5x Natuurspeeltuinen in Amsterdam

1 april 2023
Hoe fijn dat er in Amsterdam 5 toffe natuurspeeltuinen zijn waar kids na school en in het weekend lekker kunnen uitrazen! Dus, hup die warme, oude kleren aan en op naar een van deze speeltuinen in de natuur.
Natuurspeeltuin Woeste Westen
5 Natuurspeeltuinen waar je heerlijk kunt uitrazen: Lekker frisse neus halen, uitwaaien, spelen, wandelen, de natuur in of je kinderfeestje vieren in deze tijd....

1. Natuurspeeltuin het Woeste Westen

Het Woeste Westen is een woest leuke natuurspeeltuin. Lekker met zand en water spelen, door de bosjes struinen, varen op een vlot. Dat kan allemaal in deze speeltuin in het Westerpark. Met dit koude weer brandt het kampvuur altijd en zijn er mashmellows verkrijgbaar. En ook tijdens de lockdown kun je hier een lekker warme kop koffie/thee of warme chocolademelk krijgen.  



2. Natuurspeeltuin Noord Oogst Amsterdam Noord

Deze prachtige en vrij nieuwe speeltuin in Amsterdam Noord bevindt zich midden in de natuur. Klauter over boomstammen, verstop je in de wilgenhut, volg het klimparcours in de bomen of kom tot rust bij het kabbelende beekje. Er is een spannende waterbaan en een spetterplas met kleine watervalletjes, stapstenen en grote boomstammen.Vanaf de uitkijktoren kun je heel speeltuin NoordOogst overzien!      



3. De Natureluur

Ravotten, vlot bouwen, waterdiertjes vangen, broodjes bakken, soepjes maken van de kruiden die je in de natuur vindt, knutselen met natuurschatten, spannende speeltoestellen. In de Natureluur willen de kinderen nooit meer weg…... En in de vakanties hebben ze altijd een uitgebreid activiteiten programma. Tè leuk!    



4. Natuurspeeltuin Jeugdland

Menig kinderfeestje is reeds gevierd in deze speeltuin in “het verre oosten.” We verzekeren je: het is de tocht meer dan waard. Wat een topspeeltuin. Dieren, moestuin, speeltuin. Een oude tractor waar je voor nep op wegrijdt. Water pompen, in een kabelbaan over het water en (niet) nat worden. En, last but not least: met ècht gereedschap en èchte spijkers hutten bouwen. Spring op de fiets en ga mee naar Jeugdland!  
In januari en februari is het huttendorp en de bar alleen open op woensdagmiddag en in de weekenden. Spelen kan elke dag!
 


5. Speelbos het Banjerbossie

In dit speelbos van Staatsbosbeheer kun je via kronkelpaadjes door het bos sluipen, vaar je met het pontje over het water, roetsj met de kabelbaan door de lucht, spring via stapstenen over het water en gras en maak muziek op de levensgrote xylofoon. In speeltuin het Banjerbossie kun je ook naar hartenlust hutten bouwen, met water kliederen en verstoppertje spelen.


Voor een overzicht van alle speeltuinen, klik op de roze button Naar de website