Klein ExcelsiorTerug naar het overzicht

Ben jij 8 jaar of ouder? Dan kun je bij Klein Excelsior een orkestinstrument leren bespelen!
Jonge kinderen krijgen eerst één of twee jaar les op de blokfluit. De wekelijkse instrumentale lessen zijn individueel en duren 30 minuten. Daarnaast zijn er muziektheorielessen.

De lessen worden gegeven door (oud)leden van het Jeugdorkest die zelf een goede muziekopleiding volgen of hebben gevolgd. De dirigent van het Jeugdorkest heeft de muzikale leiding van de opleiding. De dirigent bepaalt wanneer je in Jong Excelsior (het jeugdorkest) mag komen meespelen. Je krijgt dan nog minimaal één jaar les.

Voor een vervolgopleiding wordt naar de muziekschool verwezen. Een paar keer per seizoen wordt een leerlingenorkest samengesteld. Hierdoor raak je vertrouwd met het samen muziek maken onder leiding van een dirigent. Dit leerlingenorkest  treedt op bijvoorbeeld bij de nieuwjaarsinstuif en bij de seizoensafsluiting.

De lessen zijn op zaterdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur. Een orkestinstrumenten kun je van de vereniging huren. Lidmaatschap van de vereniging geeft recht op 40% korting op het lesgeld van de Muziekschool Amsterdam.

Kijk op de site voor meer informatie over Klein Excelsior en Jong Excelsior en voor links naar handige websites voor muziektheorie!

Klein Excelsior

Abraham Kuyperplein 2
1067 DE Amsterdam
Openingstijden De muzieklessen vinden iedere zaterdag tussen 17:30 en 19:00 uur plaats in 't  Koggeschip (zie adresgegevens). Prijs Contributie is €17,50 per maand Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen!!

Vakantiekampen!!

We hebben de tofste vakantiekampen voor de zomervakantie voor je verzameld. En dat zijn er een boel! Kampen voor een dag, kampen voor een week en kampen met overnachting! Zeker weten dat er ook eentje voor jou bijzit!

Naar de vakantiekampen