Mmmm, zo maak je een Chocolade Lava Cake

30 april 2020
Chocoladefanaten/liefhebbers opgelet! Maak een lava-cake in een handomdraai. Speciaal recept van De Haagse Kookschool!
Na weken van homeschooling en thuiswerken is de vakantie een uitgelezen tijd om leuke indoor-dingen te doen. Nou, we hebben wat voor je, namelijk een feest voor iedereen die van chocolade houdt, een eigen lava-cake maken! Je weet wel, zo’n taart waar de binnenkant vol zit met gesmolten chocolade die eruit loopt als je hem aansnijdt, mmmm.

Loopt het water je al in de mond? Laten we dan snel beginnen…


Chocolade lava-cake:
125 gram chocolade puur (minimaal 70%)
4 eieren
125 gram poedersuiker
110 gram gesmolten boter
50 gram bloem

- Smelt de chocolade au-bain-marie
- Klop eieren met suiker luchtig
- Meng de boter door de chocolade
- Vervolgens de boter en chocolade door het eiermengsel.
- Voeg als laatste de bloem toe
- Giet het beslag in een ingevette en gebloemde springvorm (wij gebruikten 15 cm)
- Laat het rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op ca 180C
- Bakken ca 20-25 minuten, zodat de kern nog vloeibaar is

Smakelijk!
 


Online kinderkoken

Heb je na het maken van deze overheerlijke chocolade lava-cake zin om verder te kokkerellen? Neem dan eens een kijkje bij de Kinderkookschool waar met passie en op een speelse manier online live wordt gekookt met kids en tieners van ca 6 tot 17 jaar.