6x + 1 Heuveltjes om vanaf te sleeën in Amsterdam

15 januari 2021
Zo vaak sneeuwt het niet meer....maar als er dan een laagje valt, dan moeten we natuurlijk onmiddellijk naar buiten met de slee. Hoe leuk om van een heuveltje af te roetsjen. 7 Plekken in Amsterdam waar je heerlijk op een slee naar beneden glijdt!
Slee - en sneeuw pret in Amsterdam
Warm aankleden, muts op, handschoenen en sneeuwlaarzen aan en naar buiten de natuur in! Amsterdam is prachtig onder een laagje sneeuw. Heel leuk om in het park een sneeuwpop te maken of een sneeuwballen gevecht te houden. Of natuurlijk om met de slee een heuvel af te roetsjen...... Wij zijn op een van deze 7 plekken te spotten!

1. Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos vind je de Hazenheuvel. Waarschijnlijk de hoogste heuvel om vanaf te suizen met de slee. En of het nu zo'n houten of een plastic variant is, met beide kom je goed beneden!2. Museumplein

Op het Museumplein heb je een korte maar vrij steile helling aan de kant van Het Concertgebouw bij de ingang van de parkeergarage. Leuk genoeg voor heel veel sneeuw- en sleeplezier!


3. Martin Luther King Park

Nét naast de Utrechtse Brug is een rolstoelpad en met sneeuw dus een klein, mooi stukje waar je naar beneden kan glijden met je slee. Niet super steil dus perfect voor kleintjes. PS: En het park is groot genoeg voor een heus sneeuwballengevecht.


4. Gaasperpark

Hij is niet groot maar voldoet als een prima sleeheuveltje met een laagje sneeuw. In de buurt van metrostation Gaasperplas in Zuid Oost.5. Diemerpark

In het Diemerpark zijn meerdere fijne hellinkjes om met een slee vanaf te glijden. Daarna lekker een kop warme chocolademelk drinken bij House of Birds!

6. Kasterleepark

Ook leuk met de kleinere kids, de kleine heuveltjes op het grasveld bij het Kasterleepark in Nieuw Sloten.

7. Sloterplas 

We kregen van een van onze volgers (dank Aurora!) nog deze fijne tip: aan de westoever van de Sloterplas (aan de kant van het zwembad) is een hoge heuvel bij het kunstwerk. 


Tip: heb je geen slee, niet getreurd, met een alternatieve slee glijdt het ook goed!

Veel slee en glijplezier!

ps; heb jij nog een uniek sleehellinkje? Laat het ons weten op amsterdam@kidsproof.nl

Kidsproof geeft een overzicht van alle activiteiten voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar in Amsterdam. Bekijk wat er allemaal in Amsterdam te doen is met kinderen op Kidsproof Amsterdam.