• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Herfstvakantie: 23 Musea met een speciaal familieprogramma in Amsterdam

17 oktober 2023
Maar liefst 23 musea in en om Amsterdam bieden in de herfstvakantie een speciaal en verrassend programma aan voor kinderen en families! Snuffel snel door de verschillende mogelijkheden. Benieuwd welke jij kiest!

Magie in de familiemaand | 3+

De familiemaand in het Rijksmuseum staat in het teken van Disney. Het belooft magisch te worden. Ga met Mickey op tekentour, doe de familierondleiding of ga aan de slag in een van de (gratis) Disney workshops. En neem de hele familie mee.

Vier vakantie met Van Gogh

Van 21 t/m 29 oktober zijn er heel veel toffe familie-activiteiten in het Van Gogh Museum! Yoga, tekenen, schilderen, speurtochten. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis. Tip: boek nu tickets, want het is razend rap uitverkocht.

Herfstvakantie bij Move

De Kids workshops bij Move Amsterdam zitten deze vakantie bomvol creativiteit en mobiliteit. Van griezelige chocolade insecten en pimp je pompoen tot drones in de lucht en BMX'en over de grond. Alle reden voor een bezoekje dus! Als je durft.

Workshop: Pimp my bag

In de herfstvakantie staat er weer een nieuwe workshop op het programma bij Museum JAN! Ga met textielstiften, kralen, knopen en glitters aan de slag en maak je eigen design tas. Op 22 oktober is geen enkel ontwerp te gek! Voor kids van 6-12 jaar.

Verzetsmuseum Junior

Neem je kinderen mee naar Nederland in de jaren 1940-1945 en laat ze kennis maken met WOII. Met een speurboekje reizen ze zelf door de huizen van de hoofdpersonen. Waargebeurde verhalen maken dit een indrukwekkend uitje!

Heel veel leuke workshops

In de wonderlijke ruimtes van Museum Het Schip kunnen kinderen deze vakantie terecht voor ambachtelijke workshops! Op het programma staan onder andere: metselen, batikken, het maken van een eigen tegel en allerlei druktechnieken!


Nieuwe locatie Muizenhuis

Het Muizenhuis Mini Museum is verhuisd naar een waanzinnige locatie! Bewonder het muizenhuis, het circus, de haven. Speur naar muizen met het mini zoekboek. En leer tips en trics om je eigen muizenhuis te bouwen!

Slapen in het museum

Heb je wel eens in een museum geslapen? Tussen alle kunst? Dan is dit je kans! Op vrijdag 27 oktober kun je je matje en slaapzak uitrollen in het Cobra Museum. Er zijn workshops, films en natuurlijk een ontbijtje op zaterdag!

Herfstvakantie in Eye

Eye heeft een reuzeleuk vakantie programma! Bezoek de interactieve tentoonstelling en maak je eigen animatiefilmpje. Zie Walt Disney's eerste animatiefilms met live muziek en ontdek hoe geluidseffecten gemaakt worden.

Sterren en mummies

In het Allard Pierson sta je Oog in Oog met oude mummieportretten. Wist je dat ze ook echte (dieren) mummies uit Egypte hebben? Mummies een beetje te spannend? Doe dan de Sterrenkijkers-speurtocht en los de puzzels op.

Paleis van de koning

Op het moment dat de koning er niet is, mag het bezoek naar binnen bij het Koninklijk Paleis! Met een audiotour neemt Prins Louis je mee op pad, of ga zelf een spannend mysterie aan tijdens Jacobs avontuur. Kijk je ogen uit!

Verjaardag van Amsterdam

Op 29 oktober viert Amsterdam haar 748ste verjaardag in het Stadsarchief. Bewonder het oude tolprivilege en aanschouw de stad in de Middeleeuwen. Kinderen kunnen hier aan de slag met het maken van hun eigen vlag!

Kermisfeest

Het is het hele jaar al feest in het jarige Zuiderzeemuseum, maar als de Oudhollandse kermis neerstrijkt in het buitenmuseum, gaat het dak eraf! Geniet in de herfstvakantie van de gratis attracties; ook 's avonds op 21 en 28 okt!

Met 50% korting naar Moco

Dol op streetart en moderne kunst? Neem eens een kijkje bij het Moco Museum. Hier zie je werken van Banksy, Andy Warhol, Studio Irma en nog veel meer! En deze vakantie krijg je 50% korting op het tweede ticket!

Ode aan de zee en boten

Alles over boten en de zee. Maar ook zeemonsters kleuren en meelezen over Bibi Kayman en de Zee van liefde. Het Scheepvaartmuseum vult de herfstvakantie met zoveel leuke extra kinderactiviteiten. Al leuk vanaf 2 jaar!

Vakantie in 't Wereldmuseum

Het Tropenmuseum heeft een nieuwe naam: Wereldmuseum Amsterdam. Wat is gebleven zijn de talen, muziek en cultuur van over de hele wereld! Reis deze herfstvakantie mee naar Suriname en doe mee met toffe workshops.

ARTIS-Micropia kleurroute

Veel microben gebruiken de mafste kleuren om te concurreren, zich te voeden of te communiceren. Deze kleurrijke wereld zie je niet met het blote oog. Deze herfst kun je ze bekijken door in te zoomen in ARTIS-Micropia. Van 14 t/m 31 oktober.

Vakantie in Joods Museum

Wat een speciale activiteiten deze herfstvakantie! Van gemberbolus bakken op 22 en 25 oktober tot een rondleiding voor de familie op 26 oktober en een gelukshandje maken op de 29e. Doe mee en ontdek het Joods Museum junior!

Code Cacao

Oktober is de 'Cacaomaand' in het Zaans Museum! Daarom is er van alles te beleven rondom de verse cacaobonen en chocolade. Ga deze herfstvakantie op een spannende missie door de Chocoladefabriek en kraak de code!

Nieuw bij Op Solder

Museum Ons' Lieve Heer Op Solder heeft een nieuwe presentatie. In Aan deze en gene zijde ontdek je wat mensen vroeger deden als iemand dood ging. Een speciale kaartenset voor kinderen maakt het onderwerp luchtig en bespreekbaar.

Ontwerp een dierentuin

Hoe ziet de dierentuin van de toekomst er uit? Zijn er nog dieren te zien? Mogen die vrij rondlopen? En waar zou de mens lopen? Filosofeer er lustig op los en maak een schets van jullie ideeën in ARTIS-Groote Museum! Van 16 t/m 29 oktober.

Famiri Familie-middagen

In de tentoonstelling Famiri Familie bij het Stadsarchief spelen familieverhalen de hoofdrol. Bewonder acht bijzondere verhalen over Surinaams-Amsterdamse families en ga op 24 oktober zelf op zoek in de archieven naar je eigen familie.
Met GRRATIS instaprondleidingen.

Dit is Kwast!

Kwast was Rembrandts hondje. Vandaar dat je hem op veel van zijn schilderijen ziet, lollig hè? En Kwast kent alle hoeken & gaatjes van zijn voormalige huis, het Museum Rembrandthuis. Kom je mee speuren met de nieuwe multimediatour?


Voor de complete agenda in de herfstvakantie, klik op de roze button. Naar de website