Nieuw: familiefilm Superkat Maurice!

27 april 2023
Onze Kidsproofreporters waren uitgenodigd voor de filmpremière, lees hier hun verslag!
Superkat Maurice
Superkat Maurice is een gloednieuwe familie film van In the Air, van een de co-writers van Shrek naar het bekroonde boek Mirakelse Maurits en zijn gestudeerde knaagdieren van de beroemde Engelse schrijver Terry Pratchett.

Het verhaal in het kort: Is Superkat Maurice wel écht een superkat?

En gaat over... inderdaad een kat, en een jongen, een meisje en een hele leger ratten. Maar is Maurice – ingesproken door Wiebe Pier Cnossen, de bekende stem van James team rocket van Pokémon -wel echt een Superkat? Want samen met Rattenvanger Mees -ingesproken door Nasrdin Dchar- en het leger ratten -aangevoerd door opperrat Zonnebrand -ingesproken door Qucee- reist Maurice langs de dorpen en steden om de mensen op te lichten en geld te verdienen.

Tot ze bij een dorp komen zonder ratten … maar mét een bijdehande burgemeestersdochter Olivia - ingesproken door Georgina Verbaan. Die haarfijn hun plannen door heeft.
En dan begint de jacht op het perfecte land, eten en de waarheid….




Waarom je met het hele gezin naar Superkat Maurice kan

Superkat Maurice is heerlijke animatie film voor het hele gezin met goed & kwaad, veel lach en zo nu en dan een traan, een raamvertelling in een verhaal en vele spannende momenten.
Met leuke grappen voor jong en oud; “Ach we kunnen toch bedriegen zoals regeringen?” Het heilige boek met het perfecte land is een lieve kwinkslag naar Beatrix Potter en vroeger. En de namen van de ratten zijn geniaal gevonden; weten waar ze vandaan komen? Dan moet je komen kijken!
En gelukkig, aan het einde komt alles goed.



Superkat Maurice geschikt voor jouw kind?

Met een geweldige cast aan leuke stemacteurs, naast Georgina, Qucee, Nasrdin en Wiebe ook Patrick Martens als rat “Gevaarlijke bonen”. Schat zelf in of je kind spannende films aan kan De meiden van 12 en 6 naast ons vinden het allemaal prachtig en zijn dol op kat Maurice. Maar een jongentje van 7 jaar verderop vindt het net effe te eng zo nu en dan. Hoewel een jongentje van 3 jaar het weer vooral een spannende en leuke film vond. (maar waarschijnlijk niet de hele verhaallijn snapte)
Dus of deze film geschikt is voor jouw kind, hangt helemaal van je kind af, jij kent je kind het beste.



De nieuwe film Superkat Maurice is sowieso een superleuk familie uitje!
En een toptip voor deze meivakantie.

Dank voor de uitnodiging, Stan, Katrien, Femke, Joïa en Liesbeth

Kijk via de roze button in welke bioscoop hij in jouw buurt draait!

Superkat Maurice (originele titel The Amazing Maurice) is geproduceerd door Narratavia en een co-productie tussen Cantilever Media en Ulysses Filmproduktion.
In Nederland in de bioscoop via In the Air Family Entertainment en Just4kids. Naar de website