Zomervakantie: 14 Musea met toffe gezinsactiviteiten

12 juli 2021
Bezoek deze vakantie een museum met je gezin! Deze musea in Amsterdam hebben speciaal voor families super leuke activiteiten deze zomervakantie!

Musea met een tof familieprogramma

Tekenen in de Rijks tuin 6+

De hele zomer kun je creatief los gaan in de tuin van het Rijksmuseum. Daar staan de schildersezels voor je klaar. Laat je inspireren door de omgeving en ga aan de slag met je eigen meesterwerk. Iedereen is welkom van jong tot oud!

Het VOC-schip is terug!

Heb je het al zien liggen? Het VOC-schip ligt weer te blinken aan de kade bij Het Scheepvaartmuseum. En deze zomer ligt de clipper Stad Amsterdam er naast! Nog niet genoeg reden voor een bezoek? Check dan het hele zomerprogramma.

Vol waargebeurde verhalen

Tegenover Artis is een speciaal museum waarin je de oorlogstijd meebeleeft via 4 kinderen: Verzetsmuseum Junior. Door in hun huizen rond te lopen ontdek je hoe het was in die tijd. Met geheime verzets-berichten en een speurboekje.10+

NIEUW: Magische VR Reis!

Helemaal bovenin het Kindermuseum (JHM) kun je deze zomer op een Virtual Reality reis met Eden! Een gloednieuwe magische tocht op zoek naar de betekenis van de Gulden Regel. Zet de VR bril op en kom mee ontdekken!

In de tijd van Monet

150 Jaar geleden kwam Monet aan in Zaandam. In het Zaans Museum zie je één van zijn originele schilderijen! Vaar hier deze zomer door het landschap dat Monet zag en schilderde. En leer tekenen zoals hij! Zo'n tof familie-uitje.

In de ban van de Ridders!

Kletterende harnassen en steigerende paarden. De Hermitage Amsterdam zit vol verhalen over ridders, jonkvrouwen en draken! Mega toffe tentoonstelling met spannende Drakenspeurtocht én LEGO bouwwerken. Wij vonden hem te gek!


Slavernij tentoonstelling 10+

Een must see, deze tentoonstelling over slavernij in het Rijksmuseum. In de familietour word je mee terug in de tijd genomen met 10 waargebeurde verhalen. Je krijgt een reisboekje mee met opdrachten om samen te doen.

Duizend diamanten

Durf jij binnen te stappen in die ruimte vol glinsterende diamantjes? De experience van Studio Irma in het Moco is echt zo gaaf! Dit hele moderne art museum is super Kidsproof trouwens. En gratis < 12!

Bekijk de sterren!

Sterren, planeten, wat staat er aan de hemel? Het Allard Pierson heeft een nieuwe speurtocht voor kinderen: Sterrenkijkers. Bewonder jij meteen de Godinnen van Art nouveau. Leuke combi!

Alleen deze zomer!

1 Miljoen LEGO®-stenen zijn verwerkt in Sawaya's The Art of the Brick! 100 Coole kunstwerken helemaal gemaakt van LEGO, dat wil ieder kind toch zien? En iedere ouder ook! Nu mét Playzone.

Te zien bij NEMO!

Huh? Wat heeft zij ín die pan? NEMO Science museum opent deze zomer de tentoonstelling Zo te zien! Met allemaal weetjes en proefjes over gezichtsbedrog, kleuren blind of echt blind zijn.

Youseum

Ooit een duik in een blauwe ballenbak genomen? Bij Youseum Amsterdam kan dat! Dit social media-museum zorgt voor leuke foto’s en filmpjes en een prachtige newsfeed op je Socials!

Robots en meer

Nieuw in Amsterdam, JetBrains Techlab. Zing met Robo Thespian, schaak met Panda Chess, duik virtueel de oceaan in met Birdly en ontdek wat er allemaal mogelijk is met technologie. Echt te gek!

Pimp die Gymp!

Je gympie omtoveren tot een echte Jan Jansen Junior? In Museum JAN kan het! 14 & 18 juli is er deze kinderworkshop. Kun jij tegelijk de expo 60 jaar schoenen & Dutch Design bekijken. (6-13 jaar)