Gratis en lowbudget uitjes in de zomervakantie

6 augustus 2023
Een gezellige middag eropuit met de kinderen hoeft gelukkig niets te kosten. Er zijn heel veel uitjes voor kinderen in Amsterdam en omgeving helemaal (of bijna) gratis! Wij hebben een aantal leuke gratis en low-budget kinderactiviteiten verzameld.

Open Dag bij Nationale Opera en Ballet

Op zaterdag 2 september opent Nationale Opera & ballet haar deuren en kun jij een kijkje achter de schermen nemen! Ontdek de magische wereld van Opera & Ballet! Er is een gevarieerd programma, met onder meer optredens, tentoonstellingen en workshops. Ook bijzonder, breng een bezoek aan de ateliers en ontdek hoe een pruik, kleding en de decors gemaakt worden. Leuk voor jong en oud, en toegang is gratis!


Van petfles tot pronkbokaal

Stap in de fantasiewereld van glas en tover een petfles om tot coole trofee. In Museum JAN kunnen kinderen net als Glaskunstenaar Bernard Heesen aan de slag. Zijn werken worden op 27 aug een inspiratiebron tijdens de workshop! Gratis en beperkt aantal plekjes!

De Mediaclub

Speciaal voor kinderen die willen leren fotograferen, video’s maken, interviewen en schrijven is er de Mediaclub! Van 26 juli t/m 30 augustus kunnen ze elke woensdag GRATIS aan de slag met Zomer in Nieuw-West. Met echte publicaties!

Gratis zomeractiviteiten!

Van 24 juli t/m 1 september zijn er iedere doordeweekse middag activiteiten te doen met Zomer in Nieuw-West! Denk hierbij aan: knutselen, sporten, dansen, muziek maken en nog veel meer! Leuk voor kids tussen de 4 en 12 jaar.Zomeractiviteiten in Speeltuin De Waag

De hele zomervakantie organiseert Speeltuin De Waag leuke zomeractiviteiten. Denk aan een BMX clinic, knutselen, tie dye, pizza's maken, een skelterrace, tennis, spelletjes en nog veeeeeeel meer. Zeker een bezoekje waard dus!
 

OBA Zomerprogramma

Van 22 juli t/m 3 september 2023 kun je afreizen naar verschillende werelden in diverse OBA vestigingen. Kom lekker griezelen bij de Griezelkust, luister naar de mooiste verhalen bij de Sprookjeseilanden, beleef avonturen in Avonturenland, stap het Dierenrijk binnen, sport mee in Sportmanië en word vrolijk in Lachland!

Oosterpark Picknickconcert

Picknicken bij de muziekkoepel in het Oosterpark terwijl je geniet van prachtige klassieke muziek. Een verrassend, afwisselend programma neemt jullie mee door de tijd en door verschillende landen. Er zijn ook workshops voor kinderen. Op 27 augustus!Archeo Hotspot

Bij de Archeo Hotspot in Allard Pierson kun je zelf als archeoloog aan de slag met materiaal uit opgravingen in de stad. Help jij bij het sorteren van vondsten uit een beerput en het puzzelen met eeuwenoude scherven? Misschien ontdek jij wel iets heel bijzonders!Muizenhuis

Het Muizenhuis Mini Museum is verhuisd! In Het Muizenhuis Mini Museum kun je de verschillende muizenhuizen bewonderen die speciaal gemaakt zijn voor de Muizenhuis-boekenreeks. Ook het originele Muizenhuis is er weer te bewonderen!

Art Zuid kunstroute

Meer dan vijftig spraakmakende beelden staan op je te wachten tijdens ARTZUID 2023! Van 20 mei t/m 24 september 2023 kun je alle mooie sculpturen gratis bewonderen. Iedere zaterdag en zondag vinden er rondleidingen plaats!Vondelpark Openluchttheater

Het Vondelpark Openluchttheater is voor iedereen vrij toegankelijk. In de zomer bewonder je hier familievoorstellingen tijdens het Kindertheaterfestival! Op 2 september wordt een voorleesopera gevolgd door een Veterstrikconcert! Tussen en na afloop van de voorstellingen zijn er speciale workshops voor kinderen. Gaaf!

Zomer bij Jeugdland

Deze zomervakantie is er genoeg te doen bij Jeugdland! Elke middag zijn er tussen 14.00 en 16.00 gratis inloopworkshops. Elke dag ga je wat anders beleven. Timmer en bouw mee aan de coolste bouwwerken, ga op ontdekkingstocht en vang kriebelbeestjes, maak kunst in de buitenlucht, ga lekker knutselen en leer zelf vuur maken.  Zwemmen en strandjes

Er zijn heel veel plekken in Amsterdam waar je heerlijk kunt poedelen en zwemmen. Zowel peuterbadjes als strandjes. Dus wordt het een beetje warm in de stad, hier vind je verkoeling!

Veel plezier! Naar de website