Tips voor Hemelvaart, Pinksteren en in juni

23 mei 2022
Lekker lange weekenden voor de boeg. Dit weekend is het Hemelvaart, daarna Pinksteren en dan komen er heel veel zomerse weekenden......Tijd voor leuke uitjes! Gelukkig zijn die er genoeg ;-)

Campina Boerderijdagen 2022

Zo'n leuk uitje: met het hele gezin naar de boerderij! 76 Campina-boerenfamilies zetten hun staldeuren open op 27 mei en 6 juni. Ontdek waar de melk vandaan komt, stap op de skippykoe, kom melkpakvissen en meer. Gratis toegang!
Zoek de boerderij in jouw buurt 

Zelf bootje varen

Amsterdam ziet er vanaf het water heel anders uit! Huur een bootje bij Mokumboot Verhuur en ontdek samen met je familie de grachten. Door de hele stad kun je op 7 locaties de sloepen vinden! Zwemvesten zijn aanwezig.

IVN Slootjesdagen 2022

Ruim 100 IVN Natuurgidsen staan 10 t/m 12 juni klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. O.a. aan de waterkant in Uithoorn en Waterland. Vind jij die grote spinnende watertor?
Hier staan de Natuurgidsen 

Nieuw: Het Gele Huis

Ken jij dit beroemde schilderij? Sinds vorige week hangt het als Dutch Heritage in de Hermitage. Leer alle technische details van deze Van Gogh. Hoor, ruik en voel het Zuid Frankrijk waar hij het schilderde. En...teken zelf!
Van 17 mei t/m 26 juni 

ARTIS Groote Museum

Zijn wij natuur? Mogen we natuur verbeteren? Moeten we stoppen met dieren eten? Tijdens de live kinder-filosofie podcast bij het NIEUWE ARTIS-Groote Museum gaan kinderen in gesprek met een filosoof. Ben jij erbij?

Jeugdland Natuurzwembad

In het Hemelvaartweekend organiseert Sport4kidz in het Jeugdland Natuurzwembad een MEGA XXL editie. Met te gekke waterfun activiteiten. Kom ook spelen, plonsen en heel veel waterplezier maken! 6+

TIP: Proef Pampus!

Kom naar het hippe FoodFestival Proef Pampus op Forteiland Pampus! Vanaf 26 mei is het eiland 11 dagen omgetoverd tot festivalterrein voor de hele familie. Een aanrader met lekker eten en drinken en volop activiteiten. Heb je al tickets?

Optimist on Tour

Suppen, kanovaren, zeilen: Optimist on Tour is met Hemelvaart (op 26 en 27 mei) bij Het Scheepvaartmuseum! Het Watersportverbond laat alle kinderen (7-12 jaar) kennis maken met deze coole watersporten. Gratis bij je museumentree. 

Op bezoek bij de Muizen

Wist je dat muizen ook naar de kermis gaan? En naar school? En feestjes vieren? In het Muizenhuis Mini Museum krijg je een inkijkje in hun leven en vind je de decors van de wereldberoemde Muizenhuis boekenreeks.
Open Hemelvaart & Pinksteren 

Youseum Amsterdam

In het social media-museum in Youseum Amsterdam ben jij een echte kunstenaar! Gave filmpjes en foto's maken, spring in een reuze ballenbak en word verblind in de spiegelruimte. Je loopt met de meest beeldige foto's de deur uit.

Schip in zicht!

Oost-West-Noord-Zuid, in welke windrichting begint jouw speurtocht door Het Scheepvaartmuseum? In het Pinksterweekend vind je zo voorwerpen met mooie verhalen. Los de puzzel op en ontdek nog veel meer in het museum.

Cultuurliefhebbers opgelet!

5 juni is er een leuk festival in De Hallen Amsterdam. Tijdens deze culturele zondag, speciaal voor kinderen, zijn er verschillende optredens, kun je proeflessen nemen, knutselen, dansen in de kinderdisco en nog veel meer!
Gratis toegang!

De Stokjesman 10+

Een tragikomische theatervoorstelling over een onweerstaanbaar imperfecte familie waar je als publiek van gaat houden. Ontdek hoe heimwee werkt in de Stokjesman. Én dat ouders niet altijd helden zijn. Begin juni te zien bij de Toneelmakerij.
Alle speeldata 


Nieuw: de KiKa Games!

Daag je broertje, vader of tante uit en doe mee met de KiKa Games! Een sportieve tienkamp in het iconische Olympisch Stadion waarin je de strijd aangaat met speerwerpen, hordelopen, skippyballen etc. En voor een goed doel natuurlijk! Alle onderdelen en inschrijven 


BoekStartdag bij de OBA (0+)

Speciaal voor de allerkleinsten organiseert de OBA op 11 juni de BoekStartDag. Luister naar prachtige voorleesverhalen en optredens en ontvang een BoekStartgroeimeter. Word gratis jeugdlid en ontvang een koffertje.
Vestigingen met BoekStartdag 

De Grote Samenspeeldag

Kom zondag 26 juni naar De Grote Samenspeeldag in Nieuwegein, hét inclusieve kinderfestival. Ga spelen, muziek maken, gamen, watersporten met kano’s en windsurfsimulators, doe een DJ workshop & steel de show in het circus!

Jump party bij Jumpsquare

Bij Jumpsquare vind je super veel trampolines en de vetste jumpattracties. Eén grote jump party dus! Echt een coole plek om je kinderfeestje te vieren. Boek nu tijdelijk je kinderfeestje met 15% korting óf ga voor de Disco Jump Party.

Alle kinderfeestjes op een rij

Heb je een jobje of jetje die voor of net in de zomervakantie jarig is? En moet er nog snel een feestje georganiseerd worden? We hebben ze allemaal op een rijtje gezet. Van sportief tot creatief, buiten of binnen...voor ieder wat wils.
Naar alle kinderfeestjes 

Eten en buitenspelen

Niets zo fijn als met mooi weer een terrasje pakken. Nog fijner is het als de kids zich vermaken. Wij hebben een leuk overzicht gemaakt van restaurants met genoeg speelplezier voor kinderen. Benieuwd naar de locaties?

Boek een Vakantiekamp

Nog een paar weken en dan is het zomervakantie. Maar liefst 6 weken vakantie! Heerlijk natuurlijk, maar best lastig als je ook moet werken. Boek een leuk vakantie(dag)kamp voor je koter! Een super leuke ervaring voor ze!
Volg Kidsproof.nl