18x Kindermuziekweek tips en uitjes begin april

27 maart 2024
Het wordt een swingende week met de Kinderrmuziekweek voor de deur. Met heel veel muzikale uitjes voor babies, peuters, kleuters, ouder kids en families! En check ook even de handige en vrolijke tips  voor begin april.

Kindermuziekweek & muzikale uitjes


Kindermuziekweek 2024

5 t/m 14 April wordt een dikke week doordrenkt van muziek! Met live-concerten en optredens, open dagen, inspirerende orkesten, workshops en nog veel meer. Alle kids van 0-12 jaar swingen er een hele week op los! Bekijk alle activiteiten.

Muziek in Het Concertgebouw

Tijdens de Kindermuziekweek vliegen de klanken je om de oren in Het Concertgebouw! Voor het hele gezin zijn er familieconcerten, KleuterSinfoniettas, voor kinderen een trommelworkshop en meer! Zorg dat je erbij bent.

Sofie ontdekt Zuid-Amerika

In Het Concertgebouw ga je op 14 april op een muzikale reis! Sofie ruilt ons koude kikkerlandje in voor avontuur in Zuid-Amerika. Onderweg leert ze van alles over de rijke muzikale culturen! Dat wordt swingen. Reis je mee?

Voorleesballet en opera

Muziek, theater en kakelende kippen: bij Nationale Opera en Ballet worden tijdens de Kindermuziekweek leuke voorstellingen georganiseerd. Zal Herman het Hangbuikzwijn eens winnen en krijgt Mannetje Jas het ooit nog warm?

Klassiek voor kinderen

Op 13 en 14 april wordt de Vondelkerk in Amsterdam omgetoverd tot een muziekparadijs voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Dit muziekfestival bestaat uit babyconcerten, peuterconcerten, yogaconcerten voor kleuters en meer!

Concertgebouw Concours

Wil jouw kind een middag stralen in Het Concertgebouw? Meld je kind (9 t/m 14 jaar) dan aan voor Het Koninklijk Concertgebouw Concours! Alle genres zijn welkom. Op 18 mei is er een grote (gratis) workshopdag, wat een feest!

Ga mee naar zonnige Sevilla

Een familieconcert over een kleine stier die te bang is om de arena in te gaan. Lukt het Toro toch om zijn angst te overwinnen? Kom op 7 april in Het Concertgebouw in Spaanse sferen vol prachtige muziek uit Bizets 'Carmen'!

Vrolijke muziek in Tempo

Tempo bepaalt de maat in muziek en in de tijd. En als je jong bent is die eindeloos, toch? De tovenaars van het Oorkaan Ensemble spelen in deze muziekmix samen als radertjes in een uurwerk. 7 april in Het Muziekgebouw.

Andere tips voor april


Aloha ontzorgt families

Sluit het weekend af met wat actieve 'family-time'. Iedere zondagmiddag heeft Aloha een te gekke familie deal. Eerst een uurtje bowlen en dan lekker een burger eten. En dat voor een fijne prijs. Kan iedereen weer vrolijk de week in!

De Uitvinderswedstrijd

De Uitvinderswedstrijd van Move Amsterdam is terug! Speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 in de regio. Bedenk een duurzaam voertuig (van de toekomst) en maak kans op kaartjes voor Super Friday tijdens de Dutch Grand Prix!

Hilarische voorstelling | 5+

Wie heeft mijn kostuum gestolen? In de gloednieuwe voorstelling Het Donker van Plankton nemen de kartonnen dozen de regie over. Grappige slapstick en heerlijk herkenbare, speelse scènes. Aanrader, te zien op 7 april en 1 mei.

Feest! 2turven hoog festival

Het kunstenfestival voor de allerkleinsten bestaat 25 jaar. Van 1 t/m 7 april geniet je samen met je kleintje van theater, dans en muziek. Kinderen schuiven aan bij workshops en verwonderen zich tussen de beeldende kunstprojecten!

Kom in de Kas in Aalsmeer

Kom kijken wat er allemaal gebeurt in de glazen kassen tijdens Kom in de Kas in Aalsmeer! Er valt veel te ontdekken en te leren. In welke kas leven gekko's en hoe steek je een stek? Kom langs op zaterdag 6 april! Leuk voor jong & oud.

Fantasievolle Milky Way | 8+

Je zit bij het sportveld van school, muziek in je oortjes. Eerst alleen, maar zweeft dan ineens samen door de Melkweg. De nieuwe fysieke jeugdvoorstelling Milky Way gaat over grote vragen en samen zijn. In 3 theaters te zien in Amsterdam!

Van passie tot podium

De boodschap 'Jaag je dromen na en volg je passie' staat op 7 april centraal in DeLaMar. Jonge talenten van diverse culturele instellingen uit Amsterdam zingen, dansen en spelen de sterren van de hemel tijdens deze benefietmiddag.

Roblox of Minecraft fan?

Koud of nat weer? Of kun jij niet de deur uit maar wil je je kind wel wat leuks laten doen? Boek dan een GRATIS Jetlearn proefles! Daar leren ze Roblox, Minecraft, AI of andere Coding skills perfectioneren. In NL of ENG. En hartstikke leuk!

Vette lol in Beuk! | 4+

Last minute Paastip: Kim van Zeben en Rogier in 't Hout in de hitvoorstelling Beuk!. Té grappige voorstelling vol slapstick en achtervolgingen. Familie comedy, fysieke rollercoaster met lieve boodschap. Op 31 maart Plein Theater.

Wenteltoren | 4+

6 Eigenaardige types in een toren. Ze hebben niet veel contact met elkaar, tot de toren kantelt... En moeten ze wel praten. Een magische poppenvoorstelling over verwachtingen en samenwerken. Te zien op 3 april in Plein Theater.

Op zoek naar nog meer tips? Check onze Uitagenda via de roze button. Naar de website