30 Uitjes in de voorjaarsvakantie voor het hele gezin

14 februari 2023
Wat een feestje dat we er deze vakantie weer volop op uit kunnen. Wel jammer dat de vakantie maar een weekje duurt... Want wauw, wat een enorm en te gek aanbod van activiteiten voor het hele gezin!

Actie in de tent en buitenuitjes


Voorjaar in het bos

Wat een avonturen in het Amsterdamse Bos! Er is een Eekhoorn expeditie en er liggen speurtochten klaar. Soekky heeft er ook een. En vergeet de natuur-experimenten van Mad Science niet!

NIEUWE LOCATIE: VROG! 2+

Spring van vierkant naar vierkant, katapulteer jezelf naar grote hoogte of doe coole tricks op de airbag! Bij VROG kun je je energie kwijt 7+! Met mini-VROG voor alle ukkies 2+.

Voorjaar bij het Hemlab

Het Hemlab is een jeugdlab in de Zaanstreek met supertoffe workshops deze vakantie. Kom je CO2 proefjes doen, een wervelwind maken of een automaat ontwerpen? Té leuk toch!

Op VR avontuur bij The Park

Klaar om samen een Virtual Reality wereld te ontdekken? Stap binnen bij The Park Playround. Reis naar het oude Egypte in Mask of The Pharaoh (7+) of word deelnemer van Wie is de Mol (9+)! Boek nu met 20% Kidsproof korting.

Sport en funtoer

HUP van die bank af want je kunt weer allemaal gratis toffe sporten en fun activiteiten doen tijdens de Sport en Funtoer deze vakantie. Dit keer in Noord en het Centrum. Zorg dat je erbij bent!

Feest vieren bij Aloha

Gezellig met je vrienden op avontuur bij Aloha! Bowlen, Lasergame, Minigolf en Karaoke. Er is van alles te doen. Met vrienden en familie een superleuk, stoer en actief uitje in de voorjaarsvakantie.

Workshops en masterclasses

Wat een beweging in de vakantie! Leer racen als een echte F1 coureur, DJ'en, Freestyle Footballen en ontdek alles over de natuurwetten bij Move Amsterdam. Vergeet ook zeker de experience niet.

A'DAM VR Game park

Het grootste VR Park van Nederland bevindt zich in Amsterdam! Ontdek een wereld van grenzeloze verbeelding met sensationele 4D simulaties, free-roaming zombie shooters en escape rooms. Cool!

Vakantie in de bieb

OBA heeft weer een supertof krokusvakantie programma met heel veel acitiviteiten in verschillende OBA vestigingen! Met oa de te gekke familievoorstelling Slinger, workshops en zelf-maak-activiteiten!


Voorjaarsvakantie voorstellingen


Naar het Bijlmer Parktheater

Kijk deze vakantie je ogen uit in het Bijlmer Parktheater! Een plek waar droomwerelden werkelijkheid worden, poppenkastpoppen in verzet komen en Familie Wolf op de speelvloer belandt!

Klassieke belevenis

Zak op 5 maart lekker weg in de grote stoelen van Het Concertgebouw en geniet van alle klassieke klanken. Tijdens Be Opera kruipt de muziek van de componisten in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Vakantie in de Meervaart

Gonnie en Gijsje 2+, Boer Boris is de baas 4+, Geen oog dicht 8+, Kubus Kubus Kubus 3+ en de Ozard of Wiz 9+. In de Meervaart zijn er voor de hele familie voorstellingen deze vakantie!

Familievoorstellingen

Het voorjaarsvakantieprogramma van het Zaantheater is goed gevuld! De hele familie is welkom bij voorstellingen als De Winter Gruffalo, Poppenkast en Kikker is Verliefd. Een heerlijke dag in het theater!

Vakantietips in Amstelveen

Superleuke bekende helden komen naar Schouwburg Amstelveen! Robin Hood, Kikker en Jungleboek beloven muzikale avonturen. Of kom je kijken naar Gonnie en Gijsje op het Prentenboekjesfestival?

Naar het theater!

Over een Parkiet, Bully, Bully en de muzikale theaterhit Martin Luther King. Bij maar liefst 6 toffe voorstellingen kun je genieten, lachen en je verwonderen in Theater de Krakeling! Welke kies jij? Al vanaf 3 jaar.

Charlie and the Chocolate Factory de musical

Roald Dahls populairste boek komt op 3, 4 en 5 maart tot leven in de Meervaart! Bewonder de familiemusical Charlie and the Chocolate Factory over dromen, (groot)ouders en geluk!

Assepoester de musical

Ontmoet Assepoester, haar stiefbroer en stiefzus op 27 februari in het DeLaMar. Hoe leuk! Kinderen mogen verkleed komen om net zo te schitteren als de acteurs. Met Meet & Greet

Nijntje de musical

Hoera: nijntje komt terug naar DeLaMar! Samen met bekende vriendjes maakt nijntje er een vrolijke en muzikale middag van. Zingen en dansen jullie mee met de liedjes van het wereldberoemde konijn? Boek tickets voor 28 februari.

