15x toffe buitenuitjes in Amsterdam in de zomervakantie

7 augustus 2023
Lekker weer in de zomervakantie? Dan wil je natuurlijk het liefst buiten iets leuks doen. We hebben 14 super leuke buitenuitjes in en om Amsterdam op een rij gezet.

Fijne buiten uitjes in de zomervakantie


Vreemde Vogels (5+)

Voor dit familieconcert verhuist Het Concertgebouw naar een hele bijzondere plek; het Amsterdamse Bos! Hoor jij de dierengeluiden? Luister naar het zingen van de vogels, het geritsel van de insecten en het kraken van de takken! Op 18, 19 en 20 augustus.

Jeugdland natuurzwembad

Waterratjes opgelet! In de zomervakantie is het natuurzwembad van Sport4kidz elke dinsdag t/m zondag geopend! Dat biedt ruimte voor een frisse duik en oneindig waterfun. Extra leuk met al het watersportmateriaal om mee te spelen!
Even afkoelen ?

Verveel je geen moment

In het Amsterdamse Bos zijn deze zomer extra activiteiten: kinderen kunnen een droombos komen knutselen, op zoek naar de bomenschat of mee op de kleine beestjes expeditie. En check vooral ook even de rest van dit enorme bos!

ARTIS bij Zonsondergang

Tijdens de Zoomeravonden is ARTIS op zaterdagen open tot zonsondergang. Er wordt van alles georganiseerd en er is een toffe kinderroute. Vergeet vooral de picknickmand niet want hoe leuk om in het park omringd door dieren te eten!

Varen door de grachten

Kruip achter het roer en ontdek de Amsterdamse grachten vanuit de sloep. Op 7 locaties kun je een bootje huren van Mokumboot verhuur. Aan boord zijn er zwemvestjes voor de kids. Handig! Een vaarbewijs is niet nodig.

Mini Dam tot Damloop

Op 17 september zal het startschot van de Mini Dam tot Damloop weer klinken. In Amsterdam-Noord en Zaandam zijn er verschillende afstanden voor kinderen te lopen. Ren lekker mee of moedig de lopers aan vanaf de kant! Meld je aan voor 5 sept.

Vrolijke voorstelling SingCity

In deze voorstelling in het Amsterdamse Bostheater verandert alles in muziek! Maar dan komt er een inwoner in de stad die niet kan zingen. Laat je meenemen in een voorstelling vol melodieën over de uitdagingen van communicatie.

Pluk de Nacht filmfestival

Pluk is allang niet meer alleen voor grote mensen! Zondag 27 augustus vindt Pluk MINI weer plaats met lieve filmpjes en gratis activiteiten. En 1 & 2 september vertonen ze de klassieker E.T. en School of Rock in een circustent vol zitzakken.

Kinderatelier op de NDSM

De NDSM werf wordt op 18 en 19 aug weer omgebouwd tot kinderatelier! Tijdens de editie 'Vrijheidszwemmers' staan timmeren, schut patronen verven en laten drijven op het programma. Laat je prikkelen en inspireren!

De Kinderparade

De Parade is terug in Amsterdam! Van 18 augustus t/m 3 september staan de theatertenten weer in het Martin Luther Kingpark. De kids zijn welkom om te schilderen, swingen, zweven in de Zweef, en zelf poffertjes te bakken!

Pootjebaden en spelen

Op een warme zomerdag is er niks fijner voor kinderen dan lekker pootjebaden in de waterplassen aan de rand van de stad. Stap op de fiets met de kids en ontdek de drie leuke strandjes met speelruimte in Groengebied Amstelland!

Speurtocht in de Hortus

Duik tijdens de zomervakantie in de kleur- en geurrijke wereld van bloemen en bestuivers bij Hortus Botanicus! Met de speurtocht kom je langs de tuin en de kassen en leer je over de ondergrondse wereld. Wat wordt jouw favoriete bloem?

Birdroute in het Diemerbos

De 1.200 meter lange kids vogelroute bij House of Bird heeft een digitale update gekregen! De route bevat nu ook allerlei extra opdrachten en quizvragen. Kan jij de (metal)birds langs de weg vinden? Zo leuk voor kleine natuurspeurders!

In je element #4 Water

Op de nieuwe buitenspeelplek van OCCII Kinderpret kun je op 5 aug meedoen met alles rondom het Element Water! Maak een waterbaan, laat je fantasie drijven en maak een oceaan vol leven. Met natuurlijk heerlijke snacks achteraf!

Zuiderzeemuseum is jarig

Het Zuiderzeemuseum is jarig en dat betekent feest! Leuk voor kinderen: meedoen aan de Koningsspelen, kermisspelletjes spelen & de praalwagen bewonderen. Verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken.

Natuurspeeltuinen

Lekker kliederen met water, zand en alles wat je in de natuur vindt? Amsterdam heeft hele leuke Natuurspeeltuinen. Dus als je niet bang bent om vies te worden, kom lekker ravotten!

Op zoek naar nog meer uitjes, klik op de roze button naar alle uitjes Naar de website