5 tips om op stap te gaan met je baby

15 oktober 2021
Met je baby ook al uitjes ondernemen? Jazeker! We hebben hier een vijftal tips voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?
Op stap met je baby

Baby zwemmen

Het is zo fijn om samen met je baby te gaan zwemmen. De meeste baby's genieten hiervan. Fijne bijkomstigheid is dat je baby ook alvast heerlijk watervrij wordt op een speelse manier.

WOW Company

Bij WOW Company staat samen spelen, ontdekken, leren en bovenal plezier maken met je baby centraal. In deze groepsles voor ouders en baby's van 0 tot 15 maanden wordt gewerkt aan de zintuiglijke, cognitieve en motorische ontwikkeling van baby's. Je leert in de les over de ontwikkelingsstadia die baby’s doormaken en hoe je deze door gebaren, spel, muziek, massage, voorlezen, rijmpjes en versjes, zang kan helpen.

Zingen voor je kleintje

In het Geboortecentrum Amsterdam wordt de workshop Zingen voor je Kleinste gegeven door moeder, (stem)coach en zangeres Yinske Silva. "Leer de liedjes van toen en nu om voor je kleinste te zingen. Voor het slapen gaan, om te troosten of om te spelen. Leer hoe je met jouw stem eenvoudige melodieën kan maken waarmee je je kleinste rustig krijgt en een band opbouwt."

Familie en Babyconcerten

Luister, zing en swing mee met de speciale concerten voor babies in Het Concertgebouw. Ontdek tijdens de concerten in Het Concertgebouw de wereld van muziek, instrumenten en musici. Adembenemende muziek en verhalen die kinderen uitdagen om te luisteren, te kijken, mee te zingen en mee te doen. Spelenderwijs maken ze kennis met de prachtigste klanken. Met meesterwerken van ooit en van nu. Van dichtbij en ver weg.

Boekstart Openbare Bibliotheek Amsterdam

Tijdens deze gezellige ouder-en-kind-bijeenkomsten wordt er voorgelezen, gezongen en meer! Daarnaast is er ook volop gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Speelse voorstellingen 

Black Cat Theatre in Amsterdam West maakt en speelt voorstellingen voor kinderen vanaf 8 maanden tot en met 6 jaar. Met (live) muziek en beelden spelen de voorstellingen in op de fantasiewereld van de kinderen. Ogenschijnlijk alledaagse objecten worden omgetoverd tot iets magisch!

TIP: Op onze zorg- en opvoedingspagina kun je heel veel tips vinden over opgroeiende kinderen. En volg je ons al op facebook en instagram? Daar vind je vaak de laatste uitjes en nieuwtjes. Onze nieuwsbrief is ook heel fijn om in je inbox te ontvangen, elke keer weer met een ander thema!