• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5 tips voor opvang en zorg in Amsterdam

18 juni 2024
Zoek jij een leuke opvang voor je kind? Bij deze adresjes kun je je kroost met een gerust hart achterlaten. Fijn voor je peuter, kleuter en voor papa en mama. We hebben onze favoriete tips voor je op een rijtje gezet.

Kinderopvang in Amsterdam


Oudercrèche Joop Gilliamse

Bij de Joop Gilliamse oudercrèche wordt er vier dagen per week op de kinderen gepast voor en door ouders! Er is plek voor 8 kinderen van 1 t/m 4 jaar. Elke week is er één vaste dag waarop een ouder van elk kind voor de kinderen zorgt. Iedere dag staan er dus twee ouders op de crèche. Er wordt hier gekookt, gespeeld, gezongen, gedanst en geknutseld!
>> Informatie en contactTolkresj

Ook in de Tolkresj zijn ouders de baas! Middenin een prachtige verborgen tuin in de Amsterdamse Pijp kunnen peuters elke ochtend komen spelen. Ouders zorgen om beurten voor de kinderen. Zo maken ze deel uit van de sociale ontwikkeling van hun kind en kunnen ze van dichtbij nieuwe vriendschappen bewonderen.
>> Toffe kinderopvangPeuterspeelzaal de Mus

Vlakbij het Weesperplein en het Oosterpark vind je Peuterspeelzaal de Mus. Een heerlijke plek voor kinderen van 2 tot 4 jaar die vanaf twee tot vijf ochtenden per week welkom zijn. Deze kleinschalige peuteropvang zorgt voor een goede hechting en ondersteunt de emotionele ontwikkeling van het kind. De peuterspeelzaal heeft veel plekken om te spelen en is van maandag t/m vrijdag al open vanaf 8.15 uur.
>> Naar de peuterspeelzaalBSO+ Fier

Fier is een buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met een extra ondersteuningsbehoefte. Zij zijn een kleinschalige BSO+ waarbij aandacht centraal staat. Ze werken met gespecialiseerde medewerkers en de groepen zijn en blijven klein met maximaal 10 kinderen per dag. Naast de doordeweekse opvang is Fier in het weekend open. Dan organiseren zij leuke activiteiten voor kinderen!
>> Kwalitatieve opvangKindercoach

De Blauwe Beer

De blauwe Beer is specialist voor coaching van ouders én kind bij echtscheidingen. Als ouder leer je hier te focussen op waar het echt om gaat: het welzijn van je kind en het ouderschap, verder leven zonder emotionele ballast. Je kind voelt zich door de coaching gehoord en kan zonder rugzakje onbezorgd de wereld aan.
>> Coaching op maat