Tuimel & Bounce de perfecte 3+ voorstelling

20 februari 2023
Springen, dansen, vallen en weer opstaan. Het leven heeft het allemaal in zich en Tuimel & Bounce weet dat prachtig te vertalen in deze vrolijke dans- & theatervoorsteliing speciaal voor kids vanaf 3 jaar. We zagen de première en waren onder de indruk, lees hier waarom.

Eigenlijk begint de voorstelling al een beetje in de foyer… want terwijl we wachten om naar binnen te mogen, zoeken 2 bijzondere bezoekers met een kaart de weg. Al dansend betreden ze de zaal en mogen wij achter hen aan. Hè lekker zo’n begin!

Over het decor en de theaterregels
We zien een soort grote schoen/laars van touw en een paar houten pilaren als decor. En dan komt de maker an de voorstelling Honey Eavis ons even polsen over de theater regels. 'Wat mag eigenlijk wel en wat mag niet in het theater?' Lachen? Yes, Beetje verdrietig zijn? Ook, Klappen? Zeker! Snoepen? Nee dat niet… het is geen bioscoop!

En dan gaat de voorstelling beginnen…

Prachtige muziek en een bazig type
Met een prachtige bewerking van Elvis’ hit “Our you lonesome tonight’ . Over vriendschap en alleen zijn.

Maar dan roept diezelfde meneer met stropdassen op z’n rug ( huh?) :
‘Regel 1: ik ben de baas! en bespeelt op magische manier de 2 andere acteurs als marionetten. Je weet wel die poppetjes aan een touwtje, maar dan zonder touwtjes! Ze dansen naar hem toe als hij met z’n handen zwaait of juist van hem af, maken een pirouette… En allemaal omdat het van ‘ de baas’ moet, niet omdat ze dat zelf willen.

Wat moeten ze allemaal doorstaan?
Vechten tegen de wind, verplicht samen dansen….bijijijna kussen ( ieuwww vinden de kids) De rode en gele knoppen in handen van de baas beheersen de bewegingen en de speelruimte van Stefan en Mirjam … en daar zijn ze het zeker niet altijd mee eens.
Net als in het echte leven waarin je als peuter, kleuter en kind steeds weer iets nieuws ontdekt en dan met vallen en opstaan leert hoe het moet. En waarbij je van alles wil (ja ook de volwassenen) maar niet alles kan en mag.
En dat het helemaal niet leuk is als je van alles moet…en dat je best nee mag zeggen. Hoewel dat niet makkelijk is.

Vrienden?
En hoewel de baas eigenlijk niet zo aardig is (“ ze moeten steeds wat van hem” ) wil hij ook graag vriendjes zijn met de andere 2. En is hij misschien een beetje jaloers op hoe leuk ze het hebben samen, hoe makkelijk ze samen spelen? Gelukkig zijn ze lief voor hem en mag hij mee hossen met “Rowen Hèzes: Bestel maar” en aan het eind van de rit ook mee op reis naar de volgende voorstelling. Eind goed, al goed.

Waarom je naar deze voorstelling moet gaan?
Tuimel & Bounce is een wervelwind van dans, muziek en theater precies zoals kleine kinderen ook kunnen zijn. Meestal vrolijk en actief , soms dwars en al snel weer geinspireerd om wat leuks te doen. Een ode aan de hiphop, maar met nog veel meer dan dat.
Het geeft op een laagdrempelige manier vorm aan peuter – en kleuterproblematiek als voor jezelf opkomen, jezelf losrukken en vriendjes maken. En door de waanzinnig dans- en acteer talenten van Stefan en Mirjam zit er een ongelooflijke snelheid in. De kids zitten steeds op het puntje van hun stoel. (en de volwassenen ook)

De 3 acteurs zijn zo goed op elkaar ingespeeld, alle moves sluiten naadloos aan tot een fantastisch geheel, met de scene “Boogie Wonderland” als absolute topper. Waarom? Dat moet je maar zelf gaan bekijken!

Een perfecte voorstelling van Frontaal 2.0 theaterbureau en Honey Eavis voor kleine kinderen zonder zitvlees en hun ouders over opgroeien en loslaten. Bekijk ook onze instastorie met een impressie.

Oh ja, en last but not least… aan het einde mag je het podium op om zelf een miniworkshop Hiphop mee te doen met de acteurs, zo gaaf. En wees gewaarschuwd, alle kinderen willen dat, dus neem je camera en dansmoves mee naar het theater!

Veel plezier, Liesbeth

Tuimel & bounce is al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. En speelt nog in heel Nederland, bekijk via de roze button de speellijst Naar de website