icon-closeMuziekwedstrijd wk 18
icon-closeMuziekwedstrijd wk 18

27 Tips met uitjes voor de meivakantie in Amsterdam

21 april 2021
De heerlijke vakantiedagen zijn er! Lekkerrrrr meivakantie wat wil je nog meer? Nou super leuke uitjes  en acties natuurlijk. Waar je kids én jij blij van worden! Wij hebben weer een fijn rijtje verzameld voor je... Geniet van de vakantie,

Dwalen door de Jordaan

Mooi he? Kun je zómaar tegen komen tijdens de Kinderspeurtocht door de Jordaan. In de routebeschrijving van Amsterdam Oude Stad lees je waarom de Jordaan zo heet, wie toch die beeldjes zijn... etc. Leuk coronaproof uitje! Speur nu met korting.

Stoepkrijt Challenge!

Het Rijksmuseum heeft voor Koningsdag een gave winactie: Maak een kunstwerk van stoepkrijt waar je zelf onderdeel vanuit maakt en deel een foto op Instagram of Facebook met @rijksmuseum voor 30 april. Maak kan op unieke playmobiel poppetjes van Vincent van Gogh, Rembrandt of het Melkmeisje!


Naar buiten de natuur in!

Vul een picknickmand en ga op ontdekkingstocht in de natuur net buiten de stadsgrens in Groengebied Amstelland. Je vindt er speeltuinen, fietspaden, strandjes, picknickplekken, natuur, leuke locaties en veel groen. Ontdek alle plekjes.


Win een VLOG camera

Doe mee met deze toffe vlogwedstrijd van Het Concertgebouw en het Philharmonisch Orkest. Maak een korte vlogvideo met als basis muziek. Of je nu zelf speelt of je zingende moeder filmt, maak er iets leuks van en wie weet win jij! Bekijk de spelregels.


Nieuw: Virtueel bezoek

Bezoek Verzetsmuseum Junior nu ook online! Maak kennis met de kinderen Henk, Eva, Jan en Nelly. En leer via hen over het dagelijks leven in WO II. De Jodenvervolging, het verzet en het leven in een NSB-gezin. Voor kinderen 9 +.


Kom op scheepsavontuur!

Het Scheepvaartmuseum en het VOC-schip liggen nog voor Pampus. Maar online is er hartstikke veel leuks voor kids! Luister naar Rinus de Rat, volg een vlog van een museumgids of knutsel een periscoop of bootje. Voor ieder wat wils!


Beeld en Geluid

Dans, speel en doe mee met de leukste online activiteiten van Beeld en Geluid. Ontmoet YouTuber Korthom, volg de TikTok-dansworkshop en download het social-spel en beleef samen een te gekke meivakantie!


Net als Robin Hood!

Robin Hood heeft zijn kamp opgeslagen bij OCCII Kinderpret en is even op pad. Ondertussen maak jij hier op woensdag 12 mei je eigen pijl en boog. Leer je er mee schieten, zoek wilde kruiden voor de soep en veel meer! Zo cool!

Gratis workshops!

Welke workshop wordt het? De hiphop- en breakdance workshop of radioverhalen bedenken? Doe mee in Werkplaats Molenwijk op 4, 6 of 7 mei met Framer Framed!


Op Verhaalvontuur

Een speurkaart, filmpjes en...een boef?! Ga op Verhaalavontuur met je gezin. Samen opdrachtjes doen, leren en wandelen. Coronaproof en te gek vanaf 4 jaar.


Beleef de natuur 2+

Met 1 van de 13 Natureluur Belevenis Pakketten, kun je deze vakantie zelf aan de slag bij De Natureluur. Maak een kampvuur, een ketting, ga op zoek naar waterdieren en meer!


Pimp oude kleding

Na de vakantie start deze gratis en toffe workshop bij diverse OBA vestigingen. Verduurzaam de wereld en ontdek in Maakplaats 021 hoe je met je oude kleding weer nieuwe mode maakt!


Wind 'n wheels

Zin in wat spektakel deze vakantie? Ga met je familie strandzeilen bij Wind 'n Wheels. Met de wind in de zeilen en je haren race je in je zeilkar over het strand. Echt te gek!


Scooter experience

Zie jij jezelf al lekker een dagje cruisen? Huur ze in de meivakantie, kids achter op en ontdek de dorpjes en natuur boven Amsterdam! De Scooter Experience heeft dé routetips erbij!


Poffertjes to go!

Ieder weekend vaart de Poffertjesboot op de Amstel. Om voor jou ter plekke overheerlijke verse poffertjes te bakken! Tip: Via de QR code zie je waar ie is. Eet smakelijk!


Bootje varen!

Joepie het kan weer: lekker varen! Huur een bootje, pak je picknick in en ga lekker de Amsterdamse wateren op. Boats4rent heeft de laagste tarieven én een handige routekaart.


Bloesembingo

Hoe krijg je kinderen aan het wandelen? Met een leuke spel natuurlijk! Het Amsterdamse Bos heeft een super toffe bingo van bloesem gemaakt. Zo leuk nu! Ontdek jij ze allemaal?


Fotochallenge

Maak kans op een nachtje slapen in een molen door mee te doen met de fotochallenge van De Hollandsche Molen. Maak een mooie foto van een molen bij jou uit de buurt met als thema "Dieren".
Bekijk de actie ?


Tulpen plukken

Wat zijn ze weer prachtig die tulpen! Reserveer bij de Pluktuin Amstelveen snel een tijdslot om ze te bewonderen én een bosje te plukken! Met koffie, limo & speel arrangement.


5 x Terras & spelen

O, wat zou het lekker zijn als we vanaf 28 april weer op het terras mogen zitten! Bij deze 5 neem je gewoon je kinderen mee, ruimte genoeg om te spelen! Zij blij, jij blij, toch?


Bloesembingo

Hoe krijg je kinderen aan het wandelen? Met een leuk spel natuurlijk! Het Amsterdamse Bos heeft een super toffe bingo van bloesem gemaakt. Zo leuk nu. Ontdek jij alles?


Vakantiekampen


Buiten sporten

Tijdens het Sport4Kidz meikamp ga je lekker actief buiten zijn. Je kunt kiezen voor het zeilfunkamp of het outdoor sportkamp. Boek voor 1 of meerdere dagen! Vanaf 6 jaar. Doe je mee?


Stoer meikamp

Lasergamen, bubbel voetballen, boogschieten, virtual reality en meer toffe activiteiten doe jij tijdens het meikamp van UP Events! Meld je aan en ontdek hoe leuk het is!


Splashweken 8+

Tip voor waterratten: Kom in de meivakantie zeilen, vlotten bouwen, kanoën en andere te gekke wateractiviteiten doen bij Watersportcentrum Sloterplas. Dat wordt vet!


Creatief & actief

Lekker bouwen, verven, bosspelen doen en nieuwe vriendjes maken. Dat is de meivakantie bij de Rimboe van Hotmamahot. Nog maar een paar plekjes vrij, dus boek snel!


MayCamp 4-7 jaar

Toddler Sense, Mini Professors en My Little van Gogh hebben hun krachten gebundeld. Kom je ook experimenteren, gymmen, knutselen en ontdekken deze vakantie? Het kamp is geschikt voor zowel Nederlands als Engels sprekende kinderen.


Meer kampen

Alle kampen in en om Amsterdam, maar ook verder weg, hebben we verzameld. Dus zoek je een tof kamp voor nu of de zomer? Snuffel door onze Op Kamp categorie.


Koningsdag


30 Thuistips

Weer een Koningsdag in coronatijd. Met deze 30 ideeën maak je er samen thuis een feestje van! Wordt het een spelletjes marathon? Rommelmarkt in je raam? Of zijn papa en mama een dagje Koning en Koningin? Die stellen wij thuis voor!


16 traktaties voor de Koning

Als je jarig bent dan hoort daar natuurlijk iets lekkers bij! Wij hebben 16 Koningsdag recepten verzameld! Leuk om samen met de kids de keuken in te duiken. En als de Koning ze niet komt opeten, dan eten jullie ze toch zelf op!

Benieuwd wat er nog meer te doen is in de meivakantie? Bekijk de Uitagenda, daar vind je de activiteiten per dag!