Lekker buiten zwemmen in Spaarnwoude

1 juni 2021

Niets zo lekker als een duik in natuurwater op een warme dag. De strandjes in Spaarnwoude zijn een goed alternatief voor de kust: dichtbij de stad, in een groene omgeving.

Fijn, een warme dag! Dan wil je zwemmen, spelen, zonnebaden... maar op het strand is het zo druk en de zee is zo zout... Wat dacht je van een plons in een zwemmeertje? Eén van deze 4 bijvoorbeeld!

Westbroekplas
Ten zuidoosten van Velsen ligt de Westbroekplas. Aan één kant wordt deze geflankeerd door een 200 meter breed zandstrand, buiten dit strand wordt de plas omzoomd door ligweides en een wandelpad. De plas is in het midden erg diep, maar loopt vanaf het strand geleidelijk af en is dus heel geschikt om in te zwemmen. Bij 1.40 meter diepte liggen lijnen. Er zijn wat openbare toiletten op de ligweides maar je kunt ook naar het toilet bij restaurant Villa Westend. 



Peddelpoel
Zijkanaal B, in het gedeelte 'Oosterbroek' van Spaarnwoude, mondt uit in de Peddelpoel, een fijn zwemmeer omgeven door ligweides. Er zijn geen speeltoestellen, maar wel picknickbanken en toiletten aanwezig. Omdat het gebied nét wat minder bekend is én wat uit het zicht ligt is het er vaak lekker rustig op dagen dat andere zwemplekken tjokvol zijn!



Veerplas
Gelegen aan de Waarderpolder, vlakbij de Ikea van Haarlem, ligt de Veerplas. Een lekkere zwemvijver, met een superfijn restaurant; het Veerkwartier, aan de ligweide. Er is nóg een extraatje; het Natuurspeeleiland ligt hier ook. Een combinatie van zwemmen, spelen, hutten bouwen en lekker lunchen ligt dus voor de hand! 



De avonturenspeelplaats
Vlakbij Outdoorcentrum De Watergeus in Buitenhuizen beleven kinderen een heerlijke middag in en op het water. Er is een glijbaan, een pontveer met kabel, twee klimtorens met een net, een touwbrug over het water en er zijn wiebelvlotten en kabelbanen. Heb je dorst gekregen of zin in een ijsje? Het eetcafeetje van De Watergeus heeft volop keus!




Veel zwemplezier!

Kijk voordat je gaat zwemmen even op Zwemwater.nl om te controleren hoe de waterkwaliteit op dat moment is en of er restricties gelden.


Tip: Lees meer over Recreatiegebied Spaarnwoude