Familiemaand Rijksmuseum: 9 Tips die je moet zien & doen

23 september 2020
Het Rijksmuseum is altijd een bezoekje waard, maar in OKTOBER al helemaal! Want deze maand staan alle families centraal in het museum. Er zijn familierondleidingen, workshops, voorstellingen en nog veel meer. Vanwege corona, wel even de activiteit en starttijd vooraf boeken. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang!
Familierondleidingen 6+
Leer samen het Rijksmuseum kennen. Ga op pad en verdiep je in de hoogtepunten of kijk met andere ogen naar de collectie. Er zijn verschillende familierondleidingen, ook voor blinden, slechtzienden en slechthorenden.

Voorstelling Pim & Pom 4+
De vriendjes Pim & Pom zijn op 4 oktober in het Rijksmuseum en beleven allemaal avonturen. Ga met ze mee op avontuur en ontmoet de vrolijke poezen na de voorstelling tijdens de meet & greet! Kom je ook?

Expeditie Rijksmuseum 8+
Ga in de herfstvakantie; op expeditie naar het ijskoude Nova Zembla, ontsnap in de boekenkist van Hugo de Groot of kruip in het hoofd van Rembrandt. In het theater met geheime kamers in de Teekenschool, krijg je een te gekke historische ervaring.

Hoeden op, kragen om! 6+
Net zoals de bekende doeken van Marten & Oopjen, maak je een zelfportret in 17de eeuwse stijl, met hoeden en kragen. In de picknick van het museum kun je zelf aan de slag. Met potlood en papier maak jij je eigen beeldschone creatie.

Kunstexpert worden? 6+
Op 30 & 31 okt kun jij een echte kunstexpert worden! Je leert over restauratie, onderzoek naar schilderijen en je gaat aan de slag met proefjes. Waar gebruik je UV-licht voor? En hoe weet je of het een echte Rembrandt is?

Verkleed je voor Halloween 6+
Dos je uit in de meest griezelige outfit uit de verkleedkist, laat je botjes rammelen en spoed je naar het Rijksmuseum op 31 oktober en 1 november. Daar leg je jezelf vast in een zelfportret waar iedereen van griezelt!

Oopjen staat model 4+
Oopjen, de vrouw van Marten Coppit, trekt tussen 10 en 18 oktober haar deftigste kleren aan. Zo kun jij een mooi portret van haar maken! Vanaf 14 oktober is de familiefilm Jackie & Oopjen te zien in de bioscoop.

Online Key Challenge
Houd jij van raadsels en geheimen? Speel dan mee! Kijk goed naar de schilderijen in het online museum, scrol, zoek en zoom. Vind de verborgen sleutels, ontdek het verborgen woord en maak kans op een coole prijs!

Een bijzondere ervaring
En er zijn nóg meer activiteiten in de Familiemaand! PS: Ivm Corona kan het museum een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Wij hadden hierdoor het idee de enige te zijn in de Eregalerij en konden alle meesters heel goed zien.

De Rijksmuseum Familiemaand is connected by KPN