Kidsproof blogTerug

10 Toffe tips voor uitjes bij stakingsdag?

20 januari
Meesters en juffen staken op donderdag 30 en vrijdag 31 januari en dat vinden we heeeelemaal niet erg want dat betekent dat we EROPUIT kunnen. Op verschillende plekken in Amsterdam kun je terecht voor leuke activiteiten!
Sport4Kidz
Moeten je ouders werken? Fijn, kunnen ze jou mooi afleveren op het Science Park voor de Sport & Spel dag van Sport4Kidz. Apenkooien, bubbelballen, judoën, klimmen en nog veel meer activiteiten ga je vandaag doen.

Tropenmuseum
In het Tropenmuseum is Sabi Suriname gestart! Eigenlijk alleen in het weekend open maar voor deze dagen is een uitzondering gemaakt! Ontdek een wereld van pratende voorwerpen en kom meer te weten of Suriname! Reserveer een tijdslot zodat je zeker bent van een plekje! Toegang is GRATIS.

Rijksmuseum
In het Rijksmuseum kun je vandaag ook GRATIS terecht en zijn er een boel leuke activiteiten. Ga mee met de familierondleiding langs alle hoogtepunten van het Rijksmuseum of, als je 7 jaar of jonger bent hebben ze jouw hulp nodig voor het vinden van de klepels van een hele bijzondere klok. Die zijn nameijk verdwenen! Durf jij op expeditie naar Nova Zembla? Vonden wij geweldig! Check snel alle activiteiten!

Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum heeft een enorme berg extra activiteiten voor jullie in petto op 30 en 31 januari. Bovenop natuurlijk het VOC schip, de VR- experience en de tentoonstellingen zoals Leven aan Boord en de Walvisvaart.
Toegang GRATIS 

Jumpen
Vanaf 13 uur kun je lekker gaan springen en salto's maken bij Jump XL.

THIS IS HOLLAND
Vlieg vandaag over Nederland bij THIS IS HOLLAND. Ook leerzaam want je leert nog eens wat van dat kikkerlandje waarin je woont.

Powerzone met 25% stakingskorting
Ook leuk, met al je vrienden en vriendinnetjes gaan lasergamen, glowgolfen of bowlen met 25% stakingskorting. Verzamel ze en ga de strijd met elkaar aan bij de Powerzone! Als je bij de reservering de actiecode STAKING20 invult, krijg je 25% korting. Hoe cool is dat!

Voorstelling Lampje (8+) in Theater de Krakeling
Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari speelt Maas theater en Danse de hitvoorstelling Lampje in de Krakeling.
En speciaal voor deze dagen kun je er voor 10 euro per kaartje heen!

Gratis Skalar bezoeken
De sensationele audiovisuele bewegende kunstinstallatie SKALAR van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kanding Ray is op 30 en 31 januari gratis te bezoeken voor kinderen!

Korting Artis
Voor slechts €4,00 kunnen kinderen naar Artis tijdens de stakingsdagen! Ook worden er extra activiteiten georganiseerd. Word hulplaborant in Micropia, maak een ruimtereis in het Planetarium of kom knutselen in de nieuwe botanische ruimte, De Stek. 

Zaans Museum en Czaar Peterhuis
Deze dagen ook gratis toegang in het Zaans Museum en het Czaar Peterhuisje, ben je er al eens geweest? Echt een aanrader, met de historie van Verkade en de Zaanstreek. En vooral ook een nagebouwde koekjes- en chocoladefabriek de Verkade Experience waar je met behulp van spelletjes veel leert over het proces. En extra kinderrondleidingen op beide locaties!


Zit jouw uitje er niet bij? Kijk dan in onze Eropuit categorie. Daar staan heel veel eropuittips! Van binnenspeeltuinen, musea, dierenuitjes tot zwembaden.

Veel plezier vandaag!