• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Het is weer Kinderboekenweek!

18 september 2023
Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! In Amsterdam wordt er daarom een hoop georganiseerd rondom het speciale thema van dit jaar: 'Bij mij thuis'. Stap in nieuwe werelden, reis mee met te gekke verhalen en neem deel aan toffe activiteiten!

Kinderboekenweek in de Bieb

Waar vier je de Kinderboekenweek beter dan in de OBA? Bij verschillende vestigingen is van alles te doen! Zo staan er regelmatig voorleesmiddagen op het programma, zijn er de hele periode speurtochten te beleven in de bieb, komen er schrijvers langs die hun eigen verhalen vertellen en geniet je van kindervoorstellingen, schrijf- en tekenworkshops en een festival!Voorstelling bij het Plein Theater

Klein Amsterdam Producties maakte een wonderlijke en speelse voorstelling bij het boek van de Kinderboekenweek 2023, geschreven door Yvonne Jagtenberg: Mij huis is jouw huis (4+). Beleef het verhaal uit het prentenboek op 11 oktober in het theater!

Het verhaal: Het huis van Pats en zijn moeder wordt steeds groter en steeds voller. Tot er op een dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan…Theater bij Casperle Kinder- en Jeugdboekwinkel

Beleef een analoge theatervoorstelling in en over de digitale wereld, met veel humor vertolkt door Martijn Donders. De voorstelling is te zien bij Kid-oh op zaterdag 14 oktober.

Het verhaal: Als Meneer B. door een stroomstoring gedwongen wordt om in actie te komen en zijn tv te repareren, komt hij onverwacht in zijn favoriete game terecht. Dan blijkt al snel dat de digitale wereld niet alleen maar leuke kanten kent. Niemand zet je eten klaar, niemand geeft je een knuffel. Maar hoe moet hij nou terug naar huis?Kinderboekenweekfeest bij het Zaantheater

Tijdens het Kinderboekenweekfeest in het Zaantheater is er in iedere hoek wel iets te beleven, zoals: dansen, voorlezen, knutselen en muziek maken. De toegang tot het feest is gratis. Een fantastische middag uit met het hele gezin! Voor €5 kun je ook een betoverende voorstelling zien: Meester Kikker (5+).

Het verhaal: Wanneer de meester met waterkroos in zijn haren de klas binnenkomt heeft hij iets uit te leggen. ‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn geheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’ Maar waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers?Veel lees- en kijkplezier!

Voor alle uitjes tijdens de Kinderboekenweek, klik op onderstaande button
Naar de website