Voor iedereen die van vriendschap, Kung Fu of Rotterdam houdt: Gloednieuwe bioscoopfilm Kung Fu Leeuw laat op een prachtige manier zien hoe belangrijk samenwerken is

9 februari 2023

Kung Fu Leeuw is een perfecte film voor jong en oud, met cultuur en leren dat je niet altijd de beste hoeft te zijn.

Onze 2 Kidsproof reporters waren bij de première, lees hier wat ze ervan vonden.

Kung Fu Leeuw de film
Allereerst: Kung Fu Leeuw is géén opvolger van de animatie film Kung Fu panda.
Kung Fu Leeuw is een oer-hollandse film gedraaid door In the Air entertainment in Rotterdam met veel multi culturele invloeden. Zo draait de film om Kung Fu en de leeuwendans, een Chinese traditie.
 
Kung Fu & de leeuwendans
De leeuwendans is het startpunt én de rode draad van dit verhaal over 2 heel verschillende jongens. De leeuw is heel belangrijk in de Chinese cultuur, deze verjaagt Nian/het kwaad en geeft geluk. (Hebben jullie ook die leeuwendans gezien op de Zeedijk bij het Chinese nieuwjaar?) Zo’n leeuw bestaat altijd uit 2 personen die goed Kung Fu beheersen, de een is de kop en de ander de achterzijde. En samen moet je een geheel zijn… 
 
Jimmy, (Tyrell Williams- voormalig Nederlands karate kampioen) met een Marokkaanse achtergrond is de sterkste en beste in het Kung Fu klasje als Li Jié ( Haye Lee) met Chinese roots bij de groep wordt gevoegd. En wanneer de leermeester Shifu (Kar-Yun Lau) dan de indeling voor de traditionele Leeuwendans maakt en Jimmy mag niet de kop spelen is hij wel erg teleurgesteld... Laura (Senna Rijsdijk) probeert te bemiddelen.
 
Jaloezie, onbegrip, vertrouwen en vriendschap.
Je stapt zo het real life in van deze jongens, met fietsen door Rotterdam, inkijkjes in de compleet verschillende thuissituaties, klierende straatjochies en weergaloze beelden van Rotterdam. Argeloos wisselen de prachtige shots van de strakke skyline, mooie parken elkaar af met als hoogtepunt het gevecht op de Erasmusbrug. Een ode aan Kung Fu en voor een Rotterdammer een extra feestje deze film!
 
Onze Kidsproof reporters:
 “Wat was dat toch indrukwekkend! Om naar zo'n mooie film te gaan en dan na die prachtige leeuwendans achteraf de hoofdpersonen te mogen interviewen. Wat was dat cool!” Bijzonder ook dat het voor allebei hun allereerste film ervaring was. Dat zie je helemaal niet. 

Leuk weetje uit het interview: Tyrell heeft een jaar moeten oefenen op Kung Fu en de leeuwendans was voor hen beiden nieuw. Wat je al niet moet doen om acteur te zijn…

Ander grappig antwoord: beide jongens vertelden ons achteraf dat ze eigenlijk in het echt ook wel zo zijn als hun film karakters ;-) En wat zijn ze leuk deze acteurs, dus tip van onze Kidsproofteam: ga hem zien deze gloednieuwe familliefilm, vanaf 16 februari in de bioscoop in heel Nederland!

Dank voor de uitnodiging, Miya, Femke, Liesbeth

PS Wil je alle interviewantwoorden horen, check dan onze instastory. Naar de website