• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8x wat te doen met peuters en kleuters als het regent

11 september 2023
Hé bah, wil je net wat leuks gaan doen met de kleintjes, gaat het regenen... Maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn! Binnen zijn er ook genoeg leuke dingen te doen, zowel in huis als buitenshuis. We hebben een aantal toffe tips voor je verzameld, daar zit vast wat bij voor een toffe middag!
Monkey Town

1. Indoor trampoline springen

Amsterdam heeft een aantal toffe indoor trampoline hallen! Zo heb je bij Jump Square in Amsterdam mini-jump voor kinderen t/m 6 jaar: op speciale tijden kunnen de allerkleinsten zich uitleven op de gehele jumparea. Drukke kinderen kunnen hier al hun energie kwijt, dan zullen ze vanavond in ieder geval snel slapen!

2. Knutselmiddag

Knutselen is een creatieve low budget activiteit. Online zijn genoeg leuke knutsels te vinden! Zo deelt Mrs. JYM hele toffe knutsels om thuis gratis te printen. En voor politie-agenten in de dop zijn er toffe spelletjes, knutsels en kleurplaten van de politie!

3. Koekjes of taarten bakken

Lekker in de keuken kokkerellen en kliederen en samen iets lekkers creëeren, dat is leuk en ook nog is leerzaam voor de kinderen. Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld op deze blog met kidsproof taartrecepten. Of lees op deze blog hoe je makkelijk heerlijke kokosballen op tafel zet. Maar je kan natuurlijk ook zandkoekjes maken in elke vorm die je wilt. Grote kans dat je hiervoor zelfs alle ingrediënten al in huis hebt!

Bakken.nl

4. Indoor speelparadijs

Een echte favoriet onder de kinderen zijn de indoor speelparadijzen. Lekker klimmen, klauteren, glijden, bouwen en meer. Amsterdam kent veel verschillende leuke binnenspeeltuinen. De leukste kun je vinden op deze blog, denk aan Ballorig, Avontura en Monkey Town. 

5. Naar het theater

Ook voor peuters en kleuters zijn er leuke theatervoorstellingen! Zo heeft Black Cat Theatre speelse, beeldende en muzikale voorstellingen voor kinderen van 1 t/m 5 jaar. Ook het AJTC en Theater De Krakeling hebben geregeld toffe voorstellingen voor de jonge theaterliefhebber.  

Black Cat Theatre

6. Film kijken in de Cinemini-zaal

Elke zondagochtend opent de de Cinemini-zaal van het Eye Filmmuseum speciaal voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders. Eerst gaan de kids kijken naar korte (animatie)films en daarna spelen in het lichtlandschap. 

7. Spetteren in het zwembad

Hoewel een buitenzwembad wel wat koud is als het regent, is een binnenzwembad een prima plek om je een paar uur te vermaken! Goede opties zijn het Bijlmer Sportcentrum, het Marnix Zwembad en De Mirandabad. Vergeet de zwembandjes niet!

8. Meer inspiratie voor thuis

Lees hier nog 22 tips waarmee je ze thuis wel even zoet houdt.


Voor de uitjes in Amsterdam per dag, klik door op de roze button naar de Uitagenda. Naar de website