• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

6 Favoriete ijssalons in Amsterdam

13 mei 2024

IJsjes? Mijn kinderen zijn er gek op! Of de zon schijnt, het regent of de winterjassen alweer worden aangetrokken, volgens hen is het echt altijd ‘ijsjesweer’. In de zomervakantie zien zij het inmiddels als een verworven recht dat er elke dag ijs wordt gegeten bij de ijscokar of de ijsjeswinkel.

Hoogste tijd dus om in kaart te brengen waar je in Amsterdam moet zijn voor de lekkerste ijsjes.


LALA ijs in West

Mijn dochter heeft het nog steeds over het ijsje wat ze met een vriendinnetje haalde bij LALA ijs op de Tollenstraat in Amsterdam West. Hier maken ze ijs met een authentieke Italiaanse ijsmachine. Het ijs is van seizoensproducten gemaakt en biologisch. Zelfs de lepeltjes zijn biologisch! En ze hebben Vegan ijs en het lekkerste sorbet ijs volgens de moeder van haar vriendinnetje!!


Pisa, IJscuypje en Venetië

Mijn jongste nichtje en dochter zijn groot fan van de stroopwafelsmaak van IJscuypje. Mijn oudste nichtje gaat liever naar Pisa want daar hebben ze After-eight ijs. Daar moet ik dus ook snel naartoe, want laat dat nu net ook mijn favoriete smaak zijn. Overigens zweren Liesbeth haar kids weer bij Venetië op de Scheldestraat!


Monte Pelmo in de Jordaan

Bij Monte Pelmo in hartje Jordaan weten ze inmiddels wel hoe je ambachtelijk ijs maakt, dat doen ze namelijk al sinds 1957. Probeer eens een bolletje witte kus, merenque of pannacotta. Of het droproomijs. Hoeveel bolletjes zouden er op een hoorntje kunnen?IJshoeve in Sloten

De IJshoeve in Sloten maakt zelf haar ijs en is bijna het hele jaar open, waardoor je er ook in december terecht kan. Wat dacht je van pepernotenijs op 5 december? En met kerst en oud&nieuw kun je er een ijstaart bestellen. Nu kun je kiezen uit smaken als bastogne en ferrero rocher of oreo ijs…..mmmm…dat is een ommetje wel waard.

Cadeautip: IJssalonbon

Een ijsje is klein geluk voor jong én oud! Hoe leuk is het dan om een ijsje cadeau te geven? Met de IJssalonbon heb je een cadeau wat zeker in de smaak valt en leuk verpakt is met persoonlijke boodschap. De bon kan je besteden bij Ijscuypje in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Hilversum, IJmuiden en Utrecht, maar ook in Zandvoort bij San Remo en Luciano in Delft en Wassenaar. Wie verras jij met dit lekkere cadeautje?

Heel raar, krijg ergens zoveel zin in na het schrijven van deze blog…..denk dat we ons ijsjes territorium maar eens moeten gaan uitbreiden….

Dies Naar de website