Tips voor toffe vakantiekampen in en om Amsterdam

28 maart 2022
Op vakantiekamp gaan is een geweldig avontuur. Gave activiteiten doen én natuurlijk nieuwe vrienden maken. Hoe leuk is dat! We hebben alvast een selectie gemaakt van wat toppers voor de mei- en/of zomervakantie!

Kampen in en om Amsterdam

Splashweken (8+)

Waterliefhebbers opgelet! Er zijn maar liefst 3 'spetterende kampen' tijdens de Splashweken van Watersportcentrum Sloterplas. Leer zeilen tijdens het Zeilkamp, doe allemaal wateractiviteiten bij het Meerkamp of kies voor een combi.

UP Vakantiekampen

Het vakantiekamp van UP Events is een groot kinderfeest. Met activiteiten als lasergamen, bubbelballen, boogschieten, escape game en nog veel meer! En dat in alle vakanties! Benieuwd geworden naar alle activiteiten? (8 t/m 13 jaar)

ARTZUID ART CAMP

Het thema voor het 5-daagse kunstkamp deze zomer is Kunst uit verschillende culturen. Maak kunstwerkjes met verschillende materialen en leer werken met gips, klei, hout en verf. NB: mét leuke speelactiviteiten tussendoor. (5-11 jaar)

Apeleuk multisport kamp

Voor alle apenkoppen die op zoek zijn naar veel plezier, is dit multisport kamp van Monkey Moves een echte aanrader! Dit sportieve kamp vindt iedere vakantieperiode plaats en is voor kinderen van 4 t/m 9 jaar oud.

Yogakamp (6+)

Deze zomer iets super leuks doen? De Kinderyogatuin organiseert in de zomervakantie het Yogakamp! Met 3 dagen yoga, mindfulness, zelf je gezonde lunch plukken en muzikale workshops. Zie jij jezelf al relaxen in een hangmat?

Sportkamp & Zeilfunkamp 6+

Sport4kidz organiseert deze zomer maar liefst 2 zomerkampen. Ga je liever voor een gevarieerd programma zoals kajakken, boogschieten of vlotbouwen tijdens het sportkamp of stap je in een zeilbootje en leer je zeilen tijdens het zeilfunkamp?.

Vakantiekamp Stal Oostwal

Ben jij dol op pony's of trialbike rijden? Dan moet je echt naar een kamp bij Stal Oostwal! Op het ponykamp (5-10 jr) ga je pony's rijden en verzorgen. Op het bike kamp (7-12 jr) ga je trialbike rijden en vlotten bouwen. Hele week lekker buiten!

Kom naar De Rimboe!

Ravotten, koken en knutselen. Dit zijn de activiteiten die je doet op een De Rimboe vakantiekamp! Geen enkele expeditie is hetzelfde deze week. Dit actieve en creatieve kamp is in de mei- en zomer vakantie voor kinderen van 7 t/m 11 jaar.

Ozlines Surfkamp 8+

Kinderen krijgen bij Ozlines in Wijk aan Zee elke ochtend 2 uur surfles en als er mooie golven zijn wordt er 's middags ook gesurfd. De rest van de dag is de groep bezig met skaten op longboards en Suppen op de Mega SupXL! Ga voor Grommet level 1, 2 of 3!

Acteren in het Vondelpark

In de zomer acteren! In deze super leuke kampweek leer je alles over theater maken én maak je samen een mooie voorstelling. Jouw talenten op het podium in het Vondelpark? Schrijf je dan vlug in voor BuitenSpelen! (8+)

Summer Camp (4+)

Engels voor Bengels biedt een leuk en leerzaam zomerkamp, met veel sport, dans, creativiteit en alle lessen geheel in het Engels. Het is een dagkamp in Amsterdam van 9:00-16:00u en pre en after care zijn optioneel.

Terragon Nature Camp (4+)

In de mei- of zomervakantie een week lang in de natuur spelen, hutten bouwen, ontdekken en meer. Er zijn zoveel gave activiteiten om uit te kiezen bij een Terragon Nature Camp. Eén ding is zeker: vriendjes maken! In four languages: Dutch, English, Spanish and French.

Op Ponykamp 6 - 12 jaar

Kom naar het superleuke ponykamp van St. Waveren! Elke ochtend ga je meteen rijden en in de middag ga je iets leuks met de pony’s doen! Ook doe je veel teamspelletjes en ga je knutselen met paardenhaar. Rij-ervaring niet nodig!

Lyceo CodeLab in Amsterdam

Wil jij leren programmeren? Zelf een game of website maken? Alles weten over cybersecurity? Doe deze zomer dan mee met Lyceo CodeLab in Amsterdam en kies uit games maken, websites bouwen, Microsoft Office of cybersecurity.

Actie bij The Little Gym

Breng je stuiterballetje deze zomer naar het vakantiekamp van The Little Gym! Elke week van de zomervakantie hebben ze hier een gevarieerd programma van spel en gymnastiek die de motorische vaardigheden stimuleert! (3 t/m 10 jaar)

Dagkampen programmeren 7+

Leer bij het zomerkamp van Revenge of the Nerds Academy spelenderwijs animaties en spellen programmeren. Een gezellige omgeving, professionele begeleiding en wisselende activiteiten zorgen voor een fantastische week!

Kampen met overnachting


Kamp voor Sterren

Kan het zelfvertrouwen wel een boost gebruiken? Of zou je graag zien dat je kind weerbaarder wordt? Stichting De Ster organiseert het hele jaar door kampen waar plezier gecombineerd wordt met bovenstaande thema's. (7-17 jaar)

Junior Camp (10+)

Met het Junior Camp van Engels voor Bengels verblijven kids van groep 7 & 8 vijf dagen geheel verzorgd op Landhuis Rhijnauwen. Super stoer! Een week met coole Engelse lessen, volop activiteiten en een gezellig avondprogramma.

Acteren? Filmen? Zingen?

Xapp ZomerKamp biedt de hele vakantie door verschillende vakantiekampen aan voor kinderen vanaf 8 jaar. Kies voor het MusicalKamp, FilmKamp of ZangKamp. Bekijk de mogelijkheden voor een onvergetelijke week en schrijf je in!

Volop actie en avontuur

Of je nu houdt van zeilen of paardrijden, actie in de natuur of op het strand: bij Vinea Vakanties is er voor iedereen wel iets te beleven! Er zijn mei- en zomerkampen voor kinderen van 7-12 jaar: o.a. zeil-, pony- en survivalkamp. Boek nu met Kidsproof korting!

Alle kampen op een rij

Staat jouw favoriete vakantiekamp er niet bij? Niet getreurd, we hebben er nog veel meer verzameld zomerkampen, meivakantiekampen, herfstkampen en kerstvakantiekampen! In onze overzichtspagina Op Kamp vind je het hele overzicht. Naar de website