cadeau? En wist je dat het verschilt per cultuur? In de familietentoonstelling Cadeau Hoezo? in het Tropenmuseum zie je een Turkse bruiloft, Staatsbanketten en meer.

Toren van Babel

Wat zie jij allemaal? De Toren van Babel van Pieter Bruegel I is nu te zien in de Hermitage Amsterdam. De laatste in deze bijzondere Dutch Heritage serie. En daarop is zoveel te ontdekken. Extra leuk: je kunt zelf meebouwen aan een nieuwe!
Gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Het Rembrandthuis

Hoe maakte Rembrandt zijn kleuren en verf? Ontdek het in Museum Het Rembrandthuis. Ze hebben deze zomer gratis verfdemo's, een leuke audiotour en speurtocht voor kinderen. Of maak een kunstwerk in de etsworkshop. Leuk toch?

Van Gogh Familiedagen

Tekenen, schilderen, de voorleesexpres; elke woensdag en zaterdag in de vakantie is er een vet familieprogramma. Op de andere dagen kun je tekenen bij de tekenkar of het museum door met een speurtocht! Kids < 18 jaar GRATIS.

Tekenen in de tuin 6+

De hele zomer kun je creatief aan de slag in de tuin van het Rijksmuseum. Ezels staan voor je klaar evenals houtskool en pastels. Maak je eigen meesterwerk. Iedereen is welkom, van klein tot groot. Tip; duik bij mooi weer de fontein in!

Knutselen, bakken, kijken

Een sjabbatkandelaar maken, bakken in de Joodse keuken of de VR reis naar Eden: allemaal leuke extra activiteiten deze zomer in het Joods Museum junior. Zo'n tof en echt helemaal op kinderen ingesteld museum! Aanrader.

Tijdreizen door Amsterdam

Wat hebben het Snotneusje, kaneel en Rembrandt met elkaar te maken? Juist: ze zijn allemaal belangrijk geweest in de geschiedenis van Amsterdam. Met de Tijdreisgids van het Amsterdam Museum ontdek je er alles over! 

Plasticvissen en meer

Plasticvissen met Plastic Whale, voorgelezen worden uit een prentenboek of speuren door de 4 windstreken. En natuurlijk een kijkje nemen op het VOC-schip. Weer zoveel te doen bij Het Scheepvaartmuseum deze zomer! 

Spectaculaire lichtkunst!

De kleurrijke kunst van Klimt en Hundertwasser omgezet in bewegende beelden. Beleef met het hele gezin deze innovatieve experience in Fabrique des Lumières! De lichtprojecties en begeleidende muziek zijn echt geweldig.

Youseum Amsterdam

Een duik in de ballenbak nemen, maak coole filmpjes en bekijk de enorme spiegelruimte in het Youseum Amsterdam. Ontdek met het hele gezin 30 opvallende installaties en wordt het middelpunt van het kunstwerk!

Workshops bij Move Kidsclub

Leren vliegen met een coole drone, je eigen aardbol tekenen of skateboarden: Deze zomer kun je leuke Kidsclub workshops volgen bij Move Amsterdam. Welke workshop kies jij? PS Incl bezoek aan de Mobility Experience natuurlijk!

Speurtocht bij de Hortus

Speurders opgelet! Planten lopen niet weg, maar zaden zijn wereldreizigers! Ontdek het in de speurtocht De Wijde Wereld in de Hortus. Leer alles over superzwevers, waterratten, luchtkanonnen en handige hangers.

Op papier durf ik alles

Duik deze zomervakantie bij het Allard Pierson in de wereld van Beer is op Vlinder, Kleine Ezel en Olifantje en bewonder de originele illustraties van één van de meest bekroonde Nederlandse illustratoren: Annemarie van Haeringen. Naar de website