Getest: Nintendo Switch Sports

27 juli 2023
In de zomervakantie heb je hopelijk extra tijd om samen door te brengen. Geen school maar samen eropuit. En zit er een regendagje tussen of is het juist veel te warm? Lange lome stranddag en aan beweging toe? Of een gezellige barbecue en daarna even actief? Pak dan nu de Nintendo Switch erbij en daag elkaar uit met Nintendo Switch Sports!
Kidsproof test Nintendo Switch Sports
‘Jaaa, vet mam! ‘ is de reactie als ik mijn kinderen vraag om Nintendo Switch Sports uit te proberen! Op naar de winkel om de nieuwe Nintendo Switch én de game Nintendo Switch Sports te scoren.

Hoe werkt Nintendo Switch Sports?

De sporten van de kinderen hebben zomerstop, dus we gaan het eens anders proberen met: de game Nintendo Switch Sports.

Het leuke aan de Nintendo Switch is dat je samen kunt spelen. Dat kan op afstand online met je vriendje. Met of zonder headset en je kunt teams vormen. Maar nóg veel leuker: live tegen je vriendje, papa of mama en dat is bij uitstek de bedoeling bij Nintendo Switch Sports! Pak allebei een van de twee Joy-Con-controllers en spelen maar…

7 Sportieve games

Sow, wat een toffe games zitten hierin. Niks op de bank hangen, sporten zul je! Nintendo Switch Sports is de perfect game om lekker samen te spelen én te bewegen. De kinderen kunnen samen tegen elkaar spelen of juist tegen de ouders.

Het is wel duidelijk dat kinderen hierin veel vlotter alles begrijpen dan wij ouders ;-) Maar gelukkig zijn ze bereid ons aaaalles uit te leggen. Hoe je je poppetje maakt, hoe je de Joy-Con-controller vasthoudt en hoe je een bal raakt of racket vasthoudt.

Uitleg Nintendo Switch

Met Nintendo Switch Sports haal je 7 sportieve games in huis die ook echt lijken op de real life sporten. Zo serveer je met de Joy-Con-controller bovenhands bij tennis en dunk je met beweging omhoog en naar beneden bij volleybal om over het net te slaan. En dat dat allemaal tegelijk qua timing helemaal niet zo makkelijk is, merk je meteen…

Bevriende familie over de vloer? Daag ze uit met een potje golf, badminton of chanbara (zwaardvechten). Of regel nog een extra set Joy-Con-controllers en ga samen voetballen.
De extra band om je been die bij Nintendo Switch Sports hoort, geeft je de mogelijkheid om ook echt tegen de reuzebal te schoppen. Echt een leuke toevoeging die band. Er zit 1 beenband inbegrepen bij Nintendo Switch Sports, een extra beenband koop je in de winkel of bij de online retailer.

We spelen vaker dan ooit samen nu, want het is superleuk om elkaar uit te dagen. Dus tip: kom na die barbecue nog in beweging! Of gooi even de armen en benen los na een lange autorit. Nintendo Switch Sports zorgt voor een hele hoop lol en een beetje spierpijn ;-)

Wat is er zo goed aan Nintendo Switch Sports?

Nintendo Switch Sports is heel gebruiksvriendelijk.
Er wordt superduidelijk aangegeven welke stappen je moet nemen om het spel te installeren en bij iedere game zit een uitgebreide instructie en oefenpotje. Dit spel is prachtig vormgegeven en speel je met óf tegen elkaar, dan heeft ieder zijn eigen ‘kant’ van het spel om te bekijken. Wel zo makkelijk. Geschikt vanaf 6 jaar.



Ook leuk:

Nintendo game Everybody 1-2-Switch!

Heb je een hele berg vrienden of familie op bezoek? Probeer dan eens het spel Everybody 1-2-Switch! Een echt vervolg op de eerste 1-2-Switch en reuze grappig. Actieve minigames die je met tot wel 100 spelers kan spelen!
Ga op zoek naar de juiste kleur, roep aliens met elkaar op en nog veel meer. Extra handig: je kunt het ook meespelen met je smartphone. Dus geen smoesjes, iedereen kan meedoen!

Nintendo game Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Mario is natuurlijk dé held van iedere spelcomputer bezitter. Dus gegarandeerd dat deze nieuwe game Super Mario 3D World + Bowser’s Fury ook bij jouw gezin aan slaan. Je gaat met Mario en zijn vrienden op reis en helpen elkaar stapsgewijs in de strijd. NB. Bowser’s Fury zit er als bonus bij.


Waarom een Nintendo Switch spelcomputer écht handig is

Omdat de kinderen al genoeg achter hun schermen zitten was ik wat sceptisch, maar wij zijn blij verrast door de veelzijdigheid van de Nintendo Switch en de spellen.

Voordeel van een spelcomputer als de Nintendo Switch is dat je het thuis kan spelen op de TV en het apparaat ook los overal mee naar toe kan nemen. De game console van de nieuwe Nintendo Switch OLED-Model kun je op een standaardje zetten, waardoor je een mini TV kan creëren en samen kunt spelen.

Lekker gespeeld! High five!

De games zijn heel eenvoudig en snel te downloaden in de Nintendo eShop en de spelcomputer en Joy-Con-controllers zijn gebruiksvriendelijk. Met de instructies heb je het gebruik zo onder de knie. En het grote voordeel is dat je de game console en controllers makkelijk mee kunt nemen.
Zo kun je overal spelen. Thuis, bij je vriendjes, onderweg in de auto of de trein, op vakantie, bij opa & oma.
Wel zo handig in de zomer.

Dus laat je uitdagen door je zoon, dochter, campingburen, neefjes of nichtjes en spelen maar! Want eerlijk is eerlijk, deze moeder vond het ook reuze tof om mee te doen!
Nu nog winnen van die kinderen….

Meer info over Nintendo Switch Sports vind je via de roze button.

Veel speelplezier!

Maud, Julian en Liesbeth Naar de website