20 x Festivals, kinderfeestjes en uitjes in MEI

12 mei 2022
Festivals, actieve kinderfeestjes, buitentips en theater ....we hebben weer heel wat leuke tips in de maand MEI!

Zeilclub (8+)

Wil jij graag leren zeilen? Kom dan naar de Zeilclub bij Sport4kidz! Iedere dinsdag of zondag leer je weer nieuwe interessante zeilvaardigheden. De lessen zijn van mei t/m oktober. Ben jij enthousiast geworden?

Family Art Sunday

Workshop fantasieportret tekenen, een zelfbedacht gebaar fotograferen, kunst met kiezels & gras maken of de familytour bijwonen langs 3 galeries: Amsterdam Art Week heeft zoveel extra familie activiteiten zondag 15 mei! Welke kies jij?

Bumba gaat op reis (1+)

Kom 29 mei naar Schouwburg Amstelveen voor een avontuurlijke theatershow voor de allerkleinsten! Bumba gaat op reis samen met kleine Pim, maar ze raken Babilu kwijt. Weten ze hem terug te vinden?

Kirikou en Karaba de heks

Betoverende robots, coole helden en gemene schurken. Die kom je tegen in dit filosofische sprookje in de Meervaart. Lukt het Kirkou, een piep klein jongetje, de vloek waardoor alle mannen kleine robots worden te verslaan?

Dromenblazers (6+)

Vier deuren, vier blaasinstrumenten, vier musici. Op weg naar fantasievolle droomwerelden. Kom je ook 15 mei naar dit vrolijke en magische concert in het Muziekgebouw? Met prachtige oude en nieuwe klassieke muziek, jazz en meer!

Vakantiekamp Licht en Lucht

Stichting Licht en Lucht organiseert in de zomervakantie super leuke natuur dagkampen voor kinderen 5+. Met de bus naar de Kennemerduinen met een kampterrein vol zand, zwemmeertje, schommels, glijbanen en trampolines.

Weten waarom een vis praat?

Kom 29 mei naar deze innovatieve familievoorstelling in Bimhuis! Perforator brengt samen met het Nederlands Jeugd Strijkorkest een ode aan dieren met een lager knuffelgehalte. Bekijk en hoor jij ook de eigenaardige wezens?

NK boomklimmen: doe mee!

Zo grappig dit! Ben je dol op klimmen? Dan zijn de Boomklimkampioenschappen (10+) écht iets voor jou! Zaterdag 14 mei leer je van ervaren boomspecialisten hoe je het beste een boom kunt beklimmen. Kom jij ook naar 't Amsterdamse Bos?

Hemeltjelief Festival

Dit jaar 4 dagen: kom ook 26 t/m 29 mei naar dit superfestival op de NDSM werf. Grappige voorstellingen, veel muziek, shows en kleurrijke kinderactiviteiten. Het Hemeltjelief Festival is voor het hele gezin! Let op: donderdag al uitverkocht!

Nog snel naar het Melkmeisje!

Kom naar Dutch Heritage aan de Amstel en leer alles over het schilderij Het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Je komt meer te weten over details van het schilderij en gaat zelf ook aan de slag als echte kunstenaar! Laatste kans!

Mooi Kinderboekenfestival

Kom op 29 mei naar de Tolhuistuin en ontdek samen met je kind de mooiste verhalen uit kinderboeken. Geniet van liedjes, beleef avonturen en verdwijn in je fantasie door optredens van schrijvers en acteurs. Tickets gaan hard!

Word een dagje kunstenaar!

Ken je Floris Hoovers al? Hij maakt van gerecycled materiaal het meest prachtige speelgoed en miniatuur kunstwerkjes. En extra tof: je kan zondag 15 mei mee bouwen! Wel even je plekje reserveren voor de GRATIS workshop bij Museum JAN.

Té grappige voorstelling!

We bezochten de première van deze überlollige voorstelling. In Het Mysterie van niks en oneindig veel snot vliegen de luiers om de oren, kom je een half uur te laat en reis je naar Jupiter. Nu terug in Amsterdam, dus grijp je kans bij Frascati!

Wanneer is Avond4daagse?

Jaha, het gaat eindelijk weer door dit jaar: de Avond4daagse! Voor kinderen dolle pret, voor ouders vaak veel kunst-, regel- en vliegwerk. Maar hoe leuk om weer ouderwets mee te lopen! Hier zie je wanneer die in jouw buurt is!

Vier je verjaardag met een te gek feestje!

Feestje in het Fun Center

Bij Fun Center Amstelveen hoef je niet te kiezen tussen trampoline springen, lasergamen, gamen, poolbiljarten of karaoke zingen. Je doet het gewoon allemaal! Inclusief een tafel met snacks en onbeperkt drinken. Let the party begin!

Feestje op het water (8+)

Ben je een waterratje en wil jij je verjaardagsfeestje vieren op het water? Bij Watersportcentrum Sloterplas wordt het gegarandeerd en letterlijk een spetterend feest! Kies uit vlotten bouwen, een zeil of een kano feestje.

Fun Forest Feestje

Ben jij een echte avonturier en houd je van bomen klimmen? Vier dan je kinderfeestje in de bomen bij Fun Forest Amsterdam! Je gaat klimmend in de bomen zoeken naar verstopte bananen en de schat. Wij vonden het te gek!

Monkeytown Diemen

Voor alle aapjes is een feestje bij Monkey Town Diemen 'the place to be'. Klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden, spelen in de ballenbak, bouwen met de super lego en nog veeeel meer. Er zijn diverse arrangementen!

Hutten bouwen en meer

Buiten spelen 2.0; voor een leuke familie-activiteit of een te gek kinderfeestje kom je naar Palènpa Park! Je kunt er de mooiste hutten bouwen en Archery Tag en Gel Blaster Battles aangaan. En dat allemaal op een eigen kavel!

Actieve kinderfeestjes (7+)

UP Events Kids zit op een unieke locatie waar je te gekke feestjes kunt bouwen. Naast bubbelballen, escaperoom, lasergamen, boogschieten en meer, kun je er ook barbecuen. Dus nodig gerust de familie en school uit, plek zat! Naar de website