Herfstvakantie: 17 Musea met een speciaal familieprogramma

6 oktober 2020
Maar liefst 17 musea in en om Amsterdam bieden in de herfstvakantie een speciaal programma aan voor kinderen en families! Snuffel snel door de verschillende mogelijkheden. Benieuwd welke jij kiest!
Vliegen over Nederland!
Geniet met je gezin nu extra voordelig van een spectaculaire 5D Flight Experience over Nederland! Vlieg als een vogel over waanzinnige plekken. Voel de wind, ruik de tulpen en houd je goed vast!

Spot alle bling-bling dieren!
Ontdek jij alle dieren in de Hermitage Amsterdam? Nog t/m 16 okt. kun je hier de prachtigste juwelen bewonderen. Speur samen met je kinderen naar honden, slangen en deze zwaan!

Slechtziend of slechthorend?
Tip voor alle dove en blinde kinderen: Je kunt nu helemaal op eigen houtje het Verzetsmuseum Junior bezoeken. Ze hebben speciale gidslijnen aangelegd én een audio- en videotour ontwikkeld. Superlief toch?!

Rijksmuseum Familiemaand
Neem je hele familie in oktober mee naar het Rijksmuseum, want deze maand staan jullie centraal! Er zijn workshops, rondleidingen, je kunt komen tekenen en er is nog veel meer te doen! Kids t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Van Gogh Museum
In het Van Gogh Museum word je deze vakantie door heeeel excentrieke rondleiders rondgeleid. Je kunt ook lekker komen tekenen bij de tekenkar of volg 'n schilderworkshop! Kids <18 jaar gratisFamiliedag in Eye
Op 18 okt staan families centraal in het Eye Filmmuseum. Kom film kijken, spelen en speuren en leer de geheimen van het museum kennen. Voor kinderen t/m 12 jaar.

Duizenden diamantjes
Dansen in de kleurrijke wereld van Studio Irma is echt zo fantastisch! Kom deze waanzinnige kunst ook ervaren bij Moco deze vakantie. Extra tof: kids t/m 17 jaar zijn gratis deze herfst! Gebruik de code kids4free als je je ticket boekt.

Nieuw: De Clipper & Bark
Nieuw aan de steiger: de driemasters Clipper Stad Amsterdam en bark Europa. Plus extra vakantieactiviteiten: familiekijktocht, verhalenverteller en speciaal kleuterprogramma bij Het Scheepvaartmuseum deze herfst!Chocola in Zaans Museum
Oktober is altijd zo'n lekkere maand in het Zaans Museum! Dan leer je van alles over cacao en chocolade. En de choco-experts zijn er in de herfstvakantie; kun je een speurtocht doen, je kennis testen en stempels verzamelen.

Bezoek het Koninklijk Paleis
Prins Louis neemt je deze vakantie mee op een stickerspeurtocht door het Koninklijk Paleis Amsterdam. Maar je kunt ook als kinderjurylid voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst aan de slag met een dobbelspel. Kids > 18 jaar gratis.

Té lieve speurtocht (5-10 jr)
Wij waren vorige week weer in Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Deze keer om de Lieveheersbeestjes speurtocht te testen. Zo gaaf en zo Kidsproof! Binnenkort de vlog op de site, maar ga 'm vooral zelf doen deze herfstvakantie!Zwieren & zwaaien
Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum is éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Draai mee in de zweefmolen, sla op de kop van Jut en meer!

Oh Waterlooplein...
Zo’n beroemd plein in Amsterdam! In het Joods Historisch Museum is net de tentoonstelling geopend over de historie. Met té leuk minimarktkraam bouwpakket voor kids.

Je unieke mondkapje maken
Jawel, we hebben er een nieuwe mode trend bij: het mondkapje! Maak in het Tropenmuseum met een ontwerper deze vakantie jouw unieke exemplaar! Zet de Dia de Muertos trekpop in elkaar. En vergeet Sabi Suriname niet te bezoeken!

Workshop bij JAN
Handen, hoofd en video. Kun jij met die drie wat maken? Videokunstenaar Thom leert het je in de Workshop 'Meest briljante app, ben je zelf'! Zondag 18 okt. in Museum JAN.Museumkidsweek

Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum bij jou in de buurt. Ook maak je kans op mooie prijzen!

10.000 jaar NIEUW
Het Allard Pierson is helemaal vernieuwd! Je ontdekt er 10.000 jaar geschiedenis, de nieuwe gipszolder, gerestaureerde mummie, Allard Pierson LIVE en veel meer!

Herfst op het Muiderslot
Beleef bij Kasteel Muiderslot een dag vol avontuur. Leef je creatief uit in het atelier, doe mee met de dansworkshop, bekijk de theatervoorstelling, ervaar zelf hoe de ridders leefden en ga op tuinsafari! Alles volgens de regels en dus coronaproof.


Voor de complete agenda in de herfstvakantie, klik hier -->>