Hoe schmink je een hondje?Terug naar het overzicht

Met dit stappenplan tover je je kind eenvoudig om in een schattig hondje.
Wat heb je nodig?
Bruine, zwarte, witte en rode schmink. Een sponsje en een penseeltje om de schmink aan te brengen. Tip: voor de lichtbruine kleur kun je de bruine en witte schmink mengen.

Hoe schmink je?
Begin met het aanbrengen van het witte stuk. Teken de buitenste lijn met het penseeltje. Begin bovenaan op het voorhoofd, ga langs de neusbrug naar beneden, maak rondom de neus en mond een ovaal en ga langs de andere kant van de neus weer omhoog naar het voorhoofd. Dit vlak kleur je met het sponsje wit in.

De rest van het gezicht kleur je met het sponsje in met lichtbruine schmink.

Maak vervolgens om beide ogen een donkerbruine cirkel met het penseeltje en kleur deze in met donkerbruin. Breng dit aan met het sponsje. Neem de wenkbrauwen mee in de cirkels. Pas op dat je de oogranden vrij houdt, zodat er geen schmink in de ogen komt.

Met het penseeltje teken je boven de wenkbrauwen van je kind, op het lichtbruine stuk, twee zwarte wenkbrauwtjes. Maak ook het puntje van de neus zwart en breng wat zwarte stippeltjes aan op het witte vlak op de wangen, ongeveerd bij de zijkanten van de mond. Gebruik hiervoor ook het penseeltje.

Tot slot teken je met het penseeltje een rood tongetje, dat begint op de onderlip en dat doorloopt tot een stukje op de kin. Hierbij ga je dus over het witte, en eventueel het lichtbruine, vlak heen.

Je hondje is klaar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hallo 2021

Hallo 2021

Nu alle feestdagen voorbij zijn en we nog steeds in lockdown zitten, blijven we voorlopig nog even thuis. Gelukkig zijn er online heel veel leuke tips om te doen en kunnen we ook naar hartelust wandelen.
Kijk snel wat wel kan!

Naar de tips