Poppenkast | 5+

Wat als de poppenkast te weinig publiek trekt en de poppen in verzet komen? Te zien op 28 feb in het Bijlmer Parktheater, op 2 maart in het Zaantheater en 4 en 5 maart in Theater de Krakeling.

Tuimel & bounce

Oh jee, daar lig je weer! Opgroeien gaat met vallen en opstaan. Gelukkig stuiteren deze dansers ook weer terug. Tuimel & bounce is een heerlijk energieke hiphop-voorstelling die swingt! Voor kids 3-8 jaar.

Groove Beest familieconcert

De combinatie van pop, soul en jazz zorgt ervoor dat iedereen staat te dansen in het BIMHUIS. ISLA en haar band nemen je op 19 maart mee op haar reis door het leven, de liefde en liefde voor jezelf!

Musea met familie- en gezinsactiviteiten

Van Gogh voor families

Tijdens de Familiedagen in het Van Gogh Museum kom je dichter bij Vincent dan ooit tevoren! Luister naar het verhaal van de familie van Gogh, bewonder zijn schilderijen en maak je eigen kunstwerk. Gratis toegang voor kids!

Hoera! Het is Poeriem!

In en om de voorjaarsvakantie is het extra leuk voor kinderen in het Joods Museum junior. Ter ere van de Joodse feestdag Poeriem zijn er allerlei workshops te doen! Lekker bakken, feesten en meer!

Rijksmuseum in de vakantie

Fotografeer of teken als Vermeer, kruip in het hoofd van Rembrandt, ga mee met een rondleiding, doe een workshop of het familiespel; het Rijksmuseum is leuk voor de hele familie! Al voor kids vanaf 3.

Alles over kaarten en schepen

Maak in de vakantie kennis met Het Scheepvaartmuseum! Breng je eiland tot leven op een zelfgetekende kaart, speel bij Duiker Doris en bekijk de tentoonstellingen met de audiotour.

Social Media Museum

Bij Youseum Amsterdam zijn bezoekers de kunstenaar, het kunstwerk en de criticus in een. Poseer in een ballenbak, een spiegelruimte en ontdek de andere installaties in dit social media museum.

Kom speuren op Solder

Ontdek al speurend deze zeldzame kerkzolder! Volg het spoor van Kapoentje het Lieveheersbeestje of wandel met de Feest! Audiotour door Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Al leuk vanaf 5 jr.

Vakantie in ARTIS

Kom in de vakantie naar de ARTIS-musea! Speculeer in het Groote Museum met een filosoof over de perfecte natuur. In Micropia is een speurtocht over samenwerkende microben.

Ontdek een wereld vol kleur

De natuur zit vol met kleuren. In het Tropenmuseum leer je hoe je hier zelf verf van kunt maken. Meer kleur en creativiteit vind je bij Feest! over Chinees Nieuwjaar en in de Sabi Suriname Tour!

Films en workshops in Eye

In Eye ontdek je de magie van bewegend beeld en de kunst van het kijken. Van Cinemini tot een griezelfilm, het aanbod is groot. In workshops, een speurtocht en videotour kunnen kids zelf aan de slag!

Welkom in het Paleis

Maak kennis met de indrukwekkende kunst en geschiedenis van het Koninklijk Paleis door speciale audiotours voor kinderen en hun (groot)ouders. Gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Op bezoek bij de Muizen

Heb je wel eens een miniatuur achtbaan of een muizenkermis gezien? In het Muizenhuis Mini Museum vind je de originele decors van de boeken van Het Muizenhuis. Er is ook een speurtocht!

Iconische & kleurrijke(pop)art

Bekende kunstenaars Banksy, Haring, Warhol en Kusama vind je in dit gave Moco Museum. Vrolijke en knuffelbare moderne kunst super geschikt voor kids. Nu met NFT en Studio Irma extra tof!

Sammie vertelt...

Sammie, een lief hondje, leidt je rond door het grachtenpand van Louisa en Abraham, de laatste bewoners van Huis Willet-Holthuysen. Zo maak je kennis met de kleurrijke bewoners!

Panorama Amsterdam

Reis mee met de grappige en soms ondeugende duif Gigi door Amsterdam. Ontdek de geschiedenis van onze hoofdstad met mooie, ontroerende en bijzondere schilderijen en voorwerpen.

Nieuw:Rembrandt Experience

Stap 350 jaar terug in de tijd en bezoek het laatste kunstatelier van Rembrandt van Rijn. Muziek, videoprojecties, geur en 5D-effecten dompelen je onder in het 17-eeuwse Amsterdam. Wat een beleving! Boek met Kidsproof korting!

Nederland in oorlogstijd

In het Verzetsmuseum Junior maak je kennis met het leven van vier echt bestaande kinderen in WOII. Heb je ook jongeren in huis? Neem ze mee naar het nieuwe 'gewone' deel van het museum.

De Botanische werkplaats

In het Zaans Museum komen deze voorjaarsvakantie de mooiste creaties ter wereld. Experimenteer met materialen en technieken en creëer je eigen mooiste kunstwerk met bloemen en planten!Klik op de roze button voor alle uitjes in de voorjaarsvakantie. Naar de website