icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

De 8 leukste binnenspeeltuinen in en om Amsterdam

1 oktober 2020
Is het druilerig weer buiten en vliegen je kinderen tegen de muren op? Dan is een binnenspeeltuin een ideale mogelijkheid om even die energie kwijt te raken. Gelukkig kent Amsterdam verschillende binnenspeelparadijzen. Wij hebben ze op een rijtje gezet! Wat is jouw favoriet?

Ballorig
Yesyesyes! Hiervan zijn er 2 in Amsterdam! Zowel bij de Johan Cruyff Arena als bij Amsterdam Gaasperplas kun je het hele jaar door terecht in deze superleuke binnenspeeltuin. Autorijden, trampolinespringen, klimmen tot aan het plafond. Neem je vrienden mee! En, nog geen plannen voor je kinderfeestje? Dan is dat bij deze opgelost. Tot snel.

ballorig

Jimmy's Speelparadijs
Neem je de monorail, beklim je het klimkasteel, rolschaatsen bij de rollerdisco, rondjes rijden over de skelterbaan, springen op het luchtkussen....tja, trek er maar een paar uur voor uit, dan hoef je geen keuze te maken maar kun je het gewoon allemaal doen! Voor ouders is er WIFI en koffie....


Candy Castle
In deze monumentale kerk in Amsterdam West zit de hoogste en grootste playzone van de Benelux. Hier kunnen kinderen tot en met 12 jaar naar hartenlust bewegen. Garantie voor een goede nachtrust na een dag Candy Castle! Voor de ouders is er overal ruimte om lekker te zitten onder het genot van een hapje en een drankje. En, what’s in the name: voor de kinderen genoeg lekkers om hun energie weer op peil te brengen.

candycastle

Race Planet
Wie kent de snelste weg naar Race Planet? Voor iedereen die van snelheid houdt, race mee in een van de super coole auto’s en andere vervoersmiddelen. Verkeersregels leren en je rijbewijs halen, dat kan! Wil je liever bowlen of laser gamen? Kan ook! Voor de allerkleinsten is er een speelhoek met een klimtoestel. Ook aan de allergrootsten -opa’s, oma’s, vaders, moeders….- is gedacht. Genoeg te doen voor alle leeftijden.

raceplanet

Monkey Town
Hey apie, ga je mee naar een van de twee Monkey Town-vestigingen? Kom je springen en spelen in Amsterdam? Of kom de beest uithangen in Diemen en slinger jezelf van toestel naar toestel in dit te gek gave speelparadijs in Diemen. En, psssst, je kunt hier ook lasergamen. Geloof het of niet, het eerste spel is gratis!

monkeytown

Avontura
Nog een leuke plek voor de aapjes onder ons is Avontura in Aalsmeer. Dit overdekte speelparadijs is de perfecte plek voor een familie-uitje, kinderfeestje of gewoon een superleuke dag. Elk speelplein heeft zijn eigen thema waar je kan klimmen, klauteren, glijden en bouwen. Even uitrusten? Dat kan bij het horecaplein. Onder het genot van een frietje, poffertje of een gezond broodje. En een glaasje limo natuurlijk.

chimpiechamp

Darteldome
Ook in Amsterdam Noord hoef je je niet te vervelen als het regent. Bij Darteldome kun je een vulkaan beklimmen, trampoline springen in de lucht (denk daar maar eens over na) en op rubberbanden naar beneden roetsjen. Ook kun je een ritje maken in een van de elektrische autootjes. Kortom, genoeg te doen in deze toffe indoor speeltuin.

darteldome

TunFun  (TunFun is ivm de huidige maatregelen op dit moment gesloten)
Een “Gouwe Ouwe” en de redding van menig ouder op een vrije, al dan niet regenachtige, dag. Deze tot speelparadijs omgetoverde autotunnel onder het Meester Visserplein in hartje Amsterdam is hèt recept voor een dag spring, klim, klauter, sport en spel fun. Opgedeeld in Mini, Midi en Maxi is er voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar iets te doen. Lekkere koffie, WIFI en genoeg tafels om aan te zitten voor de ijverige ouders.

tunfun