• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Makkelijke kerstkapsels voor kids!

9 december 2023
Ho ho ho, we kunnen binnenkort weer aan de bak.... met kerstkapsels... Help! Ik heb niet veel inspiratie en de meiden willen echt wel eens iets anders dan de standaard vlecht. Tijd om Angela van Angela's Haarstudio te vragen om wat inspiratie!
De feestdagen komen eraan, dus het wordt tijd om met de feestkapsels aan de gang te gaan. We hebben Angela van Angela's Haarstudio uit Oudorp/Alkmaar weer gevraagd om een paar leuke kerstkapsels voor gemaksmoeders te bedenken en dat is gelukt!

* De kerstknot
Onze favoriet, deze prachtige knot die jouw dochter er meteen feestelijk uit laat zien. Als je dit filmpje bekijkt en goed oplet, maak jij deze knot straks zelf in een handomdraai!

* De watervalvlecht
De watervalvlecht is echt te gek, maar moet je wel even door hebben. Om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we hier ook een filmpje van gemaakt:Maak de watervalvlecht af met een leuk kerst speldje!* Hoge paardestaart met gevlochten haarband
Hou aan de rechterkant een grote pluk los en maak van de rest van het haar een hoge paardestaart. Doe hier een gezellig kerst elastiekje om. Pak de pluk die los hangt, en maak er een vlecht in. Ga met de vlecht van rechts over het hoofd naar links, zodat de vlecht als een haarband over het hoofd valt. Pak een speldje en zet dit vast. Klaar ben je!

* Haar los met een vlecht achter
Met Kerst mag het haar aan de voor- en achterkant best wat "boller", dat staat sjiek, maar hoe krijg je dat voor elkaar? We hebben het Angela gevraagd, je doet het als volgt. Pak het voorste deel van het haar, strooi er volumepoeder in en tist. Kam het daarna voorzichtig glad naar achteren en je haar staat mooi bol. Maak dan een vlecht. Na ongeveer 3 "slagen" vlecht je aan beide kanten 1 plukje haar mee van de zijkant en vlecht vervolgens de vlecht verder af. Koop een leuk elastiekje, zoals deze met belletjes (van de Claire's) en je hebt een mooi kerstkapsel. Leuk detail: als ze beweegt hoor je het belletje!* Diadeem
Zet de diadeem in het haar. Aan de ene kant doe je het haar áchter de diadeem aan de andere kant laat je er een pluk voor hangen. Deze pluk draai je een aantal keren om de diadeem en je dochter is klaar voor het Kerstdiner op school!De kerstaccessoires die we hebben gebruikt, komen bij Claire's vandaan, maar je kunt natuurlijk ook bij de Primark of H&M kijken voor leuke kerst haarspulletjes.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie om het haar van je dochter(s) feestelijk te maken met Kerstmis. 

Heel veel succes en fijne feestdagen!

Op zoek naar leuke kerstuitjes, klik door op de roze button!

Naar de website