Zonnige & spetterende vrolijkheid in de muzikale familiefilm Het Feest van Tante Rita

20 december 2022
Het Feest van Tante Rita is een echte feel good musical movie voor jong en oud en een aanrader voor de hele familie. Ook geschikt voor peuters, kleuters, kinderen en tieners, lees hier hoe onze Kidsproof reporters hem vonden.
Het Feest van Tante Rita
Wat een feest was de première van Het Feest van Tante Rita!
Zaterdagochtend op naar Pathé Noord met mijn 2 kidsproofreporters om de nieuwe familie- film Het Feest van Tante Rita te bekijken. En misschien wel iemand van de cast te ontmoeten en interviewen? Wow, dat is best spannend…
Wat goed geregeld was dat. Een en al vrolijkheid. En wat stonden ze allemaal te stralen!We zagen niet alleen de sterren maar mochten er zelfs een paar interviewen:
Hoofdrolspeelster Esther Mbire roemt de film om de fijne vibe. Edsilia Rombley voelt zich fijn in haar rol als moeder Chanelle, omdat ze zelf ook graag uitjes regelt en een ondernemende, zorgzame moeder is. De vrolijke energie spat van Mattie Remi de Smet af. En inderdaad Tante Rita (Lucretia van der Vloot) zou je ook zo een dikke knuffel willen geven! Wil je weten waarom zij vinden dat je de film moet bekijken, check dan onze insta stories voor de hele interviews.

En dan de film zelf:


Het Feest van Tante Rita gaat over….op weg gaan naar het feest van Tante Rita, inderdaad.
Maar daar kom je niet zomaar… je moet eerst een uitnodiging hebben. Gelukkig heeft moeder Chanelle (Edsilia Rombley) die. Dan zorgen dat je in de buurt bent en dan ook nog zorgen dat je daar op tijd bent! Want op dat feest is de fameuze Tante Rita (Lucretia van der Vloot) danswedstrijd!


Lulu (Esther Mbire) wil de wedstrijd heel graag winnen, maar ze is niet de enige…de arrogante Valentijn (Piet Tomassen) wil ook winnen. En als haar vader (Pim Muda) dan ook nog liever voetbal kijkt dan naar het feest gaat, wordt het wel spannend.


Samen met Theo (Sil van der Zwan) gaat ze op stap, maar ze worden behoorlijk gedwarsboomd en dan is Frank Vonk (Ridder van Kooten) ook nog op jacht naar wat ontsnapte dieren. Zouden ze wel op tijd komen?

Vriendschap, jaloezie, tegenslag, tijdnood, competitie. Alle ingrediënten voor een spannende kinderfilm zitten er in. Lollige karakters als chauffeur Remco (Edo Brunner), vader Jan (Pim Muda) en de buschauffeur  (Najib Amhali) zorgen voor de nodige lachsalvo’s en een luchtige toon.


De familiefilm Het Feest van Tante Rita is vooral heerlijk vrolijk en doorspekt van de bekende meezingliedjes van de Minidisco. Alle grote hits zitten er in: de Coco loco, de Tsjoe tsjoe wa en natuurlijk de dans met Tante Rita zelf maken dat je bijna niet op je stoel kan blijven zitten (de hele zaal incl. de Kidsproof reporters zingen mee).
En natuurlijk heeft het een happy end.


Feel good musical movie

Het Feest van Tante Rita is een echte feel good musical movie voor jong en oud en een aanrader voor de hele familie. Ook geschikt voor peuters, kleuters, kinderen en tieners – als ze een uur op hun billen kunnen zitten. Alhoewel, eigenlijk hoeft dat niet bij deze film. Dansen mag ook.

Het Feest van Tante Rita draait in de bioscoop vanaf 21 december. Perfecte kerstvakantie tip dus! Check via de roze button waar de film draait in de bioscoop in jouw buurt.

Veel kijk-, zing- en dansplezier! Febe, Femke en Liesbeth


Het Feest van Tante Rita is een productie van Bazar media, WW entertainment en de Minidisco. Opgenomen in vakantiepark Beerze Buiten. Naar de website