Tips voor juni & kampen en kinderfeestjes

15 mei 2023
Leuke uitjes in juni, alvast aan het snuffelen voor een vakantiekamp of nog een verjaardagsfeestje te organiseren voor de vakantie? Tips zijn er genoeg ;-)

Tips voor juni


Feest met Van Gogh!

Op 2 juni bestaat het Van Gogh Museum 50 jaar! Daarom wordt er uitgepakt op het Museumplein. Schilder net als Vincent in de openlucht, kom luisteren naar muziek of laat je verrassen door straattheater. Een kleurrijk feestje voor jong en oud!

Het Natuurzwembad is open!

Zin in een spetterend kinderuitje? Het Jeugdland Natuurzwembad is weer geopend voor een een hoop waterfun en frisse duiken. Je kunt extra watersport materialen huren van Sport4kidz voor een middag met nog meer waterpret!

BoekStart muziekvoorstelling

Avontuur en muziek voor de allerkleinsten (3+). Kom op 3 juni naar BoekStart dag van de OBA! In bijna alle vestigingen kunnen de kleuters op avontuur met een artiest. Gewoon samen luisteren en kijken mag natuurlijk ook.

Buurman & Buurman | 4+

De bekende klussers komen naar het theater, want ze gaan verhuizen! Dat betekent meubels sjouwen, de vloer schuren, als dat maar goed gaat! Een grappige familievoorstelling op 4 juni in het DeLaMar. A JE TO.

Coole Uitvinderswedstrijd

Kinderen uit groep zeven en acht met een geweldig idee maken kans op tickets voor Super Friday tijdens de Dutch Grand Prix! Move Amsterdam is nl op zoek naar een duurzaam voertuig. Dus trommel je klas op en ga aan de slag! Echt te gek toch? Misschien ga jij straks met jouw klas naar Max Verstappen.

Amsterdam in vuur en vlam

Bewonder de vlammende tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam! Met de Kinderkijkroute ontdek je de uitvinding van Jan van der Heyden. Kom achter leuke weetjes, blus zelf brandjes en maak kennis met jonge uitvinders van nu!


Clubjes, feestjes en kampen


Feestje in het Fun Center

Heerlijk onbeperkt jumpen, lasergamen in een verlaten gebied, gamen op het grote scherm of karaoke zingen: bij Fun Center Amstelveen is er voor elke jarige wel een leuk partijtje te beleven. Extra leuk met frietjes, een snack en een goodiebag!

Zeilclub (8+)

Trotseer de wateren van Amsterdam tijdens de zeillessen van Sport4kidz! Bij de zeilclub oefenen kinderen iedere week nieuwe vaardigheden en zeilt iedereen op zijn of haar eigen niveau. De lessen zijn van mei t/m oktober. Laat je uitdagen!

Actieve Kinderfeestjes

Er is keuze uit maar liefst drie soorten feestjes bij UP Events Kids! Met opties als Bubbelbal, Archery Tag, Lasergamen, Boogschieten of spelen in de Arcade hal kan elk kind zich vermaken. Alleen nog even bedenken wie je uitnodigt!

Coding & Robotics class

Aan de slag met coderen en robotica? Kinderen kunnen zich nu aanmelden voor een gratis proefles AI, Minecraft, Roblox of robotica bij JetLearn. In 1-op-1 lessen in 't Engels of Nederlands leer je de fijne kneepjes van een professionele docent! Boek met Kidsproof korting.

BuitenSpelen!

Acteren kun je leren! In het Vondelpark Openluchttheater ontdekken kinderen in één week de ins en outs van het theater-maken. In deze zomerkampen werken ze aan een voorstelling om aan het eind te presenteren voor familie en vrienden!

NIEUW: de ISH Academy

In mei start dansgroep ISH met een echte ISH Academy! Je leert hier niet alleen skills, maar ook je eigen stijl te ontdekken én creatief te denken. Van house en hiphop tot steetdance en breaking. En zo tof: GRATIS dus echt voor iedereen!

Cursus voor ponyfanaatjes 6+

Bij Stichting Waveren kunnen jonge pony fanaatjes een mini curus volgen. In 4 lessen van 2 uur leer je alles over ponies, ga je ze verzorgen en er op rijden. Schrijf je snel in, de volgende cursus start op 4 juni!

Kampen vol kunst!

Tijdens de zomervakantie kunnen kids zich ontpoppen tot echte kunstenaars! In juli begint het 1e ARTZUID Kunstkamp waarbij kinderen inspiratie op doen met spellen, wandelingen en lessen. En na 5 dagen mogen ze hun werk tentoonstellen!

Theaterzomerweken AJTS

Wil jij wel eens zelf op het podium van Theater de Krakeling of bij ITA staan? In de zomer organiseert de Amsterdamse Jeugdtheaterschool 2 hele gave zomerweken! Je maakt samen scènes en krijgt les in spel en theatermaken. Zo tof!


Hemelvaarttips


Workshop Mode à la Paris

Wil jij net als Natasja Admiraal alles weten over mode? Op 21 mei leest Natasja voor uit haar boek Mode ABC in Museum JAN. Daarna maken kinderen hun eigen modetekening, net als kunstenaar Piet Paris! Leuk toch deze kinderworkshop?

Kindertheater met Hemelvaart

Supertip voor het Hemelvaartsweekend! Een voorstelling vol dierengeluiden of vol kleuren bij het Black Cat Theatre. Kids van 1 t/m 5 jaar gaan op bezoek in een echt klanklaboratorium vol live muziek. Of ontdekken steeds een nieuw kleurtje.

Geen oog dicht (8+)

In de verhalen van de achtjarige Maria loopt alles goed af, maar hoe zit dat in de grotemensenwereld? Je ontdekt het bij Podium Mozaïek wanneer theater en film samensmelten. Na de voorstelling kun je zelf op avontuur in De Zolderzoektocht.


Tips voor Pinksteren


Kleuterconcert

Stuiter lekker mee met de musici in Het Concertgebouw. Op 28 mei gaan de strijkstokken van op en neer en van hot naar her. Welke kant moeten ze op? De voorstelling Stuiterstokken zit boordevol met bruisende muziek! Voor 4-5 jaar.

Be Opera XL

Ton is 12 jaar oud en woont op zolder bij zijn ouders. Hier bouwt hij hutten, schrijft de mooiste gedichten en... bewaart zijn grootste geheim. Ton is gek op opera. Maar wat als zijn klasgenoten daarachter komen? Een productie van Nationale Opera en te zien en horen in ’t Zonnehuis op 24, 27 of 28 mei.

Optimist on Tour

Heb je je diploma A en ben je niet bang om nat te worden? Dan kun je het water op bij Het Scheepvaartmuseum! Maak kennis met kanöen, suppen en varen in een optimist. Gratis met Pinksteren met een entreebewijs voor het museum!


Gratis: Open Boerderijdagen

De Open Boerderijdagen van Campina komen er weer aan! 19 en 29 mei zijn 72 boerderijen open voor publiek. Met een melkwegrace, zonnepanelen puzzelen, blind proeven en boerderijbingo! Kom je kijken bij familie Korrel of familie Bax? Naar de website