• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Vernieuwde VOC-schip en 6 andere redenen voor bezoek aan Het Scheepvaartmuseum deze zomer

2 augustus 2023
Vier de zomervakantie en bekijk het vernieuwde VOC-schip. Gezellig samen op pad in de vakantie? Kom langs bij het Museum van het Jaar!
Bij Het Scheepvaartmuseum kan je meedoen aan walvisyoga, plasticvissen op de grachten, tekenen op het Open Plein, nieuwe verhalen lezen op het VOC-schip en nog veel meer. Dus redenen genoeg voor een bezoekje!
Het Scheepvaartmuseum en het VOC-schip

Nieuw: verhalen op het VOC-schip!

Deze zomer heeft het nagebouwde VOC-schip de Amsterdam een opfrisbeurt gekregen. Je leest hier nu nóg meer verhalen over vroeger. Hoe was het leven aan boord in de 18e eeuw? Wat deed de VOC nou eigenlijk? En waarom is deze replica gebouwd? Leer nu verhalen uit alle hoeken van de geschiedenis kennen!

Ervaar het leven aan boord

Een bezoek aan het VOC-schip is écht een avontuur voor kinderen (en volwassenen)! Je stapt terug in de tijd en ziet, voelt, ruikt en ervaart hoe het was. Kom aan boord, draai aan het grote stuurwiel, leer hoe je het beste kisten hijst, lig in de hangmat en check je kompas. Schip Ahoy!
Stap aan boord en maak het mee!

Uitnodiging: denk mee!

Komend jaar blijft het museum nieuwe inhoud aan het schip toevoegen. Welk gevoel roept het VOC-schip bij jou en je kinderen op? Over welke verhalen zou jij meer weten willen weten? Deel je mening met Het Scheepvaartmuseum!

Maak een virtuele reis | 7+

Binnenin het VOC-schip reis je mee terug naar de 17e eeuw. In Dare to Discover maak je een Virtual Reality trip: Vlieg mee over de haven van Amsterdam, zie hoe dit gebied zich heeft ontwikkeld. En waar zeevaarders aan boord stapten.

Walvisyoga | 2-8 jaar

Klaar om lekker te stretchen? Ga mee op een yogareis onder water: dans als zeewier, beweeg als een krab en wieg als een bootje. Een echt yoga-avontuur om daarna helemaal ontspannen het museum te kunnen ontdekken!
Relaxte start!

Kom mee Plasticvissen | 7+

Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Stap aan boord bij Het Scheepvaartmuseum! De sloep vaart iedere dinsdag en zondag tijdens de zomervakantie af om plastic op te vissen rondom het museum.

Op de rug van Bigi Kayman

Volgens de legende droeg de krokodil Bigi Kayman de Brooskampers op zijn rug over het water naar de vrijheid. Vrij van de slavernij. Teken en kleur je mee hoe jij zou vluchten? Op het Open Plein liggen de materialen voor je klaar.

Zo lief: Duiker Doris! | 2-6 jaar

In deze tentoonstelling maken de allerkleinsten spelenderwijs kennis met Het Scheepvaartmuseum, liefde voor het water en de maritieme wereld. Ga samen op zoek naar de lamp voor de vuurtoren en ontdek de wondere onderwaterwereld!


Wat een berg leuke activiteiten hè?! En dit is slechts een greep uit alles dat je deze zomer kunt ontdekken bij Het Scheepvaartmuseum. Er is nog veel meer, zoals de botenroute, de junior audiotour, Het verhaal van de walvis en de kleur-doe-plaat met zeemonsters!
Bekijk het hele programma hier 

Veel plezier! Naar de website