icon-closeMuziekwedstrijd wk 18
icon-closeMuziekwedstrijd wk 18

Naar buiten de natuur in!Terug naar het overzicht

woensdag 27 mei
Ga lekker naar buiten de natuur in en op onderzoek in Groengebied Amstelland. Er is zoveel te beleven!
Net buiten de stadsgrens liggen de verschillende recratiegebieden van Groengebied Amstelland. Dit groengebied bestaat uit een aantal recreatiegebieden waar je dagenlang in de buitenlucht kunt doorbrengen. Strandjes, speeltuinen, ruiterpaden; fietsen, skaten, zwemmen; er is ontzettend veel te doen!

Amsterdamse fietspontjes
De Smient vaart tussen de Kalfjeslaan (Buitenveldert) en de Ouderkerkerdijk (Watergraafsmeer). Aan de overkant van de Amstel wacht je een speeltuin met picknicktafels.

Elsenhove
In de Elsenhove in Amstelveen kun je genieten van het uitzicht in dit prachtige natuurgebied. Buiten het broedseizoen loop je zelfs tussen het vee! Je ziet hier veel planten, vogels en insecten. Kleine kinderen kunnen naar hartelust spelen en ontdekken op speelboerderij de Elsenhove. Wandelend op de aangegeven routes maak je kennis met de dieren van de kinderboerderij. 

Ruige Kids
Bij natuurvereniging de Ruige Hof vlakbij Abcoude heb je “de Ruige Kids” . Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd: hutten bouwen, vissen vangen, vogels kijken, broodjes bakken op het kampvuur…

Buitenspeelplaatsen
 
Ouderkerkerplas - Voor kleintjes is er een heerlijk zandstrand met speeltoestellen. Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en bij mooi weer pootje baden.
Gaasperplas - Er is een grote plas waarin je kan zwemmen, er zijn speelweides met speeltoestellen en een waterspeelplaats.
Hoge Dijk Recreatiegebied -  Voor de allerkleinsten is er een speelsloot. Voor de grotere kinderen een strand met speeltoestellen.

Zomerbloemenpluktuin
In deze tuin is het goed toeven. Ieder seizoen is er iets te doen. Met leuke workshops of pluk je eigen bos bloemen bij elkaar. Let op: check vooraf de mogelijkheden ivm Corona-virus.

Voor het complete overzicht, klik door op de roze button.

Recreatiegebied Groengebied Amstelland


Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Meivakantie... wat kan er wel?

Meivakantie... wat kan er wel?

Heerlijk even vrij. En gelukkig kan er langzaam al iets meer: speeltuinen, terrasjes, natuur en leuke wandelingen voor buiten. En voor regendagen hebben we ook ideeën. Check hier de uitjes per dag

Naar uitagenda