Eerste Nationale KinderTheaterWeek

16 oktober 2023
Brrr het is herfst, tijd voor theater! Theater is zo leuk voor kinderen. Tip: van 18 t/m 25 oktober vindt de allereerste Natonale KinderTheaterWeek plaats. Met echt een bomvol programma, lees snel verder.
podiumkids

Nationale KinderTheaterWeek

Zo'n geweldig idee: in navolging van de Kinderboekenweek en een Kindermuziekweek is er nu ook een KinderTheaterWeek!

Die eerste Nationale KinderTheaterWeek vindt plaats van 18 tot en met 25 oktober.
In de herfstvakantie dus. En theater is zo leuk voor kinderen! Daar weten ze bij Podiumkids alles van. Die laten je kinderen lachen, huilen, zingen, klappen en dansen.

Theatervoorstellingen en heel veel gratis extra activiteiten

Ruim zestig theaters in heel Nederland hebben een week lang leuke voorstellingen in het programma staan voor kinderen en hun ouders. Mét heel veel toffe extra activiteiten zoals kijkjes achter de schermen, meet & greets met acteurs, knutselworkshops in de foyers en nog veel meer. En allemaal gratis, hoe gaaf!

En dat theater leuk is voor kinderen hoeven we jullie hopelijk niet meer te vertellen. Er zijn zoveel fantastische voorstellingen en concerten en allemaal speciaal afgestemd op de leeftijden van de kinderen. Bij iedere voorstelling staat aangegeven voor welke leeftijd het het meest geschikt is. En natuurlijk beslis je als ouder altijd zelf wat je denkt dat je kind aan kan. 

Opening

De opening van de Nationale KinderTheaterWeek is op 18 oktober in MAAS Podium. Hier kun je mee kijken via een livestream.


Programma KinderTheaterWeek

Voor kleuters en peuters, voor iets grotere kinderen en voor de grootste. Er is echt voor ieder wat wils in dit bolvolle programma. Benieuwd naar het hele overzicht van de Nationale KinderTheaterWeek? Bekijk hier welke Podiumkids theatervoorstellingen je kunt bezoeken. 

Benieuwd naar de volledige agenda van Podiumkids? Klik dan hier door.

Podiumkids Kinderjury

Om te zorgen dat hun aanbod goed aansluit bij de kinderen heeft Podiumkids een eigen Kinderjury. Die bezoekt een jaar lang een heleboel voorstellingen, schrijft recensies én beoordeelt welke de allerbeste is. Zij maken een keuze uit de vijf voorstellingen die de meeste publieksstemmen hebben gekregen.
Alle kinderen uit Nederland kunnen zich voor de Kinderjury aanmelden. Die voor dit jaar is verkozen, maar je kunt alvast aanmelden voor volgend jaar. 


Jij kan ook stemmen!

Welke voorstellingen kans maken op de Podiumkids Publieksprijs wordt bepaald door het publiek. Door jou dus. En de stembus is geopend voor dit jaar! Hier zie je welke voorstellingen kans maken op de prijs.
Dus boek snel je kaartjes en stem!


Het aantal plekjes per voorstelling is vaak beperkt. En helemaal voor de extra gratis activiteiten die erbij worden georganiseerd. Heb jij al je theaterkaartjes besteld? Wacht niet te lang. Klik door via de roze button en kies de voorstelling die bij jouw kind past.

Fijne KinderTheaterWeek!


De Nationale KinderTheaterWeek is een initiatief van Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds met een heleboel theatervoorstellingen van Podiumkids. Naar de